Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

İlgili işleme, admin ekranından Kayıt numaralama şablonları hakkında ayrıntılı bilgiye bu dokümandan ulaşılır. Kayıt numaraları ile ilgili şablon işlemlerine admin ekranından kayıt numaralandırma şablonları seçeneği ile ulaşılır ve istenilen modül seçildikten sonra ekle seçeneği ile yeni numaralandırma şablonu eklenir.

Image RemovedImage Added

Açılan ekrandan ilgili tarih aralığı girilir.

İşlem Türü/Kayıt Kodu bölümünde  bölümünde numaralandırma, ilgili fişin türlerine göre yapılacak ise tür kayıt kodu girilmelidir. (İlgili şablon, satış faturalarından belirli bir fatura türü için yapılacak ise, toptan satış faturası 08/varlık tatış satış faturası 22 gibi, alan doldurulmalıdır. Bütün türler için geçerli olacak ise * yıldız işareti kullanılmalıdır. )

Image RemovedImage Added

Filtre seçeneklerinden şablonun geçerli olması istenen kurum, kullanıcı, grup bilgileri girilir. İşlem, ilgili modülü kullanacak bütün kullanıcılar için geçerli ise kurum seçimi yeterlidir.

Image RemovedImage Added

Numara Bölümleri kısmından;Eğer  kısmından eğer özellik tipi seçilecek  seçilecek ise (gün, ay, yıl vb.) tür kısmı 'Gruplandırılmış Artırımlı'Artırımlı seçilmelidir.

Numara bölümü türünde ' Artırımlı ' seçili ise veritabanındaki ise veritabanındaki kayıtlı numarayı 1 arttırarak yeni numarayı verir. ( sitemde 1, 2, 3, 4, 5 numaralı kayıtlar mevcut ve siz 4 ve 5 numaralı kayıdı kaydı silerseniz ve yeni bir kayıt eklemeniz durumunda 4 nolu numarayı atayarak devam eder.)
Eğer özellik tipi seçilecekse ve (gün, ay, yıl vb.)tür  tür kısmı 'Sabit', numara bölümünde de tür 'Artırımlı' ise  ise sistem veritabanında verilen en büyük numarayı 1 artırarak atamaya devam eder. (Sistemde 1, 2, 3, 4, 5 numaralı kayıtlar mevcut ve siz 4 ve 5 numaralı kayıdı kaydı silerseniz ve yeni bir kayıt eklemeniz durumunda 6 nolu numara ile devam eder.

Image RemovedImage Added

...


Numara bölümü tabındaki girilen türler için başlangıç ve bitiş değerleri girilmesi zorunludur. (Örnek: Başlangıç 00001 bitiş 99999 gibi)

...

Kayıt Numaralama

...

İşlemine Sistem Ayarları

...

-İşlemler

...

-Kayıt Numaralama ile

...

ulaşılır.

ÖRNEK 1:

ÜRETİMDEN GİRİŞ FİŞİ (UGFYIL_00000)

Image Removed Image Added  

Yukarıdaki tanımlama şekli ile "kayıt numaralama işlemi" çalıştırıldığında ve başlangıç tarihi 101.101.2014 2022 verildiğinde bu tarihten itibaren oluşturulan fişler aşağıdaki gibi numaralanmaktadır. Yeni bir fiş eklenmek istediğinde sistemde kayıtlı olan son numarayı bir artırıp UGF2015_00007 şeklinde yeni fişi numaralandıracaktır.

Image RemovedImage Added
Image Added  

ÖRNEK 2:

FİRE FİŞİ (FIRE000)

Image Removed Image Added  

Yukarıdaki şekilde numaralandırma yapılmış bir işlem için aşağıdaki örnek sonuç alınacaktır.

Image RemovedImage Added