Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

e-İrsaliye uygulaması ile giden irsaliye türleri Satınalma İade İrsaliyesi, Perakende Satış İrsaliyesi, Toptan Satış İrsaliyesi, Konsinye Çıkış İrsaliyesi, Tanımlı Satış İrsaliyeleri, Transfer Fişi ve kullanıcı Tanımlı tranfer fişleridir. Bunun yanında e-İrsaliye uygulaması ile gelen irsaliye türleri Satınalma İrsaliyesi, Perakende Satış İade İrsaliyesi, Toptan Satış İade İrsaliyesi, Konsinye Çıkış İade İrsaliyesi, ve Konsinye Giriş İrsaliyeleri’dir.

İrsaliyelerde, Cari Hesap alanında ve Organizasyonel Birim alanında seçilen cari hesabın ve birimin e-İrsaliye kullanıcı olması durumunda, irsaliyelerde e-Dönüşüm Detayları sekmesinde e-İrsaliye kutucuğu işaretli duruma geçer.

e-İrsaliye uygulaması ile gönderilecek irsaliyenin tipi, e-İrsaliye Bilgileri penceresinde yer alan e-İrsaliye Senaryo alanında belirlenir. Senaryo “Temel İrsaliye” senaryosudur. Cari hesap kartında yapılan seçim irsaliyeye aktarılır.Satınalma Faturalarında türü Müstahsil Makbuzu seçilmesiyle açılan formda "e-Müstahsil Detayları" sekmesi bulunur. Sekmede yer alan e-Müstahsil kutucuğu form açıldığında bilgi girişine kapalıdır. Makbuzun organizasyonel birimi “e-Müstahsil Kullanıcısı” ise Cari Hesap seçimiyle birlikte e-Müstahsil alanı otomatik işaretlenir, istenirse işaret kaldırılır.

Fatura sekmesinde bulunan Makbuz No değeri de kayıt numaralama şablonuna göre güncellenir.

e-Müstahsil Makbuzunda gerekli alanlar ve sistemdeki karşılıkları aşağıdaki gibidir:

  • Makbuz No: No.
  • Düzenleme Tarihi: Belge Tarihi.
  • Düzenleme Zamanı: Saat.

e-Müstahsil Makbuzu kaydedilirken Cari Hesap için Adı, Soyadı, TC Kimlik No, İl, İlçe ve Ülke Kodu-Ülke Adı alanlarında bilgi olması zorunludur.