You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Alınan teminat mektuplarının ve istenir ise komisyon tutarlarının listelenebileceği rapor seçeneğidir.

Alınan Teminat Mektupları Raporu EkranıGenel Kısıtlar

Tarih Aralığı

Rapor için verilecek kayıt tarih aralığıdır. Kaydı verilen tarih aralığında olan teminat mektupları listelenecektir.

Vade Aralığı

Rapor için verilecek vade tarih aralığıdır. Vadesi  verilen tarih aralığında olan teminat mektupları listelenecektir. Vadesiz girilen teminat mektuplarının tarih aralığına uygun olanları vade aralığına bakılmadan listelenecektir.

Durum

Hangi tür teminat mektuplarının raporlanacağı bu sahada belirlenmektedir. Seçilebilecek durumlar, Açık, Kapalı, İade, Tahsil veya Hepsi olabilir.

Komisyon Tutarı Dökülsün

Komisyon tutarlarının hesaplanarak raporlanabilmesi için  işaretlenmesi gereken sahadır. Komisyon tutarı [(Gün (komisyon tarih aralığı farkı) X Teminat tutarı X Komisyon oranı) / (Yıl günü X 100)] formülü ile hesaplanmaktadır. Hesaplanan tutar komisyon ödeme oranı ile oranlanmaktadır. TL. alınan teminat mektupları için hesaplama TL. tutar üzerinden, döviz alınan teminat mektupları için hesaplama döviz tutarı üzerinden yapılacaktır.

Kom. Tarih Aralığı

Hangi tarih aralığı için komisyon hesaplatılacak ise ilgili tarih aralığı bu sahaya girilmelidir. Teminat mektupları kaydedilirken girilen komisyon oranı ve komisyon ödeme oranı dikkate alınarak, verilen komisyon tarih aralığı için komisyon tutarı hesaplanacaktır.

Yıl Günü

Komisyon tutarı hesaplanırken bir yılın kaç gün üzerinden değerlendirilmesi gerektiği bu sahadan anlaşılmaktadır. Default olarak 360 getirilecek istenir ise değiştirilebilecektir. Rapor, Cari Kodu, Kayıt No, Tarih, Bankası, Vade Tarihi, Seri No, Teminat Mektubu No, Teminat Tipi, Durum, Tutar, Komisyon Tutarı, Döviz Tipi, Döviz Tutarı ve Döviz Komisyon Tutarı başlıkları altında listelenecektir. Ayrıca, Rapor Modülü/ Cari Raporlar altından “Alınan Teminat Mektupları Listesi” kullanılarak kullanıcı tanımlı raporlar da hazırlanabilmektedir.

Raporda bulunan Kısıt, Sıralama, Ölçekleme, Yazıcı Seçenekleri sayfalarında bulunan sahalar ve raporun genel kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Giriş/Standart Rapor Kullanımı.