Çek/senet bordrosunun üst bölümündeki alanlardan bordro geneline ait bilgiler kaydedilir.
Bordro başlık bölümünde yer alan alanlar ve kaydedilen bilgiler şunlardır:
Bordro Numarası: Bordronun bilgisayardaki takip numarasıdır. Numara verilirken sayı ve harf birlikte kullanılabilir. Bordrolar numaralarına göre sıralanmıştır.
Çek/senet işlemlerinde kullanılan her bordro türü, kendi içinde ayrı sıra numarası izler. Bordro numarası bilgi girilmesi zorunlu bir alandır. Aynı türdeki iki bordronun numaraları aynı olamaz. İşlemlerde ve raporlarda bordrolar numaralarına göre aranır, kullanılır veya sıralanır. Bu nedenle çek/senet bordroları bordro numarasına göre sıralanmıştır ve çek/senet bordrolarının bordro numaralarına göre sıralaması program tarafından tutulmaktadır. Arama, sıralama, raporlarda filtre olarak kullanabilme gibi tüm işlemler bordro numarasına göre son derece hızlı bir şekilde yapılabilir.
Bordro Tarihi: İşlemin yapıldığı günün tarihidir. Bordro tarihi bilgi girilmesi zorunlu bir alandır.
İşlemlerde ve raporlarda bordrolar numaralarına göre olduğu gibi tarihe göre de aranır, kullanılır veya sıralanır. Bu nedenle çek/senet bordroları bordro numarasına ek olarak bordro tarihine göre de sıralanmıştır ve çek/senet bordrolarının, bordro tarihine göre sıralaması program tarafından tutulmaktadır. Arama, sıralama, raporlarda filtre olarak kullanabilme gibi tüm işlemler bordro tarihine göre son derece hızlı bir şekilde yapılabilir.
Belge No: İşleme ait belgenin numarasıdır.
Özel Kod: Bordroları gruplamakta kullanılan kodlama alanıdır. Özel kod, bordroları kullanıcının kendi firmasına özel bazı kriterlere göre gruplaması için kullanılır. Bu alanı kullanıcı, bordro üzerinde yer almayan fakat girmek istediği bir bilgiyi işlemek için de kullanabilir.
Yetki Kodu: Detaylı yetki tanımlaması için kullanılır. Her kullanıcının iş tanımına göre, kullanabileceği kayıtlar değişik olacaktır. Detaylı yetki tanımlaması için öncelikle planlama yapmak gerekir. İlk adım olarak, hangi kullanıcıların veya kullanıcı gruplarının hangi bordrolara ulaşabileceği ve hangi tür işlemleri yapabileceği belirlenmelidir. Daha sonra, her yetki grubunun kullanabileceği bordro türlerine farklı yetki kodları verilmelidir.
Proje Kodu: Fişin ilişkili olduğu proje kodudur. Kayıtlı projeler listelenir ve ilgili tanım seçilir. Bordroda cari hesap seçildiğinde, cari hesap kartı Diğer sekmesinde seçilen Proje Kodu bu alana otomatik olarak aktarılır; istenirse değiştirilir. Bordro satırları için "Fiş Satırları Proje Bilgileri Güncellenecek" uyarı mesajı ekrana gelir. Tamam'a tıklandığında bordro satırlarındaki Proje Kodu alanı güncellenir; cari hesap kartı Diğer sekmesinde seçilen proje kodu bu alana aktarılır.
Programda, ticari sistem tarafındaki tüm işlemlerde proje bilgisi girilerek, raporlar proje bazlı alınır ve muhasebeye entegrasyon proje bazında yapılabilir. Muhasebe hesapları ile kaydedilen bir hareket birden fazla masraf merkezi ile ilişkili olabilir. Örneğin toplu olarak yapılan alımlar firmanın değişik bölümlerinin ihtiyacını karşılıyor olabilir. Bu gibi durumlarda masraf merkezlerine dağılımın ne şekilde yapılacağı proje tanımları ile kaydedilir. Projeler Genel Muhasebe bölümünde Projeler seçeneği ile tanımlanır.
İşyeri: Bu alan, yapılan çek/senet işleminin firmanın kayıtlı İşyerlerinden biriyle ilişkilendirilmesi için kullanılır.
Bölüm:Bu alan, yapılan çek/senet işleminin firmanın kayıtlı bölümlerinden biriyle ilişkilendirilmesi için kullanılır.
Riski Etkileyecek: İşlemin cari hesap risk toplamlarını etkileyip etkilemeyeceğini belirlemek için kullanılır. Alan, öndeğerini Ticari Sistem / Finans Parametreleri'nde yer alan "Risk Kontrolü Yapılacak İşlemler" parametresinden alır; istenirse değiştirilir.
Teminat Riskini Etkileyecek: Yapılan işleminin cari hesabın teminat riskini etkileyecek olması durumunda bu alanda yer alan kutu işaretlenir.
Cari Hesap Kodu: Çek/senet giriş ve cari hesaba çek/senet çıkış bordrolarında, bordronun ait olduğu cari hesabın kodudur.
Cari Hesap Unvanı: Çek/senet giriş ve cari hesaba çek/senet çıkış bordrolarında, bordronun ait olduğu cari hesabın unvanıdır.
Ticari İşlem Grubu: Çek/senet giriş/çıkış bordrolarında bordronun ait olduğu ticari işlem grubudur. Cari hesap seçildiğinde kartta belirtilen işlem grubu alana öndeğer olarak gelir. İstenirse değiştirilebilir.
Grup Şirket Hareketi: Mali konsolidasyon özelliğinin kullanılması durumunda işlemin grup şirketi hareketi olduğunu belirtmek için kullanılır. Fişte seçilen cari hesabın grup şirketine bağlı olması durumunda, bu alan otomatik olarak işaretlenir.
Satış Elemanı Kodu: Bordronun ilişkili olduğu satış elemanını belirtir. Kayıtlı satış elemanları listelenerek ilgili kayıt seçilir.
Banka Hesap Numarası / Açıklaması: Bankaya tahsil ve teminata çek/senet çıkış bordrolarında işlemin ait olduğu banka hesap numarasıdır. Bankaya tahsil ya da teminata çek/senet çıkış bordrolarında yer alır.
İşlem bordrolarında cari hesap kodu, unvanı ve banka hesap kodu ve açıklaması alanları yer almaz. Böylece farklı cari hesap veya bankaları ilgilendiren işlemler aynı toplu işlem bordrosundan kaydedilir.
Cari Hesap Değerleme Öndeğerleri: Cari hesaba ait kur gelir ve giderlerinin listelenme öndeğeridir. Bu alanda girilen bilgiler cari hesap döviz değerleme raporunda kullanılır. Bu alan öndeğerini cari hesap kartı / Ticari Bilgiler sayfasından alır. Değerleme işleminin yapılacağı döviz, Değerlenecek Döviz Türü alanında seçilir. Kur alanında ise seçilen döviz kuru girilir.
Cari Hesap Döviz Değerleme Raporu alınırken, Yerel Para Birimi Çek Değerlemeleri filtre satırında Değerleme Dövizi Üzerinden seçilirse, çek değerlemeleri, çek giriş bordrosunda belirtilen döviz türü ve kuru dikkate alınarak listelenir.