Aynı cari hesaptan alınan ve tutarları aynı fakat vadeleri farklı olan çek ya da senetler ile firmanın aynı cari hesaba verdiği, tutarları aynı ancak vadeleri farklı kendi çekleri ile borç senetlerini kaydetmek için kullanılır. Müşteri çek/senet giriş ve cari hesaba çek/senet çıkış bordro satırlarında, F9-sağ fare menüsünden ulaşılan Sıralı Çek Senet Üret penceresinde, üretilecek çek ya da senet sayısı ve bunların ne zamana üretileceği yani vadeleri belirlenir.
Belirli aralıklarla çek/senet üretiminde vade aralığı gün olarak verilir ve gün sayısı Gün Ara İle alanına yazılır. Girilen ilk çek ya da senedin vadesi esas alınarak burada verilen gün aralığındaki vadelere sahip çek ya da senetler program tarafından üretilir.
Vadesi her ayın belirli bir günü olan çek/senetleri üretmek için, "Her Ayın X. Günü" alanında, istenen günün ayın kaçıncı günü olduğu belirtilir. Vadesi burada verilen gün olan çek ya da senetler program tarafından üretilir.
Gerek belirli aralıklarla gerekse her ayın belirli bir gününe çek/senet üretilirken vade tarihi 30 ya da 29 çeken aylar için önemlidir. Program verilen vade ya da gün opsiyonunu göz önüne alarak kısa ayların son gününe çek ya da senet üretir. Örneğin her ayın 31. gününe çek/senet üretilecekse ya da verilen gün aralığında, vade 31. güne rastladığında, 30 ve 28 çeken aylarda çek ve senetler bu ayların son gününe üretilir. İçinde bulunulan yılda Şubat ayı 29 çekiyorsa üretilen çekin vade tarihi 29, 28 çekiyorsa 28 olacaktır.
Üretilen çek ya da senetlerin portföy numaraları birbirinden farklıdır. Sıralı çek/senet üretilecek çekin/senedin portföy numarası esas alınır ve üretilen çek/senet numaraları bu numaradan itibaren artarak devam eder. Üretilen her çek ya da senet satır olarak bordroda yer alır.