Dinamik Depo Parametreleri, Dinamik Depo-Kayıt menüsünün altında yer alır. Dinamik Depo Parametreleri, Dinamik Depo kayıtları sırasında kullanılacak özel uygulamaların sağlandığı bölümdür.

Dinamik Depo Parametreleri ekranında yer alan parametreler ve içerdiği bilgiler şunlardır:

Dinamik Depo Parametreleri Ekranı

Seri Bilgisi Depoda Sorulsun

Stokta seri/lot takibi yapılıyorsa, Fatura modülündeki giriş ve çıkış belgelerinde, seri/lot numaraları sorgulanır. Stok seri bilgilerinin, bu belgeler üzerinde sorgulanmayıp, Dinamik Depo modülünde, yerleştirme veya toplama sırasında sorgulanması isteniyorsa Seri Bilgisi Depoda Sorulsun parametresinin işaretlenmesi gerekir. Aksi halde stok serileri, Dinamik Depo modülünde değil Fatura modülünde sorgulanacaktır.

İrsaliyeler İle Kayıtlar Tutsun

İrsaliye/faturalardaki miktarlar ile, depoya yerleştirilen/toplanan miktarların eşit olması ve kontrolünün yapılması için İrsaliyeler İle Kayıtlar Tutsun parametresinin işaretlenmesi gerekir. Parametrenin işaretlenmemesi durumunda miktar kontrolü yapılmaz.

Ürün Hacim Grubu Kontrolü Yapılsın

Dinamik Depo modülünde, mallar hacimlerine göre gruplanır ve raflara hangi hacim gruplarındaki malların yerleştirilebileceği tanımlanır. Ürün Hacim Grubu Kontrolü Yapılsın parametresi işaretlendiğinde, stok kartlarında girilen hacim kodları kontrol edilerek, stokların ait olmadığı bir raf grubuna yerleştirilmeleri engellenir. Ürün Hacim Grubu Kontrolü Yapılsın parametresi işaretlenmemiş ise, stoklar farklı hacim gruplarına yerleştirilir. Örneğin; A rafına küçük hacimli ürünlerin, B rafına büyük hacimdeki ürünlerin yerleştirilmesinin planlandığı varsayıldığında, parametre işaretlenmiş ise, küçük hacimli ürünler B rafına hiçbir zaman yerleştirilemez.

Bir Hücreye Aynı Mal Grubu Ürün Yerleştirilsin

Bir hücreye yeni bir mal yerleştirilirken, aynı hücreye daha önceden yerleştirilen ürünün mal grubuyla aynı olması isteniyorsa Bir Hücreye Aynı Mal Grubu Ürün Yerleştirilsin parametresinin işaretlenmesi gerekir. Eğer bir hücreye farklı mal grubu ürünlerin yerleştirilmesi isteniyorsa Bir Hücreye Aynı Mal Grubu Ürün Yerleştirilsin parametresinin işaretlenmemesi gerekir. Örneğin; A rafının 1 numaralı hücresine makarna grubu bir ürün yerleştirildiği varsayıldığında, parametre işaretlenmiş ise, 1. numaralı hücreye makarna grubu dışında bir ürün yerleştirilemez.

Kapasite Kontrolü Yapılsın

Kapasite Kontrolü Yapılsın parametresi işaretlendiğinde, tanımlı raf hacmi kontrol edilecek ve kapasitenin üstünde yerleştirme yapılmasına izin verilmez. Kapasite Kontrolü Yapılsın parametresi işaretlenmemişse, kapasite kontrolü yapılmaz.

Bakiye Kontrolü Yapılsın

Çıkış işlemlerinde, hücrede olmayan veya hücrede olan miktarlardan fazla çıkış yapılması istenmiyorsa Bakiye Kontrolü Yapılsın parametresinin işaretlenmesi gerekir. Bakiye Kontrolü Yapılsın parametresi işaretlenmemişse, bakiye kontrolü yapılmaz ve hücrede olmayan ürünlerin çıkışına izin verilir.

Brüt/Net Kg. Takibi Yapılacak

Tartılı ürünlerde, ürünün birlikte tartıldığı darası düşülerek net miktarların hesaplanması ve bu net miktarların depo kayıtlarına işlenmesi istendiğinde Brüt/Net Kg. Takibi Yapılacak parametresinin işaretlenmesi gerekir. Brüt/Net Kg. Takibi Yapılacak parametresi işaretlendiğinde, depo hareketlerinde, miktar bilgisi girildikten sonra gelen ekranda, netten brüte ya da brütten nete hesaplatma yapılabilir.

 Tamam

İşaretlenen parametrelerle ilgili işlemlerin gerçekleşmesini sağlayan butondur.

Parametrelerle ilgili işlemlerin programa yansıması için programın kapatılıp tekrar açılması gerekir.

 İptal

İşaretlenen parametrelerden vazgeçilmesi halinde kullanılan butondur.