Genel
- Makro desteği getirildi.
- Netsis Patch aracı ile patch’lerin Logo sunucusundan indirilmesi ve Netsis'in güncellenmesi sağlandı.
- Efaturaayarlar.exe de Yeni Sertifika Tanımlama ekranında Sertifika Bilgileri alanında sadece tarihi geçerli olan sertifikaların listelenmesi desteklendi.
- Açık İşler eklentisi ve kullanıcı bazında programa girişte açılan Açık İşler Listesi grid ekranlarında sıralama ve filtre verilebilen Akıllı Grid özelliği desteklendi.
Fatura Modülü
- E-Fatura belge birim kodları tanımlanırken Türkçe karakterler kullanılamaması sağlandı.
- DINDEPO\OTOMATIKISLEM özel parametresi tanımlarken değer alanına 0 yazılırsa tüm depolar için, depo kodları yazılırsa yazılan depo kodları için otomatik işlem çalışması sağlandı. Birden fazla depo kodu yazarken değer alanında depo kodları arasına noktalı virgül konması gerekiyor. Örneğin DEP1, DEP2 ve DEP3 kodlu depolar var. Özel parametre değer alanına DEP1;DEP3 yazılırsa otomatik işlem sadece DEP1 ve DEP3 için çalışacaktır.
- E-faturadan dekont oluşturma işleminde, belge dövizli ise, TL tutarın belgedeki döviz kuruna göre hesaplanarak gösterilmesi sağlandı.
- Fatura modülü için "FATURA","TESLIMCARIKILITLENMESIN" özel parametresi tanımlandığında teslim caride kullanılan cari kilitli olsa bile işlemin devam etmesi sağlandı.
- E-Fatura parametrelerine "E-Fatura Eşleştirme Ekranı Fatura Girişinde Gösterilmesin" ve "E-Fatura Eşleştirme Ekranı Dekont Kaydında Gösterilmesin" seçenekleri eklendi. Bu seçenekler işaretlendiğinde fatura veya dekont kaydı girerken e-fatura listesi çıkmaması sağlandı. Ayrıca fatura modülü için kullanılan EFATURA\EFATURAESLESTIRILMESIN özel parametresi yerine bu seçenekler de kullanılabilir.
- FATURA/KDVYUVFARK özel parametresi ile Toplam KDV alanında değişiklik yapıldığında, muhasebe fişinde KDV hesabına da aynı tutarın atılması sağlandı.
- İrsaliye bazında gelen ve giden kutusu ekranlarına eklenen "Yanıt Detay Görüntüle" menüsü ile e-irsaliye yanıtlarının belge üzerinden gösterilmesi desteklendi. İlgili menü, yanıtı verilmiş e-irsaliyeler için sağ tıkta gelmektedir.
- Sipariş Açma / Kapama ekranına "Cari İsim" bilgisi eklendi. Ayrıca grid yapısı değiştirilerek, grid üzerinden filtreleme yapılabilmesi sağlandı.
- İrsaliye bazında gelen/giden kutusu ekranlarına "Onay Durumu" alanı eklendi. Bu alan ile e-irsaliyenin onay durumuna göre (Kabul, Ret, Parçalı Kabul, Şartlı Kabul, Yanıt Bekliyor) filtreleme yapılabilmesi sağlandı.
- Toplu E-İrsaliye Oluşturma ekranının Ön Sorgulama sekmesine "Fiyat Bilgileri Basılsın" seçeneği eklendi. İşaretlendiğinde irsaliye kalemlerinin TL Brüt Fiyat, TL Brüt Tutar ve belgenin genel toplam bilgileri de e-irsaliye içerisine eklenmektedir.
- İrsaliye bazında gelen kutusu ekranında uygulama yanıt menüsünün sadece yanıt verilmemiş e-irsaliyeler için görünmesi sağlandı.
- İrsaliye bazında gelen/giden kutusu ekranlarına yanıt bilgisi eklendi. Grid ekrandan hangi irsaliyelere ne yanıt verildiği hangilerine yanıt verilmediğinin takip edilebilmesi sağlandı.
Muhasebe Modülü
- Proje Mizanı raporuna "Kapanış Fişleri Hariç Tutulsun" ve "Açılış Fişleri Hariç Tutulsun" seçenekleri eklendi.
- K.D.V Beyan Basımı ekranında güncel mevzuata uygun olacak şekilde gerekli düzenlemeler ve eklemeler yapılmıştır.
- K.D.V 2 Beyan Basımı ekranında güncel mevzuata uygun olacak şekilde gerekli düzenlemeler ve eklemeler yapılmıştır.
Cari Modülü
- Cari irtibat bilgileri > E-Posta / SMS Tanımları ekranına "Ambar Fişi" eklendi. Bu seçenek ile ambar giriş veya çıkış fişi tamamlandığında ilgili cariye e-posta gönderimi yapılabilmesi sağlandı.
