Bu bölümde girilebilecek satır sayısı sabit olmayıp, bilgi girildikçe ekran görüntüsü yukarıya kayar. Fiş ve faturalarda satırlar iki ana bölümden oluşur. Üst bölümde malzeme / hizmet satırları ile satırdaki hareket için geçerli olacak indirim, masraf ve promosyon satırları yer alır. Çizgi ile ayrılan bölümde ise fiş geneline uygulanacak promosyon, indirim ve masraflar kaydedilir.
Aynı fiş / fatura içerisinde farklı malzeme / hizmet kalemlerine ait işlemler bir arada girilebilir. Bunu yapmak için, her bir farklı malzeme / hizmet kaleminin kaydedilmesi gereken işlem bilgileri (malzeme / hizmet kodu, miktarı, birimi, fiyatı vb.) o malzeme/hizmet hareketi için ayrılan satıra girilir. Başka bir deyişle, fişe / faturaya kaydedilecek her malzeme/hizmet işlemi için ayrı bir satır eklenir. İşte malzeme/hizmet işlemlerine ait bilgileri taşıyan bu satırlara malzeme / hizmet satırı veya malzeme / hizmet hareketi denir.
Bir malzeme / hizmet fişine istenen sayıda malzeme/hizmet satırı girilebilir. Kayıt türü sabit kıymet, depozitolu ve malzeme takımı olan malzemelere ait hareketler kaydedilirken tür alanında yapılan işlemin depozitolu işlem ya da malzeme takımı işlemi olduğu belirlenir. Daha sonra hareket bilgileri girilir. Satırdaki malzeme / hizmet için geçerli olacak indirim, masraf ve promosyon işlemleri, ait olduğu işlem satırının altından, tür kolonunda uygulanacak işlem türü (indirim, masraf, promosyon) belirlenerek kaydedilir. Malzeme / hizmet satır bilgileri ekranda gözüken alanlar yanında sağ fare tuşu menüsünde yer alan seçenekler ile açılan pencerelerden girilir.