You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 3 Next »

Lojistik - Satış Bölümü'nde, "Kayıt/Stok" menüsünün altında yer alır. Seri Uygulamasında, sektörlere göre farklı seçeneklerin belirlenmesi ve düzenli bir seri takibinin yapılması için kullanılacak parametrelerden oluşan bölümdür.

Yardımcı Programlar → Kayıt → Şirket-Şube Parametre Kayıtları → “Seri Takibi Yapılsın” parametresinin işaretlenmesi ile aktif hale gelir. İşaretlenmediğinde ekranda pasif olarak görüntülenir.

Seri uygulamasının ne şekilde kullanılacağı, seçilecek parametreler ile belirlenir. 



Seri Parametreleri Ekranı

Seri Ürün Bazında Tek Olsun

Sadece stok giriş hareketlerinde baz alınır. Seri numaralarının her bir stok kartı bazında tek (tekrarsız) olması istendiği durumlarda işaretlenmesi gereken parametredir. Böylece, stok girişlerinde girilen seri numarasının daha önce girilip girilmediği kontrol edilir ve girilmişse aynı serinin girişine izin verilmez. Parametrenin işaretlenmemesi durumunda, aynı seriden birden fazla girişe izin verilir.

Seri Kodu Girişler İçin Otomatik Hesaplansın

Diğer parametrelere verilecek yanıtlara göre, Stok Hareket Kayıtlarından elle (manuel), Fatura/Üretim Modülünden otomatik yapılacak stok girişlerinde seri numarasının program tarafından otomatik hesaplanmasını sağlayan parametredir. Parametre işaretlendiğinde Stok Hareket Kayıtları, Üretim ve Fatura Modülünden yapılan girişlerde, açılan seri penceresinde en az 1 adet (stok kartı seri parametrelerine bağlı olarak değişir) seri otomatik hesaplanarak gelir.

Stok → Kayıt → Stok Kartı Kayıtları → Seri Takibi → “Miktar Kadar Seri Sorulsun” parametresi işaretlendiğinde, stok girişlerinde girilen miktar kadar seri otomatik hesaplanır. İşaretlenmediğinde, girilen miktar için 1 adet seri hesaplanır ve istendiğinde bu seriye ait miktar düzeltilip, kalan miktarlar için elle seri girilmesine izin verilir.

"Seri Kodu Girişler İçin Otomatik Hesaplansın" parametresi işaretlenmediğinde, stok kartlarında ayrıca sorgulanan otomatik hesaplama yapılmaz. Bazı kartlarda otomatik hesaplama, bazı kartlarda ise elle (manuel) seri girişi yapılacak ise, bu parametrenin işaretlenmesi ve ayrımın kartlar bazında yapılması tavsiye edilir.

Seri Kodu Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın

Diğer parametrelere verilecek yanıtlara göre, Stok Hareket Kayıtlarından elle (manuel), Fatura/Üretim Modülünden otomatik yapılacak stok çıkışlarında seri numarasının program tarafından otomatik hesaplanmasını sağlayan parametredir. Parametre işaretlendiğinde Stok Hareket Kayıtları, Üretim ve Fatura Modülünden yapılan çıkışlarda, açılan seri penceresinde en az 1 adet (stok kartı seri parametrelerine bağlı olarak değişir) seri otomatik hesaplanarak gelir.

Stok → Kayıt → Stok Kartı Kayıtları → Seri Takibi → “Miktar Kadar Seri Sorulsun” parametresi işaretlendiğinde, stok çıkışlarında girilen miktar kadar seri otomatik hesaplanır. İşaretlenmediğinde, çıkılan miktar için 1 adet seri hesaplanır ve istendiğinde bu seriye ait miktar düzeltilip, kalan miktarlar için elle seri girilmesine izin verilir.

Stok → Kayıt → Stok Kartı Kayıtları → Seri Takibi → "Bakiye Kontrolü Yapılsın" parametresi işaretlendiğinde, çıkışlarda otomatik seri hesaplanmaz.

"Seri Kodu Girişler İçin Otomatik Hesaplansın" parametresi işaretlenmediğinde, stok kartlarında ayrıca sorgulanan otomatik hesaplama yapılmaz. Bazı kartlarda otomatik hesaplama, bazı kartlarda ise elle (manuel) seri çıkışı yapılacak ise, bu parametrenin işaretlenmesi ve ayrımın kartlar bazında yapılması tavsiye edilir.

Stok Kodu Başlangıç Değer Kabul Edilsin

“Seri Kodu Girişler/Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın” parametrelerinden herhangi biri işaretlendiğinde aktif hale gelen parametredir. Parametre işaretlendiğinde, otomatik hesaplanan seri kodunun başına ilgili stoğun kodu eklenir.

Örneğin;

"CEPTEL" koduna sahip bir stok için seri hesaplandığında, oluşan seri "CEPTEL1" gibidir.

Seri Numarasında Yıl Bilgisi Olsun

“Seri Kodu Girişler/Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın” parametrelerinden herhangi biri işaretlendiğinde aktif hale gelen parametredir. Parametre işaretlendiğinde, otomatik hesaplanacak seri numarasının içinde, yıl bilgisinin de bulunması sağlanır.

Örneğin;

"CEPTEL" koduna sahip bir stok için seri hesaplandığında, oluşan seri "CEPTEL20011" gibidir.

Seri Numarasında Ay Bilgisi Olsun

“Seri Kodu Girişler/Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın” parametrelerinden herhangi biri işaretlendiğinde aktif hale gelen parametredir. Parametre işaretlendiğinde, otomatik hesaplanacak seri numarasının içinde, yıl bilgisinin de bulunması sağlanır.

Örneğin;

"CEPTEL" koduna sahip bir stok için seri hesaplandığında, oluşan seri "CEPTEL2001101" gibidir.

Seri Numarasında Gün Bilgisi Olsun

“Seri Kodu Girişler/Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın” parametrelerinden herhangi biri işaretlendiğinde aktif hale gelen parametredir. Parametre işaretlendiğinde, otomatik hesaplanacak seri numarasının içinde, yıl bilgisinin de bulunması sağlanır.

Örneğin;

"CEPTEL" koduna sahip bir stok için seri hesaplandığında, oluşan seri "CEPTEL200110261" gibidir.

Seri Numarası Uzunluğu

“Seri Kodu Girişler/Çıkışlar İçin Otomatik Hesaplansın” parametrelerinden herhangi biri işaretlendiğinde aktif hale gelen alandır. Otomatik hesaplanacak seri numaraları için, en fazla girilecek uzunluk belirlenir. Burada belirlenen uzunluk kadar seri numarası oluşturulur.