Malzeme talep hareketlerine malzeme/malzeme sınıfı listelerinden ulaşılır, hareket bilgileri incelenir ve gerekirse değişiklik yapılabilir. Malzemeler/malzeme sınıfları listelerinden talep hareketlerini listelemek için İlişkili Kayıtlar menüsü altında yer alan Talep Hareketleri seçeneği kullanılır. 

Malzeme talep hareketleri penceresi bir tablo şeklindedir. Tablonun üst bölümünde malzeme/malzeme sınıfı kartının kodu ve açıklaması ile kartta belirlenen ana birim bilgisi yer alır. 

Malzeme Talep Hareketleri penceresinde Kayıtlar ve Filtreler seçenekleri yer alır.

Kayıtlar seçeneği ile malzeme/malzeme sınıfına ait talep hareketlerinin listelendiği kolon bilgileri şunlardır; Tarih, Fiş numarası, Fiş özel kodu, Talep eden personel, İşyeri, Bölüm, Ambar, Fiş türü, Varyant kodu, Varyant açıklaması, Miktar, Karşılanan miktar, Gerçekleşen miktar, Birim

Fiyat, Teslim tarihi, Karşılama türü ve Satır açıklaması.

Filtreler
Filtreler seçeneği ile koşul belirlenir ve bu koşullara uygun talep hareketlerinin listelenmesi sağlanır. Filtre satırlarında yapılacak koşul belirleme işleminden sonra Uygula düğmesi tıklanır ve talep hareketleri listelenir. Talep hareketleri filtre seçenekleri şunlardır: 

Filtre

Değeri

Fiş Türü

Talep Fişi/Satınalma Talebi/Satış Talebi/Malzeme Talep Fişi/Üretim Planlama Önerisi

Fiş Tarihi

Başlangıç/Bitiş

Fiş No

Grup/Aralık

Fiş Belge No

Grup/Aralık

Fiş Özel Kodu

Grup/Aralık

Talep Eden Personel

Grup/Aralık

Durum

Öneri/Onaylandı/Onaylanıyor/Karşılanıyor/Karşılandı/İptal/Değerlendiriliyor/Değerlendirildi/Öneri Gerçekleştiriliyor/Öneri Gerçekleştirildi

Teslim Tarihi

Başlangıç/Bitiş

İşyeri

Tanımlı İşyerleri

Ambar

Tanımlı Ambarlar

Bölüm

Tanımlı Bölümler

Hareket Özel Kodu

Grup/Aralık

Miktar

Miktar Aralığı

Karşılanan Miktar

Miktar Aralığı

Gerçekleşen Miktar

Miktar Aralığı

Kapanan Miktar

Miktar Aralığı