İhracat e-Fatura süreci "Satış İrsaliyesi" oluşturulması ile başlar. Satış İrsaliyesi oluşturulurken ihracat e-Fatura serisi kullanılır. Bu seri ile birlikte ithalat/ihracat tipli irsaliye oluşturulur. Oluşan irsaliyenin "Toplamlar" sekmesinde “E-Devlet Özel/İstisna Kodu:301” olarak aktarılır. Farenin sağ tuşu ile ekrana tıklandığında görüntülenen “İhracat Bilgileri” seçeneğine girilerek çeki listesi oluşturulur. 

Oluşturulan irsaliyelerde “Ödeme Şekli”, “Nakliye Tipi”, “Gümrük Tarife Kodu (GTİP)” ve “Paket Tipi” tanımlamalarının yapılması zorunludur.
"İhracat Bilgileri" ekranında stok koduna çift tıklanarak paket tipinin girilmesini sağlayan bir ekran görüntülenir. Bu ekranda stok, parçalı ya da bütün olarak paketlenebilir.

"İhracat Bilgileri" ekranı kapatıldıktan sonra “Tamam” butonu ile irsaliye tamamlanır. İhracat e-Fatura taslağı oluşturulmamış irsaliyelere ait ihracat bilgileri yine bu ekran üzerinden değiştirilebilir.

Çeki listesi oluşturulmayan ihracat e-Faturası oluşturulamaz.

Kalem bilgilerine girilen tüm stoklar için Gümrük Tarife Kodu'nun tanımlı olması zorunludur. Gümrük Tarife Kodu olmayan bir stok girilmişse, kalemin silinerek tanımlama yapıldıktan sonra tekrar girilmesi gerekir.