İhale fiş toplamının raporlama para birimi üzerinden tutar ve kur bilgileri Toplamlar bölümden kaydedilir.
Toplamlar bölümü; Raporlama, Para Birimi, İşlem Para Birimi ve Kod Girişi bölümlerinden oluşur.
Raporlama Para Birimi: Bu seçenek ile fiş toplamının raporlama para birimi üzerinden tutar ve kur bilgileri kaydedilir. Günlük kur tablosundan okunan kur değeri ile fiş toplam tutarı dikkate alınarak hesaplanan tutar, toplam alanına otomatik olarak gelir. Ancak işlem farklı bir kur değeri üzerinden kaydedilecekse raporlama para birimi kur değeri değiştirilir.
İşlem Para Birimi: Bu bölümde irsaliye işlem para birimi bilgileri kaydedilir. Tür alanında işlem para birimi türü girilir ya da para birimleri listesinden seçilir. Günlük kur tablosundan yerel para birimi karşılığı kur değeri ile fatura toplam tutarı dikkate alınarak hesaplanan işlem para birimi toplam tutar bilgileri otomatik olarak gelir. İşlem farklı bir kur değeri üzerinden kaydedilecekse yeni kur değeri girilir ya da kur tablosundan seçilir.
Kod Girişi: Bu başlık altındaki seçeneklerle barkod işlemleri müşteri/tedarikçi kodu bilgileri kaydedilir.
Barkod Bilgileri
Program malzeme giriş ve çıkış işlemlerinde barkod kullanımını destekler. Barkod kullanılıyorsa, malzeme kodunun girilmesine gerek kalmaz. Malzeme seçimi barkod okuyucu ile gerçekleştirilir.
Fiş satırlarında hareket gören malzemelere ait bilgiler barkod okuyucu ile kaydedilecekse fiş üzerinde Kod Girişi başlığı altında yer alan Barkod Girişi seçeneği kullanılır.
Miktar girilip barkod okutulduğunda, barkodu okutulan malzeme kartının kodu ve açıklaması kod ve açıklama alanına aktarılır. Aynı malzeme için her barkod girişinde, miktar otomatik olarak değişecektir.
Müşteri/Tedarikçi Kodu Girişi
Satırda hareket gören malzemeler müşteri ya da tedarikçi tarafından verilen kodu ile de seçilebilir. Kullanıcı fiş/fatura satırlarında bu malzeme kodunu kullanarak kendi malzeme tanımına kolayca ulaşabilir. Malzemenin müşteri/tedarikçideki kodu, malzeme kartında Müşteriler/Tedarikçiler seçeneği ile kaydedilir.
Malzeme fişlerinde müşteri/tedarikçi kodu ile işlem kaydetmek için Kod Girişi başlığı altında yer alan Müşteri/Tedarikçi Kodu seçeneği kullanılır. Miktar alanında işlem miktarı kod alanında ise malzemenin müşteri/tedarikçideki kodu girilir. Bu koda sahip malzemenin kodu, açıklaması fiş satırlarına aktarılır.