Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Satıcı Siparişi Dengeleme ekranı; Kısıt Girişi, İhtiyaç Listesi, Yeni Sipariş Bilgileri, Sipariş Dengeleme ve Dengeleme Sonuç Sayfası sekmesinden oluşur. 

Anchor
Kısıt Girişi
Kısıt Girişi

...

Satıcı Siparişi Dengeleme Ekranı
Oturum Bilgisi 

Dengeleme işlemi bu alana yazılacak oturum bazında farklı kullanıcılar/oturumlar tarafından eş zamanlı olarak yapılabilir. Her oturum dengeleme ekranında kendi verdiği kısıt ve parametreler bazında işlem yapılır ve bir oturumun işlem yaptığı belgeye başka oturumlar erişemez. Oturum Bilgisi sayesinde dengeleme işlemini belli bir noktaya kadar getirip, daha sonra kalınan yerden devam edilebilir.

Satıcı Kodu

Malzeme gereksiniminden sipariş oluştururken satıcı siparişlerinin dengeleneceği satıcı kodunun girildiği alandır. Rehber butonu  ile cari kodlar arasından seçim yapılır.

Satıcı Bilgileri

İleri Kısıt Ver

Satıcı kodu ile ilgili ileri kısıt verilmesi için kullanılan seçenektir. Seçenek işaretlendikten sonra klavyede yer alan <tab> tuşu ile ilerlendiğinde, ileri kısıt vermek için kullanılan "Satıcı Kodu İleri Kısıt Ekranı" görüntülenir. İlgili ekran üzerinden ileri kısıt verilmesi sağlanır.
Kısıtlara Uyan İhtiyaçların Tüm Satıcıları GetirilsinGirilen kısıtlara uyan ihtiyaçların tüm satıcılarının listeye getirilmesi için kullanılan seçenektir.
Satıcı Kodu Boş Olan İhtiyaçlarSatıcı kodu boş olan ihtiyaçların getirilmemesi için "Getirilmesin", getirilmesi için "Getirilsin" veya sadece satıcı kodu boş olanların getirilmesi için "Sadece Satıcı Kodu Boş Olanlar Getirilsin" seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. 

MRP Sonuç/Müşteri Kısıtları

İleri Kısıt Ver

MRP sonuçlarına ait ileri kısıt verilmesi için bu alanda desteklenen alanlar bazında filtre verilmesi sağlanır. Böylece, sadece verilen kısıta uygun MRP sonuçları listelenir.

Stok Kodu

MRP sonuçlarına stok kodu bazında kısıt verilmesi kullanılan alandır. Sadece girilen stok koduna ait MRP sonuçları listelenir. Rehber butonu  ile stok kodları arasından seçim yapılır.

Stok Kısıdı

İleri Kısıt Ver

Stok bilgileri bazında ileri kısıt verilmesi için kullanılan alandır. Stok kartlarına ait detaylı alanlar için kısıt verildikten sonra sadece ilgili kısıta uyan stoklar için MRP sonuçları listelenir.

"Oturum Bilgisi" alanında girilen oturum bilgilerinin saklanması için kullanılan butondur.

Saklanan oturum bilgilerinin silinmesi için kullanılan butondur.

MRP dengeleme şablonlarının saklanması için kullanılan butondur. Butona tıklandığında "Şablon Sakla" ekranı görüntülenir. İlgili şablon kodu, şablon adı ve açıklama bilgileri girilerek şablonun saklanması sağlanır.

Saklanan şablonun dengeleme ekranına yüklenmesi için kullanılan butondur. 

İhtiyaç çıkarılmayan belgelerin, "Dengeleme Sonuç" sekmesinde listelenmesi için kullanılan butondur. Listedeki belgelerin hepsinin seçilmesi için , seçimlerin hepsinin kaldırılması için , seçilen belgenin teslim tarihini düzeltmek için , belge miktarını düzeltmek için , belgelerin yazıcıdan çıktısının alınması için , Excel tablosu oluşturulması için , "Kısıt Girişi" sekmesine geri dönmek için  butonu kullanılır.

Listelenen belgelerin sipariş işlemlerini gerçekleştirmek için butonuna tıklanması gerekir. 

İhtiyaç listesinin ayarlanması için kullanılan butondur. Butona tıklandığında "Liste Özelleştirme" ekranı görüntülenir. Kolon Seçimi ve Sıralama yapılarak listeler istenen şekilde düzenlenebilir.

Sipariş oluşturulacak malzeme listesinin ekrana getirilerek, içlerinden satıcı siparişlerine aktarılması istenenlerin onaylanması için kullanılan butondur. Butona tıklanmadığında; tüm malzeme kayıtları, onaylama yapılmadan program tarafından siparişlere toplu şekilde aktarılır.

Dengelenecek sonuçların sistem tarafından otomatik olarak onaylanması için kullanılan butondur.


Anchor
İhtiyaç Listesi
İhtiyaç Listesi

...

Yeni, düzeltilecek ve aynı kalacak siparişlerin listelendiği sekmedir. Bu listeler yazıcıya veya Excel dosyalarına gönderilebilir.

Başlangıç ve bitiş tarihleri; Malzeme Gereksinim Planlama bölümünden oluşturulan gereksinim listesindeki kayıtlar arasından aktarılması istenen kayıtların tarih aralığı olarak bu alanlara girilir.

Bildirimi ya da yüklemesi gecikmiş siparişler için program, bu ekranda “Bildirimi Gecikmiş” ya da “Yüklemesi Gecikmiş” parametrelerini işaretleyerek bu tür malzemeler için satıcı siparişleri oluşturmaz.

Eğer malzeme gereksinim planlama Malzeme Gereksinim Planlama kayıtlarında, sipariş oluşturulacak herhangi bir kayıt ya da girilen tarih aralığında herhangi bir kayıt bulunamaz ise bulunamazsa, program bunu bir uyarı ekranı ile belirtecek belirtir ve sipariş oluşturma işlemi yapılamayacaktıryapılamaz.

 

Not;

Bu bölümden oluşturulan satıcı siparişlerinin

...

izlenmesi ve takip

...

edilmesi için

...

;

Fatura

...

Kayıt

...

Alış Parametreleri

...

→ "Sipariş Takibi

...

Yapılsın" parametresinin işaretlenmesi ve satıcı siparişlerinin

...

aktif kullanılması gerekir.

Malzeme Gereksinim Planlama bölümünde bahsedilen, Müşteri-Satıcı Stok Kayıtları bölümünden stoklarla ilgili satıcı kodları ve sipariş

...

oranlarının girilmesi gerekir.  Malzemelerin birden fazla satıcıdan alınması

...

durumunda Müşteri-Satıcı Stok Kayıtları bölümünden sipariş oranı kullanılarak sipariş

...

miktarlarının satıcılara

...

dağıtılması gerekir.Tek bir satıcının olması

...

durumunda Müşteri-Satıcı Stok

...

Kayıtları bölümünde "Sipariş Oranı" alanına 100 değeri girilerek işlem yapılabileceği gibi, stok kartındaki Cari/S

...

Kodu alanı da kullanılabilir.