Logo Netsis 3, Netsis ERP ürün ailesinin 3. boyuta taşınmış yeni arayüz ve işlevleriyle, kişiselleştirilebilir masaüstü, ürün içi arama motoru gibi özellikleri ve app yaklaşımını estetik tasarımla buluşturarak kullanım kolaylığı sağlar. Yapılan görsel değişiklikler ve tasarımlar tüm ürün ailesi düşünülerek yapıldığı için, 3. Boyut kavramı "Logo Ürün Ailesi" için ortak bir görüşü ifade eder. 

Kişiselleştirilebilen yeni ara yüze sahip Logo Netsis 3 aşağıdaki kolaylıkları sağlar:

Logo Netsis 3 ile Gelen Özellikler şunlardır:

Gözü Yormayan Estetik Tasarım

Logo Netsis 3 ile göze ilk çarpan değişiklik uygulamanın tasarımıdır. Program masaüstünü tam ekran olarak kaplar ve yeni bir masaüstü kullanımı sağlar. 

Sade ve tam ekran masaüstü kullanımı ile aranılan uygulamaya hızlı erişimi sağlayan özelliği sayesinde, yeni arayüze sahip Logo Netsis 3, yepyeni bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Kısayol Tanımlama

Kullanıcılar, yaptıkları iş ve üstlendikleri sorumluluk gereği ERP modüllerinde yetkili oldukları işlevlerin bir kısmını daha sık kullanırlar. Sık kullanılan işlemlere ulaşmak için önce modülün açılması, daha sonra da ilgili menüden istenilen uygulamanın açılması gerekirdi. Örneğin, "Satış Faturası" ekranını açabilmek için" programa giriş yapıldıktan sonra, "Fatura Modülü" açılır ve "Kayıt" menüsünün altında bulunan "Satış Faturası" uygulamasına tıklanırdı. Bu şekilde giriş yapmak yerine, kullanımı kişiselleştirme özelliği sayesinde en sık kullanılan işlemler kısayol olarak tanımlanabilir, gruplanabilir ve özel olarak oluşturulan masaüstlerinde toplanabilir.

Masaüstü Kullanımı

Yeni masaüstü eklemek için, ekranın sol alt köşesinde bulunan "masaüstü ekle" simgesine ya da ekranın ortasında bulunan     "kısayol ekle" simgesine tıklanarak masaüstü tanımlanır ve kaydedilir.

Masaüstü ekranındaki "Arama Yapın" özelliği ile kullanılması istenen uygulama, araç çubuğuna yazılarak hızlı ve kolay erişim sağlanır. Ekrana gelen uygulama isminin üzerinde iken, sağ klik yardımıyla açılan "Kısayol Ekle" seçeneği sayesinde, masaüstü kısayolu oluşturulur.

Kullanıcılar, birden fazla masaüstü ekleyerek oluşturdukları kısayolları, yeni masaüstü ekleyerek başka bir grup altında toplayabilirler.

Açılan ekranda "Grup Ekle" butonuna basarak yeni oluşturdukları gruba isim verebilir, içerisine kısayol masaüstü işlemlerini ekleyerek gruplandırabilirler. Aynı ekrandan, masaüstü kısayol ve gruplarını düzenleme/silme işlemlerini de yapabilirler. 

Eklenti Uygulaması

Kullanıcıya hızlı erişim kolaylığı sağlamak amacıyla ekranın sağ alt köşesinde yer alan  "Eklenti Ekle" simgesine tıklandığında, Netsis App ekranı açılır. "Kullanılabilir Eklentiler" kısmından seçilen eklenti/eklentiler ile masaüstünde kullanım kolaylığı sağlanır. 

Netsis App ekranında yer alan eklentiler aşağıdadır:

Örneğin; “Bölgesel Satış Raporu” eklentisi ile masaüstünde her an satış sonuçları izlenebilir.