- Cari hareket kayıtlarında fatura kayıtlarına sağ tık yapıldığında menüye "E-Belge Görüntüleme" eklendi. Belgeye bağlı e-belge varsa bu seçenek ile görüntülenmesi sağlandı.
- Ödeme Emri Online Banka Transferi işleminde Akbank için ODEMEACIKLAMA tag bilgisinde CARI\ODEACIKLAMACARIISIMKULLANILSIN özel parametresi kullanıldığında cari isim bilgisinin gönderilmesi desteklendi.
- Cari Hareket Kayıtları sağ tuş Yevmiye Detay seçeneği ile ilgili belgenin yevmiye fişine ulaşılabilmesi desteklendi. Kullanıcının yetkileri doğrultusunda yevmiye fişinde iptal ve düzeltme işlemi yapılabilecektir. Yevmiye Detay seçeneği ile fişin izlenebilmesi için kullanıcının yevmiye fiş kayıtları ekranı için Sorgu yetkisinin olması gerekmektedir.
- Cari parametreleri ekranında cari isim sorgulama kaynağına "Noterler Birliği Servisi" eklendi. Noterler birliği servisi ile carilerin TCKN veya VKN numaralarından eşleştirilerek carinin eksik veya hatalı olan adresi, ünvanı, TCKN veya VKN bilgilerinin getirilmesi sağlandı. Cari parametrelerinde noterler birliği servisi seçildiğinde noterler birliği bağlantı bilgilerinde, servise bağlanılacak olan kullanıcının TCKN/VKN numarası ve şifresi girildikten sonra bağlantı bilgilerinin kaydedilmesi gerekiyor. Bilgiler kaydedildikten sonra cari hesap kayıtları ekranında seçilen cari kodu, cari rehberinin sağındaki sorgulama tuşu ile noterler birliğinden sorgulama yapılabilir veya Cari > İşlemler menüsü altındaki "Toplu Online Cari Sorgulama" ekranı kullanılabilir.
- Cari modülüne "Toplu Cari Online Sorgulama" eklendi. Bu ekranda istenilen kısıtlar verildikten sonra "Kayıtları Getir" ile cariler getirildikten sonra "Cari Sorgula" ile noterler birliğinden TCKN veya VKN eşleştirilerek sorgulanır. Sorgulama sonucunda noterler birliği ile Netsis veritabanında isim adres vs. gibi bilgileri fark veren cariler işaretlenir ve gridde seçilir. Burada seçili olan veya kullanıcı tarafından seçilen kayıtlar "Cari Güncelle" tuşu ile topluca güncellenebilir.
- Cari Hareket Kayıtları ekranında sağ tuşta gelen izleme yapılabilen menülerin açılabilmesi için kullanıcının ilgili modül için sorgu yetkisi olması zorunluluğu getirildi.
Banka Modülü
- Faiz Tahakkuk Mahsubu ekranına "Rapor Kodu" alanı eklendi. Böylece Banka Hesap Kayıtları ekranındaki rapor kodu alanına göre kısıt verilerek kısıta uygun hesaplar için işlem yapılabilmesi desteklendi.
- Banka/İşlemler sekmesine “İskonto/İştira Kredi Açma” menüsü eklendi. İlgili ekran üzerinden tipi “Nakit Kredi - İskonto (İştira)” olan banka hesapları için kredi açma işlemi yapılabilecektir.
Stok Modülü
- Stok hareket kayıtları sağ tık stok kartı izleme ekranında lokal depo bakiye listesi sekmesine hücre bakiye listesi eklendi.
- Stok kartı kayıtları > fiyat bilgileri sekmesine "Yapılandırmalı Fiyatları Göster" seçeneği eklendi. Bu seçenek esnek yapılandırmalı stoklarda görünür olup, seçildiğinde stok koduna ait esnek yapılandırmalarda özel fiyat tanımlandıysa belge girerken gelecek fiyatların burada da listelenmesi sağlandı.
Müstahsil Faturası Modülü
- Müstahsil makbuz girişine link desteği getirildi. Diğer modüller gibi rehberi olan alanlara çift tıklandığında kayıtın girildiği ekran açılması sağlandı.
Yardımcı Programlar Modülü
- Netsis Transfer menüsünde Depolar Arası Transfer belgeleri için şablon hazırlarken konsinye tiplerinde cari kodu alanı için NTM.LOKALDEPO.CARIKOD2, belge tipi alanı için de NTM.LOKALDEPO.BELGE_TIPI alanları desteklendi.
