Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Finans Bölümü'nde, "Kayıt/Banka" menüsünün altında yer alır. Bankalar Banka Sözleşme Tanımlamaları, bankalar ile yapılan sözleşmenin hangi kredi kartına ait olduğu ve geçerli olduğu tarih aralığı ile ilgili tanımlamaların yapıldığı bölümdür. Bankalar ile yapılan sözleşmelerde, diğer banka kredi kartlarının kullanımı durumunda uygulanan kesintiler farklı olacağı için, bu kesintiler için ayrı sözleşme tanımlanır. "Banka Sözleşme Tanımlamaları" ekranı; Banka Sözleşme Tanımlamaları, Sözleşme Detay Bilgileri ve "Sözleşme Kesinti Bilgileri" sekmelerinden oluşur.

AnchorBanka Sözleşme TanımlamalarıBanka Sözleşme Tanımlamaları

Image Added

Banka Sözleşme Tanımlamaları

Image Removed

ekranında yer alan alanlar ve içerdiği bilgiler aşağıdaki şekildedir:

Banka Sözleşme Tanımlamaları Ekranı

Sözleşme Kodu

Bankalar ile yapılan sözleşmeler için kod tanımlaması yapılan alandır. Sözleşme kodu en fazla 15 karakterden oluşur. Rehber butonu ile, sözleşme kodlarına ulaşılır.

Açıklama

Sözleşme koduna ait açıklama bilgisinin girildiği alandır.

Kart Kodu

Yapılan sözleşmenin hangi kredi kartına ait olduğunun belirlenmesi için ilgili kart kodunun girildiği alandır. Rehber butonu ile, kredi kartı tiplerine ulaşılır.

Banka Hesap Kodu

Kapalı fatura kaydı sırasında çalışacak banka kodunun girildiği alandır. Seçilen banka kodunda, kesintiler ve taksitlerin her biri için sözleşmede belirtilen koşullara göre, ayrı ayrı alacak kayıtları oluşur. Rehber butonu ile, banka hesap kodlarına ulaşılır.

Başlangıç Tarihi

Sözleşme başlangıç tarihinin girildiği alandır.

Bitiş Tarihi

Sözleşme bitiş tarihinin girildiği alandır.

Kilit

Kaydedilen sözleşmenin tahsilat işlemlerinde kullanıma kapatılmasını sağlayan seçenektir.

AnchorSözleşme Detay BilgileriSözleşme Detay Bilgileri

Sözleşme Detay Bilgileri

Sözleşmenin taksit aralığı ve koşulları ile ilgili tanımlama yapılmasını sağlayan sekmedir.

Sözleşme Detay Bilgileri sekmesinin alanları ve içerdiği bilgiler aşağıdaki şekildedir:

Bankaya Sözleşme Tanımlamaları Ekranı


Sözleşme Kodu"Banka Sözleşme Tanımlamaları" sekmesinde tanımlanan sözleşme kodunun otomatik olarak aktarıldığı alandır.

Taksit Aralığı

Başlangıç ve bitiş taksit aralıklarının belirlendiği alandır. Başlangıç taksit 0 (sıfır), bitiş taksit 0 (sıfır) olarak tanımlanan taksitler puan kullanımını ifade eder. Taksit aralıklarının bir öncekini kapsamayacak şekilde tanımlanması gerekir.

Tahsilat şekli

Bankadan yapılan tahsilatlar "Tek Seferde" veya "Vadeli" olarak yapılır. Tahsilat şekli olarak "Vadeli" seçildiğinde; toplam tahsil edilmesi gereken tutar, taksitlere bölünür. "Tek Seferde" seçildiğinde ise; müşteri, ödemeleri taksitli olarak yapmasına rağmen satışı yapan şirket paranın tamamını bankadan peşin olarak tahsil eder.

Vade Atlama

Taksit atlama sayısının girildiği alandır.

Örneğin;Vade atlatma sayısının 1 olduğu varsayıldığında;20/06/2019 tarihinde yapılan satışın taksit atlatma sayısına göre ilk ödemesi 20/07/2019 tarihine denk gelir.

Blokaj Şekli

Bankanın, satış işleminden sonra parayı belli bir süre elinde tutması ve ödemeyi daha sonra gerçekleştirmesine "Blokaj" denir. Blokaj şekli; "Sabit Gün" ve "İlave Gün" olmak üzere iki seçenekte belirlenir.

"Sabit Gün" seçildiğinde; blokaj değerine girilen değer, ayın gününü ifade eder.

