You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Tanım

Değişken, aktivite, veri kaynakları gibi birçok noktadan ihtiyaca göre açılabilen ve içerisine formül yazılabilen ekrandır. Dokümanlar içerisinde kodlama/ rosyln olarak da ifade edilmektedir. Örneğin; form yüklenirken şu işlemler çalıştırılsın, form onaya gönderildikten sonra tablo satırlarında dönülerek mail gönderim işlemi gerçekleştirilsin, form üzerindeki tabloda seçili satır değiştikçe formdaki bilgiler güncellensin gibi senaryolarda ilgili bölümlerden açılan formül sihirbazı kullanılır.

Kolay Mod ve Gelişmiş Mod şeklinde iki bölümden oluşur.

Kolay Mod

Herhangi bir kod yazmadan sistemin sunduğu aksiyonlar ve metotlar üzerinden ihtiyaca göre tanımların oluşturulduğu bölümdür. Algoritma; çalıştırılmak istenen senaryonun tanımlandığı alan, Yerel Değişkenler ise -akış değişkeni olmayan- algoritma içerisinde ihtiyaç duyulan değişkenlerin tanımlandığı alandır.

Koşul: Algoritmada eğer' li bir ifadeye yer verilmek isteniyorsa kullanılır. (Eğer; izin türü= Yıllık İzin, başlangıç tarihi= bugün, toplam tutar>100  vb.) 

 Kullanım Görseli

Atama: Algoritmada herhangi bir akış veya tanımlı yerel değişkene atanmak istenen bir değer varsa kullanılır. (Yıllık İzin Hakkı= 14, İzin Türü Başlık Rengi= Red, Toplam Tutar= Tablonun tutar kolonlarının toplamı vb.)

 Kullanım Görseli

Döngü: Algoritmada koşul sağlanana kadar döngü oluşturulmak istenirse kullanılır. 

 Kullanım Görseli

Çalıştır: Algoritma içerisinde çalıştırılmak istenen işlemler için kullanılır. 


 Kullanım Görseli

Kolay mod içerisinde kullanılmak üzere listelenen metotların ne amaçla kullanıldığı bilgileri ilgili ekranların alt bölümünde bilgi olarak gösterilmektedir. 

 Görsel

Gelişmiş Mod