You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Üretim Bölümü'nde, "İşlemler/MRP" menüsünün altında yer alır. Malzeme Gereksinim Planlama çalıştırıldıktan sonra, hammaddeler için oluşan kayıtlarının, İş Emirlerine otomatik aktarımını sağlayan bölümdür. Planlama kayıtlarının listelenip, iş emirlerinin verilmesi onaylandıktan sonra çalıştırılması gerekir.

Satıcı Siparişi Dengeleme ekranı; Kısıt Girişi, İhtiyaç Listesi, Yeni İş Emri Bilgileri, İş Emri Dengeleme ve Dengeleme Sonuç Sayfası sekmesinden oluşur. 

Kısıt Girişi


İş Emri Dengeleme Ekranı
Oturum Bilgisi 

Dengeleme işlemi bu alana yazılacak oturum bazında farklı kullanıcılar/oturumlar tarafından eş zamanlı olarak yapılabilir. Her oturum dengeleme ekranında kendi verdiği kısıt ve parametreler bazında işlem yapılır ve bir oturumun işlem yaptığı belgeye başka oturumlar erişemez. Oturum Bilgisi sayesinde dengeleme işlemini belli bir noktaya kadar getirip, daha sonra kalınan yerden devam edilebilir.

MRP Sonuç/Müşteri Kısıtları

İleri Kısıt Ver

MRP sonuçlarına ait ileri kısıt verilmesi için bu alanda desteklenen alanlar bazında filtre verilmesi sağlanır. Böylece, sadece verilen kısıta uygun MRP sonuçları listelenir.

Stok Kodu

MRP sonuçlarına stok kodu bazında kısıt verilmesi kullanılan alandır. Sadece girilen stok koduna ait MRP sonuçları listelenir. Rehber butonu  ile stok kodları arasından seçim yapılır.

Stok Kısıdı

İleri Kısıt Ver

Stok bilgileri bazında ileri kısıt verilmesi için kullanılan alandır. Stok kartlarına ait detaylı alanlar için kısıt verildikten sonra sadece ilgili kısıta uyan stoklar için MRP sonuçları listelenir.

"Oturum Bilgisi" alanında girilen oturum bilgilerinin saklanması için kullanılan butondur.

Saklanan oturum bilgilerinin silinmesi için kullanılan butondur.

MRP dengeleme şablonlarının saklanması için kullanılan butondur. Butona tıklandığında "Şablon Sakla" ekranı görüntülenir. İlgili şablon kodu, şablon adı ve açıklama bilgileri girilerek şablonun saklanması sağlanır.

Saklanan şablonun dengeleme ekranına yüklenmesi için kullanılan butondur. 

İhtiyaç çıkarılmayan belgelerin, "Dengeleme Sonuç" sekmesinde listelenmesi için kullanılan butondur. Listedeki belgelerin hepsinin seçilmesi için , seçimlerin hepsinin kaldırılması için , seçilen belgenin teslim tarihini düzeltmek için , belge miktarını düzeltmek için , belgelerin yazıcıdan çıktısının alınması için , Excel tablosu oluşturulması için , "Kısıt Girişi" sekmesine geri dönmek için  butonu kullanılır.

Listelenen belgelerin sipariş işlemlerini gerçekleştirmek için butonuna tıklanması gerekir. 

İhtiyaç listesinin ayarlanması için kullanılan butondur. Butona tıklandığında "Liste Özelleştirme" ekranı görüntülenir. Kolon Seçimi ve Sıralama yapılarak listeler istenen şekilde düzenlenebilir.

Sipariş oluşturulacak malzeme listesinin ekrana getirilerek, içlerinden satıcı siparişlerine aktarılması istenenlerin onaylanması için kullanılan butondur. Butona tıklanmadığında; tüm malzeme kayıtları, onaylama yapılmadan program tarafından siparişlere toplu şekilde aktarılır.

Dengelenecek sonuçların sistem tarafından otomatik olarak onaylanması için kullanılan butondur.