Örneğin;"Blokaj Değeri" alanına 10 değeri girildiğinde, ayın 10.günü anlamına gelir. "İlave Gün" seçildiğinde ise; blokaj değerine girilen gün, alışveriş tarihine eklenerek ilk ödemenin yapılacağı günü ifade eder. Taksit uygulamasının olduğu durumlarda ilk ödemenin yapılacağı gün baz alınarak diğer ödemelerin vadeleri oluşacaktır. Alışveriş oluşur.

Örneğin: Alışverişin 20/06/2006 2019 tarihinde yapılmış ve ilave güne 30 girilmiş ise blokaj yapıldığı ve "İlave Gün" seçilerek "Blokaj Değeri" alanına 30 değerinin girildiği varsayıldığında, Blokaj 20/07/2006 2019 tarihinde bitecek biter ve banka bu tarihte ilk ödemeyi gerçekleştirecektir. Bir sonraki ödemenin de 30 gün sonra yapılacağı varsayılırsa ödeme tarihi 19/08/2006 olacaktır.gerçekleştirir.

Blokaj Değeri

Blokaj uygulamasının kaç gün süreceğinin belirlendiği sahadır. süreceğini belirlemek için değer girilen alandır. "Blokaj Şekli bölümünde " alanında yapılan seçime göre, buraya sabit gün ya da ilave gün değeri girilmektedirgirilir.

Vade Şekli

Bankanın yapacağı ödemelerin hangi vadelere göre oluşacağının belirlendiği bölümdüralandır. Sabit Gün seçilir ise alışveriş tarihine bakılmaksızın vade değerine girilen değer bir ayın günlerini ifade eder. 10 girildiyse ayın 10. günü anlamına gelir. İlave gün seçilir ise vade değeri sahası pasif hale geçecektir. İlave gün seçildiğinde 30 günlük periyotlarda vadeler oluşacaktırVade Şekli alanı; Sabit Gün, İlave Gün, Dinamik Değer ve İlave Gün (+1) olmak üzere dört seçenekten oluşur.

Vade Değeri

Vadenin kaç gün olacağının belirlendiği sahadıralandır. "Vade Şekli bölümünde " alanında yapılan seçime göre, sabit gün için değerin belirlendiği sahadır.

Sözleşme Kesinti Bilgileri

...

değer belirlenmesini sağlar.

Dinamik Değer

Vade tarihi tespiti için kullanılan seçenektir. Dinamik değer kullanımında belirlenen vade tarihi; İlk taksit olması, vade tarihi gününün dinamik değer ve belirlenen aralıklara göre büyük/küçük olması gibi durumlar baz alınarak oluşturulur.

AçıklamaSözleşme açıklama bilgisinin girildiği alandır.

 Sözleşme Kesinti Bilgileri

"Sözleşme Detay Bilgileri" sekmesinde girilen taksit aralığı doğrultusunda, banka tarafından hangi kesintilerin yapılacağının belirlendiği bölümdürsekmedir.

Image Removed

Image Added

Sözleşme Kesinti Bilgileri sekmesinin alanları ve içerdiği bilgiler aşağıdaki şekildedir:

Bankaya Sözleşme Tanımlamaları Ekranı

Sözleşme

Kesinti Bilgileri

Kodu

"Banka Sözleşme Tanımlamaları" sekmesinde tanımlanan sözleşme kodunun otomatik olarak aktarıldığı alandır.

Kesinti Kodu

Tanımlanan sözleşme için, taksit

aralıkları bazında hangi kesintilerin uygulanacağının seçildiği sahadır. Burada kesinti kodu seçilebilmesi

aralığı bazında uygulanacağı kesinti kodunun girildiği alandır. Kesinti kodu seçilmesi için, öncelikle "Sözleşme Detay Bilgileri

bölümünde taksit aralıkları tanımlanmalıdır

" sekmesinde taksit aralığının tanımlanması gerekir. Tanımlanan taksit aralıklarından biri seçildikten sonra bu

sayfaya ulaşılabilecektir. Sahanın sağ tarafında bulunan rehber yardımı ile

sekme aktif hale gelir. Rehber butonu Image Added ile, "Banka Kesinti Kayıtları

bölümünde tanımlanan kesintilere ulaşılabilir.

" sekmesinde tanımlanan kesinti kodlarına ulaşılır.

İlgili alanlara bilgi girişi yapıldıktan sonra klavyeden <Tab> tuşuna basılarak ilerlendiğinde oluşturulması istenen kayıt alt ekrana aktarılır. Yapılan kaydın iptali için, silinmesi istenen kaydın üzerinde çift tıklandıktan sonra “Kayıt Sil” Image Added butonuna tıklanması gerekir.