You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 4 Next »

Malzeme fişi ile kaydedilen işlemlerin etkileyeceği analiz boyutları ve projeleri fiş üzerinde yer alan Analiz Detayları seçeneği ile kaydedilir. Analiz detayları malzeme fişinde yer alan her satır için ayrı girilir.

Özellikle maliyet muhasebesi işlemlerinde muhasebe hesaplarının yanı sıra, yapılan masrafların hangi birim ya da projelere dağıtılacağı gibi detaylar önemlidir. İşlemlerle ilgili ayrıntılı detay bilgi almak için analiz boyutlarının tanımlanması, proje bağlantısının kurulması ve dağıtım oranlarının belirlenmesi önemlidir. Böylece bilgiye hızlı ve hatasız ulaşım sağlanır.

j-Platform uygulamasında işlemlerde analiz boyutu ve proje girişi kontrolü yapılmaktadır. Bu kontrolün hangi işlemler için ve ne şekilde yapılacağı Sistem Ayarları program bölümünde Öndeğer ve Parametreler menüsünde yer alan Genel Muhasebe seçeneği ile belirlenir. 

Malzeme fişi analiz boyutu detaylar penceresinden kaydedeceğiniz bilgiler şunlardır:

Analiz Boyutu Kodu

Malzeme fişi için geçerli olacak analiz boyutunu belirtir. Analiz boyutu tanımları listelenerek ilgili tanım seçilir ya da yeni tanım yapılır. Analiz boyutu tanımları Sistem Ayarları program bölümünde Tanımlar menüsü altında yer alan Analiz Boyutları seçeneği ile kaydedilir.

Açıklama

Analiz boyutunun açıklamasıdır. Kod alanına bilgi girildiğinde açıklaması alana gelir. Bu alandan da analiz boyutları listelenerek seçim yapılabilir.

Proje Kodu

Malzeme fişi ile kaydedilen işlemlerin ilgili olduğu proje kodudur. Kayıtlı proje kartları listelenir ve ilgili tanım seçilir.

Proje Aktivite Kodu / Açıklaması

Malzeme fişi ile kaydedilecek işlemlerin projenin hangi aktivitesi ile ilişkili olduğu bu alandan belirlenir. Kayıtlı proje aktiviteleri listelenir ve ilgili tanım seçilir.

Dağıtım Oranı

Malzeme fişi ile kaydedilecek işlemlerin analiz boyutu ve/veya projelere dağıtım oranıdır.

Tutar

Dağıtım oranı ile malzeme hareketinin tutarı dikkate alınarak hesaplanan dağıtım toplamıdır.

Tutar(RPB)

Raporlama para birimi üzerinden dağıtım oranı ile malzeme hareketinin tutarı dikkate alınarak hesaplanan dağıtım tutarıdır.

Tutar(İPB)

İşlem para birimi üzerinden dağıtım oranı ile malzeme hareketinin tutarı dikkate alınarak hesaplanan dağıtım tutarıdır.