Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

"Kasa Kayıtları" bölümünde "Banka" isimli bir sekme yer alır. Bu alanda "Banka Hesap Kodu" sorgulanır. Bankaya nakit giriş çıkış işlemleri yapılırişlemlerinin yapılmasını sağlar. Bu ekranda ekran üzerinden silme işlemi olmamakta iptal yapılmaz. İptal işlemi için ters kayıt işlemi yapılabilmektediryapılır. "Rotatif" ve "Vadesiz" hesaplar desteklenmektedirdesteklenir.

Cari

Banka entegrasyonu, "Ödeme Emirleri" işleminde de desteklenmektedirdesteklenir. Ödeme emri oluşturulacak satıcılar için, grid ekranında ekranda cari banka kayıtları sorgulanmaktadırsorgulanır. Ayrıca  Cari kartlarda ödeme tipi eklenmiştir. Ödeme tipi havale ise bu "Havale" ise, cari hesaplara havale emri oluşturulacak, çek ise oluşturulur. Çek ise, borç çeki oluşturulacaktıroluşturulur.

Finasman raporunda da banka ile ilgili rapor alınabilmektediralınabilir. Banka borçlar, banka alacaklar Borçlar/Banka Alacaklar işaretli ise, finansman raporuna dahil edilmektediredilir. Vadesiz ve rotatif hesapların son tutarı ile gelmektedirgelir. Vadesiz için yıllık faiz, rotatif için 3 ayda bir faiz kaydı atılmaktadıraktarılır. Vadeli, repo ve kredi hesaplarında vade bitiş tarihleri ve faiz ödeme tarihlerine göre hesaplanıp getirilmektedirekrana getirilir.

Cari Banka Kayıtları

Giriş ekranı Cari modülündedirModülünde yer alır. MüşteriMüşterilerle/Satıcılarla Cari cari hesap bazında çalışılan firmaların bankalarının banka kayıtlarının girildiği bölümdür. Bir cari hesap birden fazla Banka banka ile çalışabilmektedirçalışabilir. Müşteri/Satıcı    ile ilgili bir banka işlemi yapılacağı zaman, ilgili cari hesaba ait burada tanımlanan banka hesaplarından hesapları arasından seçim yapılabilir. Default kutucuğu işaretlendiği zaman, bu ilgili hesap , müşteri/satıcı ile ilgili işlemlerde öndeğer ön değer olarak ekrana getirilecektir. Kullanıcı isterse değişiklik yapabilecektirgetirilir. İstendiğinde, kullanıcı tarafından üzerinde değişiklik yapılabilir.