e-Fatura parametrelerinin tanımlandığı bölüm e-Fatura Parametreleri bölümüdür. e-Fatura Parametreleri, "Lojistik - Satış Bölümünde" Fatura/Kayıt menüsünün altında yer alır.

e-Fatura Parametreleri ekranında yer alan parametreler ve içerdiği bilgiler şunlardır:

e-Fatura Parametreleri Ekranı
e-Fatura Uygulaması Kullanılsınİçinde bulunulan şubede e-Fatura uygulamasının kullanılması için işaretlenen parametredir. Aynı veritabanında farklı işletmeler olduğunda, tüm işletmelerde e-Fatura kontrollerinin geçerli olmamasını sağlar.
Belge Birim Kod

e-Fatura olarak oluşturulacak faturaların takip edileceği ve gelir idaresine iletilecek olan 3 haneden oluşan fatura numarasının seri kodu bilgisinin tanımlandığı alandır. Boş bırakıldığında faturalar GIB serisinden oluşur. e-Fatura mükelleflerine, uygulama genelinde farklı bir seriden numara verilmesi engellenmiş olup, bu tür faturalar kayıt esnasında yeniden numaralandırılarak burada belirtilen serinin son kaldığı numara ile kaydedilir.

e-Fatura Offline lisansı kullanılıyorsa FYS ve GIB serilerinin kullanılması gerekir. Online ve Entegratör lisansında ise herhangi bir üç hanenin tanımlanması yeterlidir.

GİB, firmaya iki adet etiket gönderir. Bunlar; Gönderici Birim Etiketi ve Posta Kutusu Birim Etiketi'dir.

Gönderici Birim Etiketi: VKN veya TC Kimlik Numarası ile birim etiketi eşleştirilir.

Posta Kutusu Birim Etiketi: Gelen faturalarda posta kutusunu belirten etikettir.

Gönderici Birim EtiketiGelir idaresinin başvuru sırasında bildirdiği entegrasyon kullanıcı bilgilerindeki GB ETİKET bilgisinin tanımlandığı alandır.
Oluşturulacak Zarf DiziniGönderilen zarfların kaydedileceği dizindir. Boş bırakıldığında kayıtlar Registry'deki Temelset dizinin altında oluşturulur. 
Çoklu Belge Birim Kod KullanılsınBirden fazla seri kullanılması istendiğinde kullanılan parametredir. İşaretlendiğinde görüntülenen "Çoklu Seri Giriş" ekranı ile seri tanımlamaları yapılır.
e-Fatura Basımları LoglansınBasım loglarının tutulması için kullanılan parametredir.
e-Fatura Tevkifat Kodu

Tevkifat uygulamasını kullanan firmaların, e-faturalarını göndereceği tevkifat kodunun tanımlandığı alandır. Rehber butonu  ile, tevkifat kodu seçimi yapılır.

İhracat Faturaları e-Fatura Olarak Oluşturulsunİhracat faturalarının e-Fatura olarak oluşturulması istendiğinde kullanılan parametredir. "İhracat faturaları belge birim kodlarınızı buradan girebilirsiniz." yazısının üzerine tıklandığında görüntülenen "Çoklu Giriş Ekranı" ile birim kodları tanımlaması yapılabilir.
e-Fatura Kapsamına Girmeyen İhracat Belgesi OluşturulabilsinBazı firmaların her kapattığı ihracat belgesi e-Fatura kapsamına girmez. Bu şekilde e-Fatura kapsamına girmeyen ihracat belgelerinin oluşturulması için kullanılan parametredir.
e-Fatura Senaryosu Değiştirilebilsin

e-Fatura Cari Güncelleme ekranında hangi cari ve hangi e-Fatura senaryosu ile çalışıldığı bellidir. 

Örneğin:

Bir firmayla ticari anlaşmalar kapsamında çalışılıyorsa, gönderilen e-Faturalar "Ticari Fatura" kapsamında değerlendirilir.

e-Faturanın Temel ve Ticari olarak iki tip senaryosu vardır. 

Temel Fatura: Anlaşmaya tabi olmayan faturadır. Onay süreci yoktur. Karşı taraf faturayı direkt kabul eder.

Ticari Fatura: Anlaşmaya tabi olan faturadır. Onay süreci vardır. 

Senaryoların değiştirilmesi için "e-Fatura Senaryosu Değiştirilebilsin" parametresinin işaretlenmesi gerekir.

"e-Fatura Cari Güncelleme" ekranında yer alan "e-Fatura Senaryosu" kolonu ile senaryo değişikliği yapılır.

Cari Hesap Kayıtları ekranından da senaryo değişikliği yapılabilir.

Örneğin:

Ekranda yer alan e-Fatura Mükellefi (Ticari) yazısının üzerine farenin sağ tuşu ile tıklanarak "e-Fatura Senaryosu Değiştirme" seçeneği ile istenen değişiklik yapılabilir.

Ürün bazlı senaryo değişikliğinin yapılması için de, faturanın "Toplamlar" sekmesinden senaryo değişikliği yapılabilir.

e-İrsaliye Kullanılsıne-İrsaliye uygulamasının kullanılması için işaretlenmesi gereken parametredir. "e-İrsaliye Belge Birim Kodlarınızı Buradan Girebilirsiniz." yazısının üzerine tıklandığında görüntülenen "Çoklu Giriş Ekranı" ile birim kodları tanımlaması yapılabilir.
e-İrsaliye Gönderici Birim Etiketie-İrsaliye için e-Faturadan ayrı gönderici birim etiketi tanımlanması amacıyla kullanılan alandır. Eğer bu alan boş bırakılırsa, “Gönderici Birim Etiketi” alanı hem e-Fatura hem de e-İrsaliye için geçerli olacaktır.
e-Fatura Eşleştirme Ekranı Fatura Girişinde Gösterilmesine-Fatura eşleştirme ekranının fatura girişinde gösterilmemesi için kullanılan parametredir.
e-Fatura Eşleştirme Ekranı Dekont Kaydında Gösterilmesine-Fatura eşleştirme ekranının dekont kaydında gösterilmemesi için kullanılan parametredir.
Cari Etiket Bilgisi SeçilebilsinCariye ait birden fazla etiket varsa e-Fatura zarf gönderme aşamasında "Cari Etiket Seçimi" ekranının açılması ve faturanın bu ekrandan seçilen etiket bilgisi ile gönderilmesi için kullanılan alandır.
Harici Yolla Yapılan İptallerde Fatura 8 Gün İçinde Silinebilsin Harici yolla iptali yapılan faturanın, sadece 8 gün içinde silinmesi için kısıt verilmesi istendiğinde seçilmesi gereken parametredir. Fatura iptal işlemi yapıldıktan sonra e-Faturaya ait satış faturası ve ona bağlı hareketler silinir. Faturanın iptal edildiği tarih "Fatura Bazında Giden Kutusu" ekranına eklenen "İptal Tarihi" kolonundan izlenir.