Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Dövizli Hareket Dökümü Ekranı

Başlangıç Tarihi

Raporda listelenecek bilgiler için girilen başlangıç tarihidir. Girilen tarihten sonraki cari hareketler listeye dahil edilir.

Bitiş Tarihi

Raporda listelenecek bilgiler için girilen sınır tarihidir. Girilen tarihe kadar tüm hareketler listeye dahil edilir, bu tarihten sonraki hareketler dahil edilmez.

Normal/TFRS

Raporda listelenecek döviz cinsinin belirlendiği alandır.

“Normal Döviz” seçildiğinde, işlem yapılırken kayıt üzerinde girilmiş olan döviz bilgisi listeleye dahil edilir.

“TFRS” seçildiğinde döviz tipi ve otomatik çevrim alanlarına müdahale edilmez.

“TFRS” Şirket - Şube Parametre Tanımları  bölümünde belirtilmiş olan döviz tipidir.

Tarih Aralığı/Kayıt-Vade

Girilecek tarih aralığının "Kayıt Tarihi" veya "Vade Tarihi" seçeneklerinden hangisinin baz alınacağının belirlendiği alandır.

Döviz Tip

Cari hareket kayıtlarında işlem gören hangi döviz tipine ait hareketlerin listeye dahil edileceğinin belirlendiği alandır. Buradaki döviz tipi seçimine göre, sadece ilgili döviz tipine ait hareketler raporda listelenir. Döviz tip aralığı “Normal” seçildiğinde aktif hale gelir. Rehber butonu ile, döviz tipleri arasından seçim yapılır.

Hareket Tipi Aralığı

Girilen hareket tip aralığına ait olan cari hareketlerin raporda listelenmesi için kullanılan alandır. Alanın sağ tarafında yer alan aşağı ok butonu ile tipler arasından seçim yapılır.

Açıklama

Belli bir açıklamaya sahip kayıtlar için kısıtlama yapılması istendiğinde ilgili açıklamanın girildiği alandır. Bu alanda _ (alt çizgi) ya da % (yüzde) karakteri kullanılarak maskeleme yapılabilir.

Otomatik Döviz Çevrimi

Bu seçenek  işaretlendiğinde, cari hareket kayıtlarından kaydedilen hareketlerin döviz fiyatları (Döviz Modülünden tanımlanan 1. Döviz tipine göre,) hareket tarihlerindeki kur değerleri üzerinden ayrı ayrı hesaplanarak listelenir. Eğer, İşlemler bölümündeki "Döviz Tutarları Oluşturma" işlemi kullanılarak döviz tutarları oluşturulmuşsa işaretlenmesi gereken alandır. Cari kayıtlardaki işlemlerin bir kısmı döviz, bir kısmı ise TL üzerinden yapıldıysa veya farklı döviz türlerinden yapılan kayıtların tek bir döviz tipine göre alınması isteniyorsa, İşlemler bölümündeki “Döviz Tutarları Oluşturma” işlemi çalıştırılır. “Firma” döviz bölümünde oluşan tutarlar "Genel Kısıtlar" sekmesinde yer alan "Firma Dövizi" seçeneği seçilerek rapor alınması gerekir.

Faturada Detay

Bu seçenek işaretlendiğinde raporda ekrana gelen fatura bilgilerinin detay bilgileri (fatura kalemlerine ait bilgiler) faturada basılır.

Örneğin;

Raporda yer alan bir fatura hareketi, ilgili faturada kayıtlı olan stok kodu, stok ismi, miktarı ve fiyatı gibi detay bilgileriyle listelenir.

Fatura Detay Aynı Satırda"Fatura Detay" alanı işaretlendiğinde aktif hale gelen alandır. Bu seçenek ile rapora dökülen Stok Kodu, Stok Adı, Miktar, Fiyat gibi fatura ile ilgili detay bilgilerinin faturaya ait Borç, Alacak ve Bakiye bilgileri ile aynı satırda gösterilmesi sağlanır.İşaretlenmediğinde faturaya ait detay bilgiler ayrı satırda listelenir.