Dekont
- İhracat kapatma ekranına "Bedelsiz Kapatma Yapılsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlenerek kapatma yapılırsa cari hareketlerine ve muhasebeye kayıt atılmaması sağlandı. Eğer kapatılan belgenin genel toplamı 0 ve e-faturası oluşturulduysa bedelsiz kapatma seçeneğinin otomatik olarak işaretli gelmesi de sağlandı.
- Dekont modülünde parçalı ithalat için kapatması yaparken de depo kodu sorulması sağlandı.
- İthalat kapatma sonrası oluşan yevmiye fişinin alış irsaliyesinde girilen muhasebe referans kodları bazında ayrı ayrı oluşması sağlandı.
Dış Ticaret
- İhracat kapatma ekranına "Bedelsiz Kapatma Yapılsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretlenerek kapatma yapılırsa cari hareketlerine ve muhasebeye kayıt atılmaması sağlandı. Eğer kapatılan belgenin genel toplamı 0 ve e-faturası oluşturulduysa bedelsiz kapatma seçeneğinin otomatik olarak işaretli gelmesi de sağlandı.
Müşteri Çekleri
- Cari hesap çek alındı kaydı girilirken çekin bankası seçildiğinde çekin şubesi ve ili otomatik dolması sağlandı.
Döviz
- Döviz isimleri tanımlamada, tanımlanabilecek döviz kurlarına PKR - Pakistan Rupisi ve QAR - Katar Riyali eklendi.
MRP
- İleri üretim çizelgeleme > Operasyon - Makine eşleştirme ekranına geçiş süresi eklendi. Böylece ürün ve makine bazında geçiş süresinin tanımlanabilmesi sağlandı.
- İleri üretim çizelgeleme > Operasyon - Makine eşleştirme ekranında, gride öncelik alanı eklendi. Öncelik alanında değeri küçük olan makine daha öncelikli değerlendirilip, çizelgeleme yapılırken makine kullanımında bu öncelik sırası dikkate alınması sağlandı. Örneğin A işi için MAK1 ve MAK2 makineleri kullanılabilir. MAK2 önceliği 1, MAK1 önceliği 2 olsun. A işi için çizelgeleme yapılırken MAK2'nin öncelik sırası 1 olduğu için çizelgelemede bu makine kullanılır.
- Operasyon - Kaynak Eşleştirme ve Makine - Kaynak Eşleştirme ekranlarına "Kaynak kullanımı sadece hazırlık aşamasında yapılsın" seçeneği eklendi. İşaretlendiğinde, kaynak, tüm iş süresi boyunca değil, sadece hazırlık aşamasında kullanılmaktadır.
- İleri üretim çizelgeleme > Makine tanımlama ekranına "Gruplama Seçeneği" eklendi. Kazan tipli makinelerde "Farklı Ürünler Aynı Anda İşlem Görebilsin" seçeneği işaretlendiğinde hangi ürünlerin aynı anda işlem görebileceği, gruplama seçeneği alanı ile belirlenebilmesi sağlandı. Örneğin; A ve B mamulü var. İkisinin üretim süreleri aynı (veya gruplama seçeneğinde seçtirilen diğer alanlar da aynı olabilir) ve iki mamul de Mak1 kazanında kullanılabiliyor. İleri üretim çizelgeleme yapıldığında bu iki mamul aynı anda üretilebilecek şekilde çizelgelenir. Eğer mamullerin, gruplama seçeneğinde belirtilen alandaki değerleri farklı olsaydı aynı anda değil, art arda üretilecek şekilde çizelgelenecektir.
- Mrp Parametreleri\Ana Üretim Planlama ekranına "Reçetesi Olmayan Stokları Ana Üretim Planına Dahil Et" parametresi eklendi. Bu parametre otomatik işaretli gelecek ve eskiden olduğu gibi Ana Üretim Planlama işleminde satışı yapılmış tüm stoklar için tahmin oluşacak. Bu parametre işaretlenmediği zaman Ana Üretim Planlama ekranında sadece mamuller (reçetesi bulunan ürünler) için tahminleme işlemi yapılması desteklendi.
- Montaj Hattı Dengeleme ekranına, mevcut tanımlamaları aynı makine ve operasyon için farklı ürünlere kopyalamayı sağlayan "Tanım Kopyalama" seçeneği eklendi. İlgili seçenek, kopyalanmak istenen tanım seçildikten sonra sağ tıkta gelmektedir. Kopyalama sonrası yeni tanımda, çevrim süresi değişikliği gibi düzenlemeler yapılabilecektir.
- İleri üretim planlama > Gantt gösteriminde iş emri sağ tık menüsüne "İş Emri Detay" seçeneği eklendi. Bu seçenek ile çizelgelemede seçili olan iş emrine bağlı öncül ve ardıl iş emirlerinin iş emri detay ekranında gösterilmesi sağlandı.
