Cari hesaplara at hareketleri topluca listelemek için, Finans program bölümünde Hareketler menüsü altında yer alan Cari Hesap Hareketleri seçeneği kullanılır.
Cari hesaba ait hareketler şu kolon bilgileri ile listelenir; Tarih, İşlem Numarası, Makbuz Numarası, İşlem Türü, Cari Hesap Unvanı, Tutar, Dövizli Tutar, Açıklama, İşyeri, Bölüm, Özel Kod ve Durumu.
İşlemin hangi bölümden yapıldığı ise, işlem satırında yer alan harf ile izlenir.
Banka Hareketleri
Bankalara ve banka hesaplarına ait işlemler banka fişleri ile kaydedilir. Banka fiş satırlarında birden fazla banka hesabına ait işlem bilgileri kaydedilebilir. Aynı fiş ile girilen bu hareketleri incelemek için Finans bölümünde Hareketler menüsü altında yer alan Banka Hareketleri seçeneği kullanılır.
Banka hareketleri listesinde, banka fişleri ile girilen tüm banka işlemleri, çek/senet bordroları menüsü kullanılarak girilen çek ve senet işlemleri ve kasadan yapılan banka işlemleri de yer alır. İşlemin hangi bölümden yapıldığı ise, işlem satırında yer alan harf ile izlenir.
Banka hareketleri listesinde F9/sağ fare düğmesi menüsünde yer alan seçenekler ile banka fişlerinin sıralanır, aranır ve fiş üzerinde inceleme yapılır. Banka hareketleri listesinde yer alan banka fişleri numaraya ya da tarihe göre sıralı olarak listelenir. Tarihe göre sıralamada fişler türleri karışık olarak listede yer alırken, numaraya göre sıralamada her fiş türü kendi içinde sıralı olarak listelenecektir.
Tarihe ya da numaraya göre sıralı fiş listesinde herhangi bir fişin bulunmasında "Bul" seçeneği kullanılır. "Bul" seçimiyle ekrana gelen pencerede öncelikle fiş türü seçimi yapılır. Daha sonra tarih ya da fiş numarası verilir ve Bul düğmesi tıklanır ve işlem başlatılır. Verilen bilgilere uygun fişin olması durumunda imleç ilgili fiş satırı üzerinde gidecektir.
Banka fiş bilgileri İncele seçeneği ile ekrana getirilir. Gerek fiş üzerindeki alanlardan gerekse F9/sağ fare düğmesi menüsünde yer alan seçeneklerle kaydedilen bilgiler incelenir ancak değişiklik yapılamaz.
Banka hareketleri penceresi bir tablo şeklindedir. Tablonun üst bölümünde banka fişinin numarası, tarihi, özel kodu ve yetki kodu bilgileri yer alır. Satırlarda ise banka fişine ait hareketler işlem türüne göre değişen işlem fiş bilgileri ile yer alır.
Hareketler penceresinin alt kısmında ise banka işlemine ait kullanılan para birimi ve fiş toplam bilgileri yer alır.