Sadece Dövizli Sahalar

Bu alan “Faturada Detay” alanı işaretlendiğinde aktif hale gelir. Rapor alırken fatura hareketleri için detay bilgilerde sadece döviz bilgisi içeren alanların görülmesi istendiği durumlarda işaretlenmesi gereken alandır.

Girilen Miktar ve Fiyat Basılsın

Faturada farklı birimlerden işlem yapıldığında, girilen ölçü birimine göre miktar ve fiyatın listelenmesi için işaretlenmesi gereken seçenektir. (birinci ölçü birimine çevrilmeden)

Info
Seçeneğin ekranda aktif olması için, Fatura → Kayıt → Satış Parametreleri → Genel-1 → "Farklı Birimlerden Mal Çıkışı Yapılsın" parametresinin işaretlenmesi gerekir.

Senet/Çek Detay

Raporu alınan cari harekette senet/çek hareketlerinin detayı için işaretlenmesi gereken alandır.

Örneğin;

Harekette yer alan bir çek hareketi, bu alan işaretlendiğinde ilgili çeke ait çek numarası, asıl borçlu adı ve vade tarihi gibi detay bilgileriyle beraber listelenir.

Fatura Açıklama

Satış/alış faturalarında ,açıklama alanına girilen kayıtların raporda görülmesi için işaretlenmesi gereken alandır.

SMS Gönderilsin

Oluşan liste sonucu, SMS gönderilmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Info
SMS uygulaması ile ilgili detaylı bilgi için; Yardımcı Programlar → Kayıt → Netsis SMS Servisi


Rapor Kodu-2 Basılsın

Finans → Cari → Kayıt → Cari Parametre Kayıtları → "Hareketlerde Rapor Kodu Girilsin" parametresinin işaretlenmesi ile cari hareketlerde girilebilen "Rapor Kodu-2" bilgisinin raporda görülmesi için işaretlenmesi gereken alandır.

Verilen Tarih Aralığında Hareketi Olmayanlar DökülsünGirilen tarih aralığında, işlem görmeyen cari hesapların devreden bakiyeleri ile listelenmesi için işaretlenmesi gereken seçenektir.

Cari Kırılımında Sayfa Başı

Raporun birden fazla cari hesap için alınması durumunda, her cari hesabın başka bir sayfaya listelenmesi için işaretlenmesi gereken seçenektir. Bu seçenek işaretlenmediğinde, listelenen cari hesaplar arka arkaya (sayfa başı yapılmadan) raporlanır.

E-Posta Gönderilsin

Oluşan liste sonucu, e-posta gönderilmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Operasyon Dövizi Basılsın

Bu alan “TFRS” alanı seçildiğinde aktif hale gelir. Rapor, firma döviz tipine göre listelenirken cari harekete ait operasyonun (cari hesap kartındaki döviz tipi ile kaydedilen hareketlerin) görülmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Muhasebe Detay

İlgili cari hareket kaydı entegrasyondan muhasebeye aktarıldıysa, hareketin "Muhasebe Modülündeki" yevmiye fişinin raporda listelenmesi için işaretlenmesi gereken seçenektir.

Döviz Tipine Göre Kırılım

"Farklı Döviz Tipleri" bazında kırılım yapılarak rapor alınması istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

TL Hareketler Dökülsün

Raporda TL hareketlerin yer alması istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Cari Alt Kodlarıyla Beraber"Cari Bağlantı Kayıtları" kullanıldığında ve ilgili cari hesabın alt kodlarına ait hareket kayıtlarının da raporda listelenmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.
TL Tutarlar BasılmasınRaporda, TL rakamları gösteren "Borç/Alacak Tutar/Bakiye" sütunlarının gösterilmemesi için işaretlenmesi gereken seçenektir.
Yaşlandırma İşlemi TarihiYaşlandırmanın cari hareket kayıtlarındaki kayıt tarihi/vade tarihi baz alınarak yapılmasını sağlayan alandır.

