Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Seri Takibi Ekranı
Stok KoduStok kodu ve isim bilgisinin program tarafından otomatik olarak aktarıldığı alandır.

Girişlerde Seri No Takibi Yapılacak Mı?

Stok Hareket Kayıtlarına manuel (elle) "Üretim" veya "Fatura" modülünden yapılacak girişlerde, seri numarası takibinin yapılıp yapılmayacağını sorgulayan seçenektir. İşaretlenmesi durumunda, stok hareketlerine yapılacak giriş hareketlerinde seri ekranı açılır ve seri numarası sorgulanır.

Çıkışlarda Seri No Takibi Yapılacak Mı?

Stok Hareket Kayıtlarına manuel (elle) "Üretim" veya "Fatura" modülünden yapılacak girişlerde, seri numarası takibinin yapılıp yapılmayacağını sorgulayan seçenektir. İşaretlenmesi durumunda, stok hareketlerine yapılacak çıkış hareketlerinde seri ekranı açılır ve seri numarası sorgulanır.

Bakiye Kontrolü Yapılacak Mı?

Çıkış işlemleri için kullanılan seçenektir. İşaretlenmesi durumunda, çıkılan seri numarasının girişinin olup olmadığı ve bakiyesi kontrol edilir. Girilmemiş bir seri veya ilgili serinin bakiyesinden fazla çıkış yapılıyorsa program uyarı vererek çıkış işlemine izin vermez. İşaretlenmemesi durumunda, çıkılan seri numarasının girişinin olup olmadığı ve bakiyesi kontrol edilmediği için, daha önce girilmemiş bir seri veya bakiye miktarından fazla çıkış yapılabilir.

Info
Bu seçenek işaretlendiğinde, “Seri Kodu Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın” seçeneği pasif hale gelir.

Miktar Kadar Seri Sorulsun Mu?

Giriş ve çıkış işlemlerinde , yazılan miktar kadar seri numarası sorgulanmasını sağlayan seçenektir. Bu parametrenin işaretli olması durumundaolduğu durumlarda, bir stok için 5 adet çıkış yapılacaksa, seri ekranında 5 adet seri satırı açılır ve 5 seri numarası girildikten sonra, seri ekranı otomatik olarak kapanır.

Giriş veya çıkışlarda otomatik seri hesaplatılıyorsa, girilen miktar kadar seri otomatik hesaplanır.

“Miktar Kadar Seri Sorulsun Mu” seçeneği kullanıldığında, giriş ve çıkış işlemleri sırasında seri ekranındaki "Miktar" alanına müdahale edilmez. Toplam girilen miktar kadar seri girişi yapılacağı düşünülerek, her bir birim için bir seri numarası girilmesi beklenir. Genel miktar girişi tamamlandığında seri ekranı otomatik olarak kapanır.

Seçeneğin işaretli olduğu durumlarda, miktar için 5 girilip seri ekranında ekranındaki miktara 3, bir diğer seri numarası için miktara miktarına da 2 girilemez. Tek tek 5 adet seri numarası girmek girilmesi gerekir. Bu nedenle , tartılan, kg ile alınıp , satılan ve her seri için ağırlığı hemen o anda belli olmayan ürünlerde bu parametre işaretlenmemelidirseçeneğin işaretlenmemesi gerekir.

 Seri

Seri Kodu Girişler İçin Otomatik Hesaplansın

Stok /Kayıt /Seri Parametre Kayıtları bölümündeki, aynı isimli parametre işaretli değil ise → Seri Takibi → Seri Parametreleri → "Seri Kodu Girişleri İçin Otomatik Hesaplansın" parametresi işaretli değilse, stok kartlarında sorgulanan bu parametrenin seçeneğin işlevi yoktur. Seri Parametre Kayıtlarında Parametrelerinde bu parametre işaretli ise, bazı kartlarda otomatik hesaplama yapılabileceği yapılacağı gibi, bazılarında da bu parametre işaretlenmeyerek manuel (elle) seri girişi yapmak mümkündüryapılır.

Her iki parametrenin de işaretlenmesi durumunda, yukarıdaki “Miktar Kadar Seri Sorulsun” parametresine seçeneğine bağlı olarak seri numaraları otomatik hesaplanacaktırhesaplanır. “Miktar Kadar Seri Sorulsun” parametresi işaretlenmiş ise seçeneği işaretlenmişse, girilen miktar kadar farklı seri otomatik hesaplanacaktır. İlgili parametre işaretli değil ise hesaplanır. İşaretli değilse, girilen toplam miktar için 1 tane 1adet seri numarası otomatik hesaplanacaktırhesaplanır.
  •  Seri Kodu Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın

Stok/Kayıt/Seri Parametre Kayıtları bölümündeki, aynı isimli parametre işaretli değil ise stok kartlarında sorgulanan bu parametrenin işlevi yoktur. Seri Parametre Kayıtlarında bu parametre işaretli ise bazı kartlarda otomatik hesaplama yapılabileceği gibi, bazılarında bu parametre işaretlenmeyerek elle seri çıkışı yapmak mümkündür.

Her iki parametrenin de işaretlenmesi durumunda, yukarıdaki “Miktar Kadar Seri Sorulsun” parametresine bağlı olarak seri numaraları otomatik hesaplanacaktır. “Miktar Kadar Seri Sorulsun” parametresi işaretlenmiş ise çıkılan miktar kadar farklı seri otomatik hesaplanacaktır. İlgili parametre işaretli değil ise çıkılan toplam miktar için 1 tane seri numarası otomatik hesaplanacaktır.

  •  Farklı Serilerden İşlem Yapılsın

Bir mal kalemi için birden fazla farklı seri takip edilecek ise işaretlenmesi gereken parametredir. Bu durumda, hem giriş hem de çıkış işlemlerinde, seri numarasının başına eklenecek 2 karakterlik seri kodu başlangıcı sorgulanacaktır. Bir mal için hem Farklı Serilerden İşlem yapılır, hem de Çıkışlarda Seri Kodu Otomatik Hesaplatılır ise giriş/çıkışlarda yazılan seri kodu başlangıcının, kalınan son seri numarasından bir büyüğü otomatik getirilecektir.

Seri Kodu İçin Başlangıç Değer

Stok giriş ve/veya çıkışlarınızda seri numarası otomatik hesaplanıyor ise kullanılabilecek parametredir. Seri numaralarınızın başında, baz alınmasını istediğiniz değeri bu sahaya girebilirsiniz. Örneğin; Bu sahaya A girdiğinizi düşünürsek, ilgili stok kartı için seri numaranız A ile başlayacaktır. Eğer Seri Parametre Kayıtlarında “ Stok Kodu Başlangıç Değer Kabul Edilsin” parametresi de işaretlenmiş ise bu durumda, seri numarasının başlangıcı stok kodu olacak ve hemen yanına bu sahada gireceğiniz değer atanacaktır. Örneğin; Stok kodu CEPTEL olan bir ürün için bu sahaya A girilmiş ve ilgili parametre işaretlenmiş ise seri numarası başlangıcı CEPTELA şeklinde olacak, diğer seri parametreleri göz önüne alınarak seri numarası tamamlanacaktır.

Hem “Farklı Serilerden İşlem Yapılsın” parametresi işaretli hem de seri kodu başlangıç değeri girilmişse bu durumda, başlangıç değeri otomatik getirilecek ama istenirse farklı bir seri girilebilecektir.

...