Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

İlgili işleme, admin ekranından kayıt numaralandırma şablonları ile Kayıt Numaralama Şablonları hakkında ayrıntılı bilgiye bu dokümandan ulaşılır.

Kayıt numaralama özelliği; firmaya ait işlemlerde kullanılan kartların/hareketlerin, firmaya özel numaralar ile kaydedilip izlenmesine olanak sağlar. Her bir kart veya hareket kendi içinde ayrı sıra numarası ile izlenebilir. Sistem işletmeni(Admin) panel / üst menüde yer alandan kayıt numaralama şablonlarına ulaşılır ve istenilen modül seçildikten sonra ekle seçeneği ile yeni numaralandırma şablonu eklenir.

Image Removed

Açılan ekrandan ilgili tarih aralığı girilir.Image Added

İşlem Türü/Kayıt Kodu bölümünde alanında numaralandırma, ilgili fişin hareketin türlerine göre yapılacak ise tür kayıt kodu girilmelidirgirilir. (İlgili Örneğin şablon, satış faturalarından belirli bir fatura türü için yapılacak ise, toptan satış faturası 08 / varlık satış faturası 22 gibi, alan doldurulmalıdır. Bütün türler için geçerli olacak ise * kullanılmalıdır.)

Image Removed

Başlangıç/Bitiş Numarası alanında eğitim tanımında kullanılacak ilk ve son numara tanımlanır.

Geçerlilik Tarihleri alanında şablonun geçerlilik başlangıç/bitiş tarihleri tanımlanır

Sıralama alanında numaraların sıralamasının nasıl yapılacağı belirlenir.

Son Numara alanına sistemde kayıtlı son numara otomatik olarak yansır.



Image Added

Filtre seçeneklerinden şablonun geçerli olması istenen kurum, kullanıcı, grup bilgileri girilirbelirtilebilir. İşlemŞablon, ilgili modülü kullanacak bütün kullanıcılar için geçerli ise kurum seçimi yeterlidir.

Image Removed

...

Eğer özellik tipi seçilecek ise (gün,ay,yıl vb.) tür kısmı 'Gruplandırılmış Artırımlı' seçilmelidir.

Numara bölümü türünde 'Artırımlı' seçili ise veritabanındaki kayıtlı numarayı 1 arttırarak yeni numarayı verir. ( sitemde 1Ayrıca her birim, bölüm, ambar için ayrı şablon tanımı yapılabilir. Tüm birim, bölüm, ambar için geçerli olacak ise * kullanılmalıdır.

Image Added

Numara bölümlerinden numaralandırma şablonunda tanımlanan numaralar için özel bilgiler belirlenir.

Türü alanı numaralama bölümü türüdür. Sabit, artırımlı ve gruplanmış artırımlı olmak üzere üç seçeneklidir. Sabit, o satırdaki tanımın kayıt arttıkça sabit kalacağını belirtir. Artırımlı, o satırdaki tanımın kayıt arttıkça artacağını belirtir. Gruplanmış artırımlı, diğer sabit bölümleri esas alarak mevcut en üst değeri bulur ve artırımı onun üzerinden yapar. Gruplanmış artırımlı türün seçilmesi durumunda kayıt numaralama işleminde son numara veri tabanından okunur. Program şablonda belirtilen sabit kısımları dikkate alır ve veri tabanında bulduğu son numarayı getirir. Örneğin, tür 'artırımlı' seçili ise sistemde 1, 2, 3, 4 ,ve 5 numaralı kayıtlar mevcut ve siz bulunuyorken 4 ve 5 numaralı kayıdı silerseniz ve kaydın silinerek yeni bir kayıt eklemeniz durumunda 4 nolu numarayı atayarak devam eder.)
Eğer özellik tipi seçilecekse ve oluşturulursa, sistemin yeni getireceği numara 6 olacaktır. Aynı senaryoda tür 'gruplanmış artırımlı' seçilmiş olsaydı, sistemin yeni oluşturulacak kayda getireceği numara 4 olacaktır.

Uzunluk (Kar.) alanı, tanımın kaç karakter olacağını belirtir.

Özellik, numara özelliğinin belirlendiği alandır. Verilen numara firma, işyeri, ambar, bölüm için olabileceği gibi kullanıcı, rol, tarih (yıl/ay/gün/dönem) mevcut numara, organizasyonel birim, sicil numarası, ara dönem, çeyrek yıl, adı, soyadı, proje kodu ve pozisyonu için de özellik tanımlanabilir. Eğer özellik tipi seçilecek ise (gün, ay, yıl vb.) tür kısmı 'Sabit', numara bölümünde de tür 'Artırımlı' ise sistem veritabanında verilen en büyük numarayı 1 artırarak atamaya devam eder. (Sistemde 1,2,3,4,5 numaralı kayıtlar mevcut ve siz 4 ve 5 numaralı kayıdı silerseniz ve yeni bir kayıt eklemeniz durumunda 6 nolu numara ile devam eder.

Image Removed

...

için 'Gruplandırılmış Artırımlı' seçilmelidir.

Başlangıç alanı, numaralamanın hangi değer ile başlayacağını belirtir.

Bitiş alanı, numaralamanın hangi değerde biteceğini belirtir.

Boşluk alanı, numaralama sırasında ayraç kullanılacaksa tanımlanır.

Sıralama alanı sıralamanın ne şekilde yapılacağını belirtir. Sağdan sola (Sayısal), soldan sağa (Metin) seçeneklerini içerir.

Image Added

Numara bölümünde girilen türler için başlangıç ve bitiş değerleri girilmesi zorunludur. (Örnek: Başlangıç

...

001, bitiş

...

Tip
Kayıt Numaralama İşlemine Sistem Ayarları > İşlemler > Kayıt Numaralama ile ulaşabilirsiniz.

ÖRNEK 1:

ÜRETİMDEN GİRİŞ FİŞİ (UGFYIL_00000)

...

Image Removed

...

FİRE FİŞİ (FIRE000)

...

Image Removed

999 gibi.)

Image Added