Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Otomatik Seri Kodu Üretme Tanımlamaları, Lojistik - Satış Bölümü'nde, "Kayıt/Stok " menüsünün altında yer alır. Otomatik Seri Kodu Üretme Tanımlamaları, seri kodlarının program tarafından otomatik olarak üretildiği durumlarda, kodların belli bir formüle göre, düzen içinde yaratılması için kullanılan bölümdür. Otomatik Seri Kodu Üretme Tanımlamaları; Otomatik Seri Kodu Parametreleri ve Geçerli Stoklar olmak üzere iki sekmeden oluşur.

AnchorOtomatik Seri Kodu Parametreleri

Otomatik Seri Kodu

...

Üretme Tanımlamaları ekranı Otomatik Seri Kodu Parametreleri

...

Image Removed

sekmesinde yer alan alanlar ve içerdiği bilgiler şunlardır:

Otomatik Seri Kodu Üretme Tanımlamaları Ekranı

Otomatik Üretim Kodu

Otomatik seri kodu üretilmesi için kod girilen alandır. Farklı stok grupları için, farklı formüllerle birden fazla seri kodu üretme tanımı yapılabilir. Rehber butonu ile, otomatik üretim kodlarına ulaşılır.

Sabit/Değişken

Oluşturulacak seri kodlarının, belli bir sabit karakter ile başlaması isteniyorsa Sabit seçeneği işaretlenmelidir. Ancak, otomatik seri kodlarının başlangıcına, yazılacak bir SQL cümleciğinden dönen sonuç karakter(ler)in atanması isteniyor ise Değişken seçeneği işaretlenmelidiryapılandırma kodu başlangıç karakterinin, girilen sabit değerle başlaması istendiğinde "Sabit" seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. Otomatik yapılandırma kodu başlangıcına, SQL cümlesinden dönen sonucun, karakter olarak aktarılması istendiğinde ise "Değişken" seçeneğinin işaretlenmesi gerekir.

Başlangıç Numarası

Otomatik seri kodunun, başlangıç karakterlerinden karakterinden sonraki bölümünde bölümde yer alacak olan sıra numarasının başlangıç değerini ifade edereden alandır.

Uzunluk

Otomatik seri kodunun kaç karakterden oluşacağının belirlendiği sahadıralandır.

Aktif

Otomatik üretim kodunun geçerli olup olmadığını ifade edereden alandır. Program tarafından kod üretilirken, tanımlanan kod parametresinin dikkate alınmaması isteniyor ise aktif seçeneğindeki işaretin kaldırılması yeterli olacaktıristendiğinde aktif seçeneğinin işaretlenmemesi gerekir.

Başlangıç Karakteri

Üst kısımdaki parametrelerden sabit seçilmiş ise, "Sabit" seçeneği işaretlendiğinde seri kodları burada , belirtilen sabit değer ile başlar, değişken seçilmiş ." Değişken" seçeneği işaretlendiğinde ise başlangıç karakteri ekranına, bir SQL cümlesi yazılarak değişken bir şekilde başlangıç karakteri oluşturması sağlanabilir.

İşletmelerde Ortak

Yapılan seri kodu üretme tanımlamasının hangi işletmelerde geçerli olacağının belirlendiği sahadır.

Şubelerde Ortak

Yapılan seri kodu üretme tanımlamasının hangi şubelerde geçerli olacağının belirlendiği sahadır.oluşturulması sağlanır.

"Başlangıç Karakteri" alanında iken, farenin sağ tuşu ile ekrana gelen "Stok Kodu Değişkeni" seçeneğine tıklanarak imlecin bulunduğu yere "($StokKodu)" ifadesi eklendiğinde ve bu şekilde başlangıç karakteri verildiğinde, seri numarası üretileceği sırada içinde bulunulan stok kodu bilgisinin, üretilecek seri numarasının başlangıç karakteri olarak yazılır.

