You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

GÖRSEL DİZAYN
Dizayn Modülünde, standart dizaynlara ek olarak görsel şekilde dizayn yapılabilecek sürükle bırak şeklinde kullanılabilen dizayn ekranı tüm modüllerde kullanılabilmek üzere desteklenmiştir.
Dizayn Kayıtları
Görsel dizayn tanımlamaları, mevcut dizayn ekranları kullanılarak yapılmaktadır. Görsel dizayn araçlarını kullanarak dizayn yapılabilmesi için dizayn kayıtlarına "görsel dizayn" parametresi eklenmiştir.




Görsel dizayn parametresi işaretlenmiş dizaynlarda kullanılacak olan veri kümesini seçmek için yeni bir ekrana geçiş yapılır. Bu ekranda ilgili şablonun hangi dizine hangi isimle kaydedileceği belirlenmelidir. Burada herhangi bir tanımlama yapılmaz ise sistem otomatikman "C:\Netsis\ENTERPRISE9\TemelSet\\OzelDizayn\" dizini altına .fr3 uzantılı bir şekilde dizaynı oluşturacaktır.









Bu ekrandaki Dizayn Data alanının içinde datadaki bütün view' ler listelenmektedir. Dizaynda ihtiyaç duyulan bilgilerin bulunduğu uygun view seçildikten sonra dizayn hangi sıra ile basılmak isteniyorsa sıralama belirlenebilir. Basım öncesi görüntüleme yapılmak isteniyorsa isteğe bağlı olarak yine bu ekranda "Baskı Önizleme Yapılsın" parametresi işaretlenebilir.




Dizaynın çalışacağı veri kümesi ve listeleme anında hangi sıralamanın istendiği belirlendikten sonra görsel dizayn araçlarının bulunduğu ekrana geçilmelidir.


Bu ekranda en sağda bulunan bölüm, dizaynın bağlı olduğu view içinde yer alan veri kolon başlıklarını göstermektedir. Buradan istenilen bilgiler sürükle bırak yöntemi ile ana ekrana taşınabilir.

Ortadaki bölüm görsel dizaynın oluşturulacağı, veri kolonlarının, logonun, metinlerin ve şablon çiziminin yerleştirileceği bölümdür. Bu orta bölümün hemen yanında görsel dizayna eklenen tüm fonksiyonlar, viewden alınan ya da manuel eklenen bilgiler data altında yer almakta. Aynı zamanda bu bilgilerin yazı temaları, renk stilleri, ondalık ayarları, metin kutusunun adlandırılması gibi özelliklerin değişimi Properties bölümünden sağlanmaktadır.

En solda ise dizaynda kullanılabilecek metin , resim, şekil ,hesaplama, barkod,alt-üst-kalem bilgilerinin eklenmesini sağlayan fonksiyonlar bulunmaktadır. Bunlardan seçim yaparak, sürükle bırak yöntemi ile görsel dizayn şablonu oluşturulabilir.



Dizaynın arkada yapısında çalışması için özel kodlama yapılabilmesi sağlanmaktadır. Bunun için ana ekran penceresinde yer alan Code bölümünden istenilen dil paketi seçilerek kodlar yazılabilir.





Gerekli tüm bilgiler dizayn ortamına taşındıktan sonra dizayn tamamlanmalı ve kaydedilmelidir. Kayıt işlemi sonrasında basımı gerçekleşecek olan belgelerde ilgili dizayn adı seçilerek basım yapılabilecektir.


Uygulama detayları için :
https://www.youtube.com/watch?v=iLJsM8P5RWc&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=HbjbeX22dI8&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=L8s9UzvZWyg&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=_Vrb6gb1gUI