1.Ekran boş açılıyorsa;

Bütçe üzerinde birden fazla alt bütçe tanımlıdır ve alt bütçe seçimi yapıldıktan sonra listeleme gerçekleşecektir. Bir bütçe üzerinde sadece tek alt bütçe varsa ekran dolu olarak açılmaktadır.

 2.Alt bütçe seçimi yapıldığı halde veriler açılmıyor ekran donuyorsa;

Tanımlanan alt bütçedeki bütçe kalemi ve organizasyon sayısına göre, ayrıca aynı anda açılmaya çalışılan alt bütçe sayısına göre editördeki veri gösterim süresi farklılık gösterebilmektedir. Ekranda getirilecek değerlerde bir sıkıntı olması ihtimalini ortadan kaldırmak adına, az sayıda kalem içeren bir test alt bütçesi oluşturarak ekrana getirilmesi sağlanır. Bu işlem sonrasında bütçenin açılış süresi test edilip makul sınırlar dışındaysa incelenmek üzere ürün yönetimi ekibine bilgi verilebilir.

 3.Eklenen alt bütçeler ekranda listelenmiyorsa;

Alt bütçelerin açılmaya çalışılan bütçelere bağlı olup olmadığı bütçe ayarları menüsünden kontrol edilir. Bu durumun olası sebebi, alt bütçenin farklı bir şirket/bütçeyle ilişkilendirilmiş olmasıdır.

 4.Editör üzerinden yeni bir alt bütçe yaratılırsa;

Editör üzerinde yeni bir alt bütçe tanımlanabilir. Bu kısım üzerinden tanımlanan alt bütçeler, bütçe ayarları üzerinden tanımlanan alt bütçelerden farklılık göstermez.

 5.Geçmiş yıl değerlerinin fark-yüzde kolonları görünmüyorsa;

Bu değerleri getirecek radio button gerçekleşen modundayken aktif duruma geçmektedir. Gerçekleşen modundayken seçili aylar ya da tüm aylar için planlanan ve gerçekleşen değerler arasındaki tutarsal ve oransal fark gösterilmektedir. Geçmiş yıl radio button'u ancak bütçe üzerinde geçmiş yıl tanımlı ise aktif olmaktadır.

 6.Aylık değerlerin belirli bir oran dahilinde dağıtılarak oluşturulması isteniyorsa;

1.yıl toplamı üzerindeki değer enter ile çağrılıp aylara belirli oran dahilinde Çeyreklere ve çeyreklerin içindeki aylara dağıtılabilir.

 7.Aylık değerlerin önceki yılın planlanında veya gerçekleşeni oranında dağıtılarak oluşturulması isteniyorsa;

Editör üzerinde sağ tık geçmiş yıl verilerini aktar ile önceki yılın planlanan ve gerçekleşen oranında dağıtılarak aylık değerlere aktarım sağlanabilir.

Bu menünün görünür olabilmesi için 2 temel şart vardır. Bu şartlar;

  • Bütçe üzerinde önceki yıl alanı tanımlı olmalı ve önceki yıl referans olarak kullanılabilmeli
  • Seçili yıl ile önceki yıl alt bütçesinin isimleri aynı olmalı.
 8.Alt bütçeye/organizasyona/satıra/hücreye not girilmek isteniyorsa;

Hücreye ve satıra sağ tık menüsü üzerinden; organizasyona, alt bütçeye not girilmek isteniyorsa aşağıdaki ekran görüntüsü üzerindeki kırmızı çerçeveli alanlardan not girişi yapılabilir. Satıra girilen notlar Excel'e aktarımla dışarı, Excel'den aktarımla içeri aktarılabilir.

 9.Editör üzerinde Excel'e aktarım yapılmak isteniyorsa;

Editör üzerinde Excel'e aktarım işleminde sayfayı aktarım/seçili sayfaları aktarım yapılabilir. Seçili sayfaları aktarım yapıldığında organizasyon bazında ayrı Excel dosyalarına aktarım sağlanmaktadır.

 10.Editör üzerinde Excel'den aktarım yapılmak isteniyorsa;

Editör üzerinde Excel'den aktarım işleminde planlanan/gerçekleşen değerler tek dosyalardan ya da farklı dosyalardan aktarım yapılabilir. Çoklu organizasyon aktarımında dışardan aktarılan dosyaların hangi organizasyona aktarılacağı dosya isimleri üzerinden otomatik olarak belirlenmiştir. Eğer dosyalarda isim değişikliği söz konusuysa bu aktarımın adreslemesi manuel düzenlenmelidir.

 11.Editör üzerinde bazı kalemlerin para biriminin değiştirilmesi isteniyorsa;

Editör üzerinde sağ tık satır bilgilerini düzenle diyerek döviz türü değiştirilebilir.

 12.Farklı para birimi üzerinden değer girişi yapılmış satırlar dip toplama yansımıyorsa;

Seçilen döviz tipi için döviz kur girişi yapılmamıştır. Planlanan/Gerçekleşen kur değeri güncellendikten sonra ilgili satırlar üzerinde sağ tıklandığında çıkan kur değerini güncelle menüsü ile doğru değerin dip toplama yansıması sağlanabilir.

 13.Herhangi bir hücreye farklı bir bütçe/alt bütçe/organizasyon/finansal rapor üzerinden veri getirilmek isteniyorsa;

Bütçe üzerinde sağ tıkla Hücre Formülü işlevi kullanılabilir. Bu menüye girildiğinde Hücreden Değer Al fonksiyonuna tıklanır. Ekrana yansıyan CellValue ifadesine tıklayarak seçili bütçe/alt bütçe/organizasyon/finansal rapor üzerinden veri getirilebilir. İstenirse CellValue alanı anlamlı bir isimlendirmeyle düzenlenebilir.

 14.Verilerin dip toplama yansıması düzenlenmek isteniyorsa;

Seçili bütçe kalemi ya da kalemleri üzerinde sağ tıklandığında yansıma pozitif/negatif yapılabilir. Bu işlem satır bilgileri içinden de aynı şekilde yapılabilmektedir.

 15.Girilen formülün tüm satıra yansıması isteniyorsa;

Hücre formülü hesaplandıktan sonra sağ tıkla Formülü Yataya Dağıt işlemi yapılmalıdır. Bu işlemle birlikte örneğin ocak ayı önceki yılın ocak ayından referansla değer oluşturuyorsa, formül dağıtıldığında şubat ayı da şubattan referans alarak değer oluşturacaktır.

 16.Girilen değerin tüm satıra yansıması isteniyorsa;

Editör üzerinde değer girildikten sonra sağ tıkla Değeri Yataya Dağıt yapılabilir.

 17. Uzak masaüstü bağlantısında editör ekranında Exel’e aktar objesi gözükmüyorsa ;

Çözünürlüğün yeterli olmaması sebebiyle Excel’e aktar objesi gözükmemektedir. Uzak masaüstü bağlantısı ekranında ekran ayarlarını değiştirip kontrol edebilirsiniz.