İçinde Bulunulan Şube Hareketleri Gösterilsin

Raporda sadece içinde bulunulan şubenin hareketlerinin listelenmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Proje Kodu Kırılımı

"Proje Kodu Takibi" uygulamasının kullanıldığı durumlarda aktif hale gelen alandır. Raporda proje koduna göre kısıt verilmesi ve proje kodu bazında rapor alınması istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Resmi Belge No BasılsınDökülen raporda belgelerin resmi belge numarası varsa "Fiş No" alanında resmi belge numarasının gösterilmesini sağlayan seçenektir.

Proje Kodu Aralığı

Girilen aralıktaki proje koduna sahip olan cari hareketlerin, proje kodu bazında raporda listelenmesi için kullanılan alandır. Rehber butonu ile proje kodları arasından seçim yapılır.

Plasiyer Kodu Aralığı

Yardımcı Programlar → Kayıt → Şirket-Şube Parametre Tanımları → “Plasiyer Uygulaması Var” parametresinin işaretlenerek plasiyer takibinin yapıldığı durumlarda kullanması gereken alandır. Rehber butonu ile plasiyer kodları arasından seçim yapılır. İhtiyaca göre kısıt, sıralama veya yazıcı seçenekleri de düzenlendikten sonra, rapor alma aşamasına geçilir.

Dövizli hareket dökümü için verilen kısıtlara göre rapor alınmasını sağlayan butondur.

Daha önceden saklanan kısıtların aynısının ekrana getirilmesini sağlayan butondur.

Info
Oku butonu ile sadece "en son saklanan kısıtlar" ekrana getirilir.

Genel Kısıtlar ve Kısıt sekmelerinde verilen kısıtlar ve işaretlenen tüm seçeneklerin saklanması için kullanılan butondur.

Dövizli hareket dökümü için kısıt verildikten sonra bu butona basıldığında, onaylama ekranı görüntülenir. Onaylama ekranında "Evet" butonuna basılması ile belirlenen kısıtlar bir sonraki dövizli hareket dökümüişleminde kullanılmak üzere saklanır.

Dövizli hareket dökümü ekranı hakkında standart yardım bilgisi için kullanılan butondur.

Dövizli hareket dökümü için verilen kısıtların iptal edildiği butondur.


Anchor
Kısıt
Kısıt

Kısıt


Image Added


Dövizli Hareket Dökümü Ekranı
Sahalar

Dövizli hareket dökümü için kısıt verilmesi istenen alanlar yer alır. Image Added butonu ile istenen alanlar "kısıt verilecek sahalar" kısmına eklenir.

Kısıt Verilecek Sahalar

Dövizli hareket dökümü için kısıt verilen sahaların yer aldığı alandır. Image Added butonu ile istenmeyen alanlar çıkarılır.

Eşit, Küçük, Küçük veya Eşit, Büyük, Büyük veya Eşit, Arasında, Benziyor, Eşit Boş, Eşit Değil

Eşit;

İşaretlenen alanda belli bir sabit koşula göre liste alınması istendiğinde kullanılan seçenektir. Örneğin; Stok Kodu "001" olan stok için liste alınacaksa "Eşit" seçilerek <Tab> tuşu ile ilerlendiğinde sağ tarafa "001" girilir. Bu durumda, sadece "001" numaralı Stok Kodu için liste alınır.

Küçük;

İşaretlenen alanda belli bir değerden küçük olanlar koşuluna göre liste alınması istendiğinde kullanılan seçenektir. Örneğin; Stok Kodu "100" olan stok için liste alınacaksa "Küçük" seçilerek <Tab> tuşu ile ilerlendiğinde sağ tarafa "100" girilir. Bu durumda, "100'den küçük" numaralı Stok Kodu için liste alınır.

