"Genel Dekont Kaydı" ekranında kullanılan yardımcı tuşlar, ekran üzerinde iken farenin sağ tuşu ile ekrana gelir.

Genel Dekont Kaydı Özel Tuşlar ekranının alanları ve içerdiği bilgiler aşağıdaki şekildedir:

Genel Dekont Kaydı Ekranı Özel Tuşlar
Hesap Kapatma

Seçilecek hesap ile, girilen her bir borç/alacak kaydının satır bazında ters kaydının otomatik olarak oluşturulmasını sağlayan seçenektir.

Örneğin: İki satırlık bir borç hareketi kaydedildiğinde ve hesap kapatma seçeneği ile işlem yapıldığında, "Kod" alanına girilen hesaba iki satır alacak hareketi işlenir.

Bakiye Kapatma

Girilen her bir borç/alacak kaydının toplam tutarını, seçilen cari hesaba tek bir satırda ters kayıt oluşturmasını sağlayan seçenektir.

Dekont Son Satırı Kopyalama

Kaydedilen son dekont satırı tutar bilgileri dışında, kayda hazır bir şekilde tüm bilgilerin kopyalanmasını sağlayan seçenektir.

Cari Hareket İzleme

Dekont satırında seçilen cari hesapla ilgili hareketlerin izlenmesini sağlayan seçenektir.

Banka Hareket İzleme

Dekont satırında seçilen cari hesapla ilgili banka hareketlerinin izlenmesini sağlayan seçenektir.

Seri Bilgisi İzleme

Genel dekont kaydının herhangi bir hareketine ait seri detayının izlenmesini sağlar. Harekete ait seri bilgisi varsa, izleme ekranı açılır.

Araya Satır Ekleme

Grid ekranda yer alan satırların arasına yeni bir satır eklenmesini sağlar. Araya Satır Ekleme seçeneğine tıklandığında ekrana gelen "Sıra Okuma" ekranı ile, eklenecek sıra bilgisi girilir.

Eklenecek Sıra bilgisi girildikten sonra onay ekranı görüntülenir.

Onay verildikten sonra eklenmesi istenen yeni dekont bilgileri ilgili alanlara girilir.

Dekont Basımı

Seçilen dekont satırı ile ilgili borç/alacak dekontu basımının yapılmasını sağlar. Dekont Basımı - Yazıcı Seçenekleri sekmesindeki alanlar uygun şekilde doldurularak basım gerçekleştirilir.

Dekont Tarihi Değiştirme

Dekontun işlem tarihinde değişiklik yapılması için kullanılan seçenektir. Değişiklik yapıldıktan sonra Yeni Dekont  butonuna basılarak çıkılması gerekir.

Yeni işlem tarihi bilgisi girildikten sonra Tamam  butonuna basıldığında onay ekranı görüntülenir.

Değişiklik durumunun onaylanması için "Evet" butonuna basılarak işlem gerçekleştirilir.

Dekont Kopyalama

"Dekont Kopyalama" seçeneğinin işlevini yerine getirmesi için, ekrandaki alanlardan sadece "Seri Kodu" ve "Dekont No" alanlarının dolu, diğer alanların boş bırakılması gerekir. Seçeneğe tıklanması ile birlikte açılan "Dekont Sorgulama" ekranındaki alanlara bilgi girişi yapıldıktan sonra Tamam  butonuna basılarak, bilgilerin dekonta kopyalanması sağlanır.

Tüm Dekont Basımı

İçinde bulunulan dekontun basımı için kullanılan seçenektir. "Genel Dekont Raporu" ekranı kullanılarak ilgili dekontun basımı sağlanır.

Gümrük Dekont Basımı

Dekontta yer alan farklı "Export Tipi" kayıtları için basım yapılmasını sağlayan seçenektir. Ekrana gelen "Onay Ön Sorgu Formu" ekranında "Hazırlayan, Onaylayan ve Kontrol Eden" alanlarına bilgi girişi yapıldıktan sonra Tamam  butonuna basılır.

Butona basıldıktan sonra ekrana gelen "Dizayn Sorgulama" ekranında dizayn seçimi yapıldıktan sonra Tamam  butonuna basılması ile basım gerçekleşir.

Tüm Dekont Cari/Entegre KaydetSadece "Dekont Modülüne" kaydedilen dekont hareketlerinin Cari ve Entegre Modüllerine işlenmesini sağlayan seçenektir. Bu durum ile daha çok, "Dekont Modülüne" Logo Netsis dışından yapılan aktarmalar sonucu karşılaşılır.
Yevmiye DetayıDekont ekranında girilen hesap koduna ait yevmiye detayının izlenmesini sağlayan seçenektir.
E-Fatura İşlemleriDekonta ait e-fatura işlemlerinin kısa yoldan yapılmasını sağlayan seçenektir. Bu seçenek ile; e-belge görüntüleme, e-fatura eşleştirme veya e-fatura eşleştirme iptali yapılır.
Karşılıksız Çek/Senet Ödemesi"Karşılıksız" duruma geçen çekler ve senetler için tahsilat işlemlerinin yapılmasını sağlayan seçenektir. Bu ekran ile karşılıksız kaydı yapılmış çekler ile yapılan tahsilatların TL ve döviz cinsinden eşleştirilmesi de sağlanır.