- MRP parametrelerindeki "İş Emri dengeleme uygulaması kullanılsın" veya "Satıcı siparişi dengeleme uygulaması kullanılsın" parametresi işaretli olduğunda aktif hale gelen dengeleme ekranlarının "Dengeleme Sonuç Sayfası" sekmesindeki Html raporu filtreleme ve sıralama özelliklerinin bulunduğu akıllı grid şeklinde geliştirildi.
- Dengeleme ekranlarına yeni iş emri/sipariş/talep bilgileri sekmelerine "İhtiyaç Çıkarılmayan Belgeler Kapatılsın" seçeneği eklendi. Bu seçenek işaretliyse son sekmeye geçiş aşamasında, dengeleme ekranı ilk sekmesindeki bulunan "ihtiyaç çıkarılmayan belgeler" işlemi çalışması sağlandı.
- Malzeme Gereksinim Planlama - MRP Raporu'na "Belge Detayları Gösterilsin" ve "Kümüle Belgelerde Siparişler Raporlansın" seçenekleri eklendi. Bu seçenekler MRP parametrelerinde "Sipariş Bazında Rezervasyon Sistemi" parametresi kullanılıyor ise aktif olmaktadır. “Belge Detayları Gösterilsin” seçeneği işaretlendiğinde MRP raporundaki “Sipariş” sekmesinde ihtiyacı karşılayan mevcut belgelerin numarası ve detayı gösterilecektir. Yeni belge önerileri için de “Yeni Belge” şeklinde bilgi verilecektir. “Kümüle Belgelerde Siparişler Raporlansın” seçeneği işaretlendiğinde, sipariş bazında takip edilmeyen stok kodları için TEPESIPNO ve TEPEPESIPKONT bilgileri gösterilmediği için, bu bilgilerin detayı belgenin altında ayrı satırlar olarak gösterilecektir. Böylece, açılacak kümüle belgenin hangi müşteri siparişi ihtiyaçlarını karşıladığı raporlanabilecektir.
- Malzeme Gereksinim Planlama - MRP Raporu'nda S/İ kolonundaki (I,S,T,D) değerleri, İş Emri, Satıcı Siparişi, Satın Alma Talebi ve Depo Bakiyesi olarak değiştirildi.
Üretim
- İş Emirleri Toplu Kapatma işlemi sonrasında işlem sonucunu sonuç raporunda gösterilmesi sağlandı. Bu raporda istenilen alanlar filtrelenebilir, sağ tık yapılarak Excel veya HTML'e aktarılabilir.
- Serbest Üretim Sonu Kaydı ekranında Giriş hareketinin silinebilmesi engellendi. Eğer Giriş hareketi silinmek isteniyorsa URETIM\SUSK_GIRIS_KALEMI_SILINEBILIR özel parametresi tanımlanmalıdır.
- Ürün konfigüratörü > Detaylı Maliyet Analizi raporuna hammadde ve ambalaj maliyeti giderlerinin gösterilmesi sağlandı.
- İş emri girişi ekranında sağ klik özelliği olarak “İş Emri Üretim Planı” raporu eklenmiştir. Bu rapor sayesinde;
a) Kapasite planlama uygulamasını kullanan müşteriler en son çalışan MRP’deki iş emrine ait kapasite planlama detaylarını raporlayabilirler.
b) İleri üretim planlama uygulamasını kullanan müşteriler bu iş emri için kaydedilmiş son aktif çizelgeleme taslağındaki planlama bilgilerine ulaşabilirler.
Makine Bakım
- Bakım talebi onaylanan bakımın, bakım emri ekranında bakım kodu alanının otomatik gelmesi sağlandı.
Kalite Kontrol
- Proses kontrol girişi ekranından atılan kayıtların raporlanması amacıyla Kalite Kontrol > Rapor > Proses Kontrol Kayıtları Raporu eklendi.
- Kalite Kontrol raporlarına "Operasyon Bazında Kalite Kontrol Ölçüm Raporu" eklendi. Rapor, üretim akış kaydı ekranından iş emri bazında girilen operasyon ölçümü bilgilerini getirmektedir.
Üretim Akış Kontrol
- Fabrika Son Durum raporunda, Grafiksel Gösterim sekmesine eklenen "Başlangıç Tarihi" alanı ile OEE hesabının belirtilen tarih üzerinden yapılması sağlandı.
Bordro
- Personel Sabit Bilgileri Raporu sahalarına 'Referans Kodu' seçeneği eklenmiştir.
- Personel Puantaj Bilgileri Raporu sahalarına 'SGK Kanun' seçeneği eklenmiştir.
- Bordro Zarfı Raporunda Özel Dizaynın (Görsel dizayn) Ön Değer olarak tanımlanabilmesi sağlandı. Bunun için Dizayn/Modül Dizaynları ekranından kayıt yapılması yeterlidir