Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Üretim Bölümü'nde, "Kayıt/Üretim" menüsünün altında yer alır. Bu bölümde üretimini yapacağınız üretimi yapılacak mamuller için hammadde ve/veya yarı mamullerden oluşan reçetelerin kayıtlarıkayıt, izleme ve düzenlemesi düzenleme işlemleri yapılır. Bütün Tüm mamullerin ve yarı mamullerin reçeteleri bu bölümden reçetelerinin ayrı ayrı kaydedilmelidirkaydedilmesi gerekir. Bünyenizde üretimi Üretimi yapılan tüm malları malların mamul veya yarı mamul, üretiminizi üretimini gerçekleştirmek için satın aldığınız malları alınan mallar hammadde olarak düşününüzdüşünülür. Bu yoldan giderekdüşünce ile ilerlenerek, hangi hammaddelerin hangi yarı mamuller içinde kullanıldığına göre yarı mamul reçetelerini ve , hangi hammadde ve yarı mamullerin hangi mamuller içinde kullanıldığına göre de mamul reçetelerini oluşturunuzreçeteleri oluşturulur. Birden fazla seviyeli reçeteler reçete de oluşturabilirsinizoluşturulabilir. Yarı mamul seviye sayısını istediğiniz kadar çoğaltabilirsinizsayısı istenen sayıda çoğaltılabilir.

Örneğin:;

MM1   YM1 ve YM2 den;

         YM1,   H1 ve H3 den;

         YM2,   H4 den oluşmakta vb. oluştuğunda sonsuza kadar seviye açılabilir.

...

Seviyeler ne kadar anlaşılır ve basit tutulursa, üretim modülünde çalışmanız çalışmak o kadar kolaylaşacaktır. kolaylaşır Reçete yaratırken oluştururken yarı mamuller, mamuller olarak bir öncelik sırası yoktur. İstediğiniz İstenen düzende reçetelerinizi oluşturabilirsinizoluşturulabilir. Tek şart, tüm hammadde, yarı mamul ve mamul kodlarının stok modülünde tanımlanmış olmasıdırtanımlanması gerekir.

Reçete kaydı, ürünün ürün tanımının yapılabilmesi yapılması için kullanılır. Bir ürünün nelerden meydana geldiği reçete kayıtlarıyla programa tanıtılır.


Image Added


Reçete Kaydı Ekranı
Mamul Kodu 

Reçetesi oluşturulacak mamule/yarı mamule ait "Stok Kartı Kayıtları" bölümünde verilen kodun girildiği alandır. Rehber butonu Image Added ile, stok kodları arasından seçim yapılır. 

Mamul İsmi

Girilen mamul/yarı mamul koduna ait açıklamanın program tarafından otomatik getirildiği alandır.

Yapılandırma Kodu

Esnek Yapılandırma uygulamasının kullanıldığı durumlarda, stok kartında “Esnek Yapılandır” seçeneği işaretli olan stoklar için aktif gelen sahadır. Stoklar için müşteri/satıcı kayıtları oluşturulurken, girilen kaydın stoğun hangi konfigürasyonu için geçerli olduğu bu sahada belirlenmektedir. Bu sahaya Ürün Yapılandırma Tanımlamaları menüsünden kaydedilen yapılandırma kodlarından biri girilebilir. Aktif olması halinde mutlaka bir yapılandırma kodu girilmelidir, boş geçilemez. Esnek Yapılandırma uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için bakınız Stok/Esnek Yapılandırma.