You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Üretim modülünde, "Kayıt/Üretim" menüsünün altında yer alır. Hammaddenin parçalanarak birden fazla mamul oluşturduğu durumlarda kullanılan bölümdür. Bu işlemin yapılması için reçete oluşturulması gerekir fakat reçete tanımı da terstir. Mamul aslında hammaddedir.

Örneğin;

Dana

Bileşenler ise, parçalama sonucu oluşan mamullerdir.

Örneğin;

Bonfile, kuşbaşı gibi.

Bu bölümün kullanılması için ürün ölçü biriminin Kg. olması gerekir. Adet gibi tam sayıları içeren ölçü birimlerinde bu alandan işlem yapıldığında sonuçlar yanlış çıkar. 

Ters üretim sonu kaydı sonucu, mamulden her bir bileşen için aynı miktarda çıkış - açıklama her bir çıkış hareketinde, ilgili bileşen kodudur - bileşenlere giriş yapılır. Serbest üretim sonu kaydı gibi hareketler düzeltilebilir.

Ters Üretim Sonu Kaydı ekranı; Sabit Bilgiler ve Ek Bilgiler olmak üzere iki sekmeden oluşur.




Sabit Bilgiler


Ters Üretim Sonu Kaydı Ekranı
Fiş No

Ters üretim sonu kaydının stok hareketlerine işlenecek fiş numarasının girildiği alandır. Ters üretim sonu kaydının herhangi bir nedenle iptal edilmesi gerektiğinde, yine bu bölümden işlem yapılması için fiş numarasının girilerek ekrana kaydın getirtilmesi gerekir. Fiş numarası olmayan bir üretim sonu kaydı iptal edilemez. Rehber butonu  ile, fiş numaralarına ulaşılır.

Tarih

Ters üretim sonu kaydının stok hareketlerine aktarılacak tarihin girildiği alandır. 

Lokal Depo

Üretim safhaları olarak lokal depoları kullanan firmalar için, üretilecek mamulün hangi lokal depoda üretildiği bilgisinin girildiği alandır. Özellikle lokal depoların, üretim safhaları olarak kullanıldığı durumda, her mamul ve yarı mamul üretiminin yapılacağı bir lokal deposu bulunur. Bu lokal depo kodu, ilgili mamul ya da yarı mamulün stok kartı ek bilgilerine işlenir. Ters üretim sonu kaydında ise mamul/yarı mamulün stok kartındaki lokal depo kodu kontrol edilir. Burada girilen lokal depo koduyla aynı değilse kullanıcılar uyarılır. İsteğe bağlı olarak üretime devam edilebilir. Rehber butonu  ile, lokal depo kodlarına ulaşılır. 

Giriş Depo

Üretim safhaları ya da ambarlarını lokal depo olarak tanımlayan firmalar için, üretilecek mamuldeki bileşenlerin girişinin yapılacağı depo kodunun girildiği alandır. Rehber butonu  ile, depo kodlarına ulaşılır.

Mamul Kodu

Ters üretim sonu kaydı ile üretimi yapılacak mamul kodunun girildiği alandır. Kaydedilecek mamullerin reçetelerinin mutlaka girilmiş olması gerekir. 

Rehber butonu  ile, stok kodlarına ulaşılır.