İşletmelerde Ortak

Tanımlanan seri kodu parametrelerinin geçerli olacağı işletmenin seçildiği alandır. Rehber butonu Image Added ile, işletme kodları arasından seçim yapılır.

Şubelerde Ortak

Tanımlanan seri kodu parametrelerinin geçerli olacağı şubenin seçildiği alandır. Rehber butonu Image Added ile, şube kodları arasından seçim yapılır.

Hariç Tutulacak Şube Tanımlamaları

Tanımlanan seri kodu parametrelerinin birden fazla şubede geçerli olması ancak , fakat tüm şubelerde geçerli olmaması isteniyor ise kullanılacak seçenektiristendiğinde kullanılır. Bu seçenek üzerinde fare ile bir kez tıkladığınızdatıklandığında, tanımlamaların geçerli olmayacağı şubelerin belirlenebildiği seçileceği ekran gelecektirgörüntülenir.

Test

Bu butona basıldığında, girilen
      

Girilen formüle uygun olarak

oluşturulacak ilk seri kodu görülecektir.

Yukarıdaki ekranda verilen örnek test edildiğinde bir sonraki seri kodunun ARAÇ01000001 olacağı görülür.

Geçerli Stoklar Ekranı

...

oluşan ilk yapılandırma kodunun görüntülenmesi için kullanılan butondur. Başlangıç Karakteri T, Otomatik Üretim Kodu K1 olan bir yapılandırma kodu test edildiğinde, bir sonraki yapılandırma kodu aşağıdaki şekilde görüntülenir.

Image Added

Geçerli Stoklar

Geçerli Stoklar, program tarafından üretilecek seri kodlarına ait tanımlanan formülün, hangi stoklar için geçerli olacağının belirlendiği olacağı ile ilgili tanımlamalar yapılan sekmedir.

Image Removed

Otomatik seri kodu oluşturulacağı zaman, ilgili stok için mevcut olan otomatik kod üretim tanımlarına bakılacaktırbakılır. Eğer birden fazla aktif kod üretme tanımı varsa, ilk bulunan tanıma göre kod üretilecektirüretilir.

Otomatik Seri Kodu Üretme Tanımlamalarında yapılan tanımlamanın geçerli olması için, stoklara ait Stok Kartı/Seri Takibi sayfasında bulunan “Otomatik Hesaplansın” seçeneklerinin işaretlenmiş olması gerekmektedir. Aksi halde; Stok → Kayıt → Stok Kartı Kayıtları → Seri Takibi → “Otomatik Hesaplansın” seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. İşaretlenmediğinde, seri kodlarının , giriş/çıkış kayıtları sırasında kullanıcı tarafından elle (manuel) girilmesi gerekecektirgerekir.

Bunun dışında, herhangi Herhangi bir stok için, Stok Kartı/Seri Takibi sayfasında “Otomatik Hesaplansın” seçenekleri işaretlenmiş olup, yine bu sayfada bulunan “Seri kodu için başlangıç karakteri” alanın → Kayıt Stok Kartı Kayıtları Seri Takibi  “Otomatik Hesaplansın” seçeneği işaretlense de, "Başlangıç Karakteri” alanına karakter girişi yapılması halinde, öncelikle Otomatik Seri Kodu Üretme Tanımlamalarına bakılacak, burada ilgili stoğa bakılır. Burada ilgili stoka uygun herhangi bir tanımlama bulunmaması halinde, stok kartında verilen başlangıç karakteri dikkate alınarak seri kodu üretilecektir.üretilir.

İlgili alanlara bilgi girişi yapıldıktan sonra klavyeden <Tab> tuşuna basılarak ilerlendiğinde oluşturulması istenen kayıt alt ekrana aktarılır.

Yapılan kaydın iptali için, silinmesi istenen kaydın üzerinde çift tıklandıktan sonra “Kayıt Sil” Image Added butonuna tıklanması gerekir.