You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Amaç

Malzeme ihtiyaç planlaması akışıyla stok hareketlerine göre malzeme ihtiyaçları belirlenir ve bunun sonucunda onaylanan malzemelerin temini için Tiger’da talep fişi ya da üretim emri oluşturulur.

Senaryo

Planlama formunda yetkili kullanıcı parametre seçimlerini yaptıktan sonra Hesapla butonuna basar. Hesaplama işlemi ile, Planlama Tablosunda, sadece ihtiyaç duyuan malzemeler listelenir. Buradaki ihtiyaç miktarları herzaman Erp tarafındaki anlık stok hareketlerini baz almaktadır.  Kullanıcı, hesaplama işleminden sonra parametre değiştirirse eğer, planlama tablosu otomatik olarak silinir. Bu durumda tekrar hesaplama işlemini yapmak gerekir.

Planlama tablosundaki toplam giriş ve çıkış kolonları, seçilen parametrelere göre değişmektedir. Parametrelerden güvenli stok hesaplamaya dahil edilsin seçimi kaldırıldığında, ihtiyaç erp tarafında belirlenmiş asgari stok miktarına göre hesaplanır ve planlama tablosunda güvenli stok seviyesi yerine asgari stok seviyesi görüntülenir. Tabloda Detay butonuna basıldığında ilgili satırdaki malzemenin ihtiyaç miktarını oluşturan detaylı toplamlar görüntülenmektedir.

Tigerda planlamada kullanılmaya onay verilmiş üretim reçetesi bulunan bir malzemenin temin şekli tabloya üretim olarak gelmektedir. Planlamacı, temin şekli üretim olan bir malzemenin temin türünü Satınalma olarak değiştirebilir. Ancak orjinal temin türü satınalma olan, yani üretim reçetesi bulunmayan bir malzemenin temin şekli değiştirilemez.

Kullanıcı Fiş oluşturulacak kolonunda planlama yapılacak malzemeleri belirler. Planlama tablosundaki miktar alanında ihtiyaç miktarından farklı bir miktar girebilir. Ancak Azami stok seviyesi kontrolü seçili ise bu seviyeyi aşılamaz, planlamacı bu durumda uyarılır. Kullanıcı gerekli düzenlemelerini yaptıktan sonra formu yönetici onayına gönderebilir ya da iptal diyerek akışı sonlandırabilir.

Yönetici onay formunda planlama tablosunu görüntüleyebilir, detay butonu ile malzeme detaylarını listeleyebilir. Onaycı revize aksiyonu alındığında formda revize nedeni alanı alanı aktif olur. Revize nedeni girilmeden form planlamacıya geri gönderilemez.  İptal aksiyonu alındığında talep eden kişiye iptal bilgisi gider ve süreç sonlanır. Talep onaylandığında ise malzemenin temin şekline bağlı olarak Tiger’da talep fişi ya da üretimden giriş fişi oluşur.

Akış Dosyası (.nxmx)

Aşağıdaki dosyayı indirerek uygulamaya aktarabilirsiniz. Örnek içeri aktarım senaryosu için tıklayınız.

Avans Talep Modülü.nxmx

Form Şablonu

Avans Talep formu için oluşturulmuş ekran tasarımı aşağıdaki gibidir.

 Görsel


Akış Şablonu

Avans Talep Süreci için oluşturulmuş akış şablonu aşağıdaki gibidir.

 Görsel


Takip Edilecek İşlem Adımları

1- Ödeme kaydının Tiger' a aktarılabilmesi için Ayarlar Servisi/LFlow Servis Ayarları bölümünde Logo Rest servis ayarlarını yapılmış olması gerekmektedir. bknzLogo Rest Servis Ayarları

2- Veri Kaynaklarında bulunan Döviz kuru sorgusunun, ERP tarafındaki firmanın çalışma şekline göre, güncellenmesi gerekebilir. Eğer Tiger Sys tanımlarında firmanın çalışma şekli “Ayrı Döviz Kurları Tablosu” olarak seçilmişse,  Döviz kuru sorgusunda L_DAILYEXCHANGES olan kur tablosu LG_EXCHANGE_<<Firma>> olarak değiştirilmelidir.

3- Şablon içeri aktarım işlemi bittikten sonra, akışın adıyla birlikte LFLOW veri tabanı altında fonksiyon oluşmaktadır. Bu fonksiyon Avans Hareketleri veri kaynağında kullanılmıştır. Bu nedenle veri kaynağı sorgusundaki fonksiyon ismi yeni akış adıyla değiştirilmelidir.

4- Avans Tarihçesi tablosu Flow ve Tiger veritabanlarından veri getirmektedir. İki veritabanı arasında collation uyumsuzluğu varsa veri kaynağındaki Personel ve Avans Hareketleri sorguları düzeltilmelidir. Ayrıca Avans Hareketleri sorgusunda maaş ödeme günü ayın ilk günü olarak belirlenmiştir, farklı bir durumda sorgu değiştirilmelidir.

5- Akışta kullanılan Hata Bildirim Aktivitelerinde kullanıcı seçimi gerekmektedir. bknzHata Bildirim Aktivitesi

6- Testler sonrasında canlı kullanıma alınacağı zaman yayınlama işlemi gerçekleştirilmelidir. bknzAkış Yayınlama