Küçük veya Eşit;

İşaretlenen alanda belli bir değere eşit veya küçük olanlar koşuluna göre liste alınması istendiğinde kullanılan seçenektir. Örneğin; Stok Kodu "100" olan stok için liste alınacaksa "Küçük veya Eşit" seçilerek <Tab> tuşu ile ilerlendiğinde sağ tarafa "100" girilir. Bu durumda,  "100 ve 100'den küçük" numaralı Stok Kodu için liste alınır.

Büyük;

İşaretlenen alanda belli bir değerden büyük olanlar koşuluna göre liste alınması istendiğinde kullanılan seçenektir. Örneğin; Stok Kodu "100" olan stok için liste alınacaksa "Büyük" seçilerek <Tab> tuşu ile ilerlendiğinde sağ tarafa "100" girilir. Bu durumda,  "100'den büyük" numaralı Stok Kodu için liste alınır.

Büyük veya Eşit;

İşaretlenen alanda belli bir değere eşit veya büyük olanlar koşuluna göre liste alınması istendiğinde kullanılan seçenektir. Örneğin; Stok Kodu "100" olan stok için liste alınacaksa "Büyük veya Eşit" seçilerek <Tab> tuşu ile ilerlendiğinde sağ tarafa "100" girilir. Bu durumda,  "100 ve 100'den büyük" numaralı Stok Kodu için liste alınır.

Arasında;

Seçilen alanla ilgili bir aralık tanımlanması istendiğinde kullanılması gereken seçenektir. Eğer belli bir başlangıç ve bitiş değeri arasında kalan değerlerle ilgili kısıt verilecekse kullanılması gereken seçenektir. Örneğin; Stok Kodu kıstasında, "Arasında" seçeneği seçilip <Tab> tuşu ile ilerlendiğinde sağ tarafa "100" ve yine <Tab> tuşu ile ilerlenerek altta bulunan alana "200" yazıldığı varsayılsın. Böylece stok kodu 100 ile 200 arasındaki stok kodları için liste alınır.

Benziyor;

Cari ile ilgili kayıt ararken cari hesabın ismi tam olarak bilinmiyorsa benziyor seçeneği kullanılır. Örneğin; cari hesabın isminin CANEL ya da CENEL olacağı düşünülüyorsa, bu seçeneği seçtikten sonra alanın sağ tarafındaki kayıt alanına "C_NEL" yazıldığında, raporda cari ismi "C" ile başlayan ikinci karakteri herhangi bir karakter olan fakat sonu "NEL" ile biten kayıtlar listelenir.

Eşit Boş;


Eşit Değil;

İse / Değil iseİse;

Raporda seçilen Eşit, Küçük ve Eşit, Büyük, Büyük ve Eşit, Arasında ve Benziyor seçeneklerindeki belirlemeler olumlu (dahil) anlamını taşıyorsa "İse" seçeneği işaretlenir. Örneğin; stok kodunda "Eşit" seçildiğinde ve "0101" kodu girildiği varsayıldığında, "İse" seçeneği işaretlenirse, rapora stok kodu "0101" olan stokların dahil edileceği anlaşılır.

Değil İse;

Raporda seçilen Eşit, Küçük ve Eşit, Büyük, Büyük ve Eşit, Arasında ve Benziyor seçeneklerindeki belirlemeler olumsuz (hariç) anlamını taşıyorsa "Değil İse" seçeneği işaretlenir. Örneğin; stok kodunda "Eşit" seçildiğinde ve "0101" kodu girildiği varsayıldığında, "Değil İse" seçeneği işaretlendiğinde, raporda stok kodu "0101" olanların haricindeki stokların listeleneceği anlaşılır.

Ve / Veya

Image Added

Yapılan tanımlamaların onaylanması için kullanılan butondur.

Image Added

Yapılan tanımlamaların iptal edilmesi için kullanılan butondur.