You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Lojistik-Satış Bölümü'nde, "Raporlar/Stok" menüsünün altında yer alır. Girilen tarih ve maliyet türüne göre, stok karlılık yüzdesinin hesaplanarak rapor alınmasını sağlayan bölümdür. Stokun raporda görüntülenmesini sağlamak için önceden satışının yapılması gerekir. Ön Sorgulama, Genel Kısıtlar, Kısıt, Sıralama, Ölçekleme ve Yazıcı Seçenekleri sekmelerinden oluşur.


Ön Sorgulama



Stok Karlılık Raporu Ekranı
Stok Kodu

Stok karlılık raporu almak için stok kodu kısıtı verilen alandır. Rehber butonu ile, stok kodları arasından seçim yapılır.

Grup Kodu

Stok karlılık raporu almak için grup kodu kısıtı verilen alandır. Rehber butonu ile grup kodları arasından seçim yapılır.

Kod-1/2/3/4/5

Stok karlılık raporu almak için önceden tanımlaması yapılan Kod-1/2/3/4/5 kısıtının verildiği alandır. Rehber butonu ile kodlar arasından seçim yapılır.

Sadece Esnek Yapılandırılabilir Stoklar DökülsünSadece esnek yapılandırılan stokların raporlanması istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.
Özellikler

Esnek yapılandırma özellik kısıtının verildiği alandır. Alanın sağ tarafında yer alan butonu ile, esnek yapılandırma rehberinden seçim yapılır.

Yukarıdaki alanlara girilen bilgiler doğrultusunda, rapor almak için kullanılan butondur. Butonun sağ tarafında yer alan aşağı ok tuşu, "Gelişmiş Rapor" seçeneğinin kullanılmasını sağlar. Kullanıcı, "Gelişmiş Rapor" seçeneği ile ekrana gelen tablo üzerinde hesaplama yapabilir. Bu seçenek sayesinde, 13684 satırın üstündeki raporlamaların da tek sayfa üzerinden raporlanması sağlanır. "Rapor" seçeneği Text Dosya, Excel Dosya, VTS Format, HTML kayıt türlerini desteklerken, "Gelişmiş Rapor" seçeneği Excel Workbook, Excel Template, Excel 97-2003 Workbook, Excel 97-2003 Template, Comma Delimited, Text Document, Web Page, XML Document, PDF Document kayıt türlerini destekler.

Daha önceden saklanan kısıtların aynısının ekrana getirilmesini sağlayan butondur.

Oku butonu ile sadece "en son saklanan kısıtlar" ekrana getirilir.

Genel Kısıtlar ve Kısıt sayfalarında verilen kısıtlar ve işaretlenen tüm seçeneklerin saklanması için kullanılan butondur.

Stok karlılık raporu almak için kısıt verildikten sonra bu butona basıldığında, onaylama ekranı görüntülenir. Onaylama ekranında "Evet" butonuna basılması ile belirlenen kısıtlar bir sonraki stok karlılık raporu alma işleminde kullanılmak üzere saklanır.

Stok karlılık raporu hakkında standart yardım bilgisi için kullanılan butondur.

Stok karlılık raporu almak için verilen kısıtların iptal edildiği butondur.


Genel Kısıtlar




Stok Karlılık Raporu Ekranı

Maliyet Tipi

Stok karlılık raporu için istenen maliyet tipinin seçildiği alandır. 20 çeşit maliyet tipi arasından seçim yapılır.

Ek Maliyet Dağıtım Uygulaması Kullanılsın

Tarih Aralığı

Stok karlılık raporu için, belirlenen tarih aralığına göre rapor alınmasını sağlayan alandır.

Depo Kodu

Karlılık bilgilerinin lokal depo bazında hesaplanması için kullanılan rapordur. Hesaplamalar bu sahaya girilen depo kodu için yapılacaktır. Bu sahanın 0 (sıfır) olarak geçilmesi halinde, hesaplamalar tüm lokal depoları kapsayacak şekilde yapılacaktır.

  • Tutarlar Firma Döviz Tipine Göre Basılsın
Raporda verilen tutar bilgisinin Yardımcı Programlar/Şirket/Şube/Parametre Kayıtları bölümündeki Düzeltme Tipi sahasında seçilen döviz tipine göre listelenmesi isteniyor ise bu seçenek işaretlenmelidir. Bu seçenek işaretlendiğinde, raporda bulunan tutar sahaları YTL olarak değil de, Düzeltme Tipi sahasında belirlenen döviz cinsinden olacaktır. Rapor bu şekilde alınmadan önce mutlaka Stok/İşlemler/Enflasyona Dövize Çevrim işlemi çalıştırılmalıdır. Aksi halde tutar sahaları 0 (sıfır) olarak listelenir.
  • Şubeler Dahil

Stok karlılıklarının tüm şubeler için hesaplanması isteniyorsa bu seçenek işaretlenmelidir.

  • Çıkış Depolar Arası Transfer Hareketleri Dahil Edilmesin

Ambar Çıkış Fişi ile konsinye olarak çıkılan malların ve Depolar Arası Transfer Fişlerinin rapora dahil edilmemesi için kullanılan seçenektir.

Raporda bulunan Kısıt, Sıralama, Ölçekleme, Yazıcı Seçenekleri sayfalarında bulunan sahalar ve raporun genel kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Giriş/Standart Rapor Kullanımı.