Bazı mevcut eklentilerden görüntüler ise aşağıdaki gibidir:

        

Windows Kısayollarını Masaüstüne Yerleştirebilme

Masaüstünde iken sağ klik yardımıyla açılan kısayol seçeneklerinden "Uygulama Kısayolu Ekle" özelliği ile Windows kısayolları masaüstüne yerleştirilebilir. Sıklıkla kullanılan "Excel" gibi ofis programlarının yanı sıra, herhangi bir uygulama kısayolu da masaüstüne eklenerek Windows programlarına hızlı erişim sağlanır. Örneğin; Logo Netsis rapor modülünde hazırlanıp kaydedilen .NRP uzantılı rapor dosyaları masaüstüne eklenerek hızlı bir şekilde rapor alınmasını sağlar. 

Arka Plan Resmini Düzenle

Masaüstünde iken sağ klik yardımıyla açılan kısayol seçeneklerinden "Arka Plan Resmini Düzenle" özelliği ile masaüstü arka plan resmi değiştirilebilir. Standart masaüstü arka plan görüntüsünü kullanmak için "Varsayılan Masaüstü Resmini Kullan" özelliği seçilmelidir.

Hızlı Erişim

Ekranın sağ eklenti alanında bulunan  "Hızlı Erişim" butonu ile, açılan "Gezgin" içerisindeki tüm modül, ekran, rapor ve işlem bilgilerine hızlı erişim sağlanır.

Arama sırasında, sadece kullanıcının yetkisi olan işlemler görüntülenir. Kayıt/İşlem/Rapor dahil tüm uygulama içeriği aranabilir.

Modül Bağımsız Form Kullanımı

Logo Netsis 3 ile farklı modüllere ait ekranlar aynı anda açılarak bir arada izlenebilir ve işlem yapılabilir. 

Genel Arama

Ekranın üst kısmında yer alan "Ekstra" adlı menünün listesinde bulunan özelliktir. "Genel Arama Yapılsın" özelliği sayesinde, arama çubuğuna yazılan bir kelime sadece uygulama içinde aranmakla kalmayıp, "Muhasebe kodu, Stok ve Cari" isimleri içinde de aranır.

Akıllı Kod Desteği

Ekranın üst kısmında yer alan "Ekstra" adlı menünün listesinde bulunan bir özelliktir.

"Akıllı Kod" özelliği ile stok, sipariş, cari gibi istenen tüm kayıt kodlarının (önceden belirlenen bir şablona göre) program tarafından üretilmesi ve kodlarda standardizasyon sağlanır.

 "Akıllı Kod" uygulamasının kullanılması için, öncelikle bu kodların "Akıllı Kod Tasarım Ekranı" kullanılarak tasarlanması gerekir.

Akıllı Kod Tasarım Girişi Kod Tanım Ekranı

"Kod Tanımı" ekranında, kodun numarası, açıklaması ve kod bölümleri arasında kullanılacak ayraç gibi bilgiler tanımlanır.

Akıllı Kod Tasarım Girişi Kod Bölümleri Tanım Ekranı

"Kod Bölümleri Tanım" ekranında ilgili kod için detaylı bölüm bilgileri ve varsa kısıtları ayrıntılı olarak belirlenir. 

Görünüm kısmındaki tanımlamalar, kod bölümünün üretme ekranındaki görüntüsüyle ilgilidir.

Akıllı Kod Tasarım Girişi ekranı Kod Bölümleri Tanım sekmesinde yer alan alanlar ve içerdiği bilgiler şunlardır:

Akıllı Kod Tasarım Girişi - Kod Bölümleri Tanım EkranıGörünüm
SıraTanımlanan kod bölümünün, kodda hangi sırada yer alacağını gösteren sayının girildiği alandır.
AçıklamaTanımlanan kod bölümünün açıklamasının girildiği alandır. Bu bilgi aynı zamanda, kod üretildiği sırada araç ipucu bilgisi olarak da görülür.
Başlık

"Kod Üretme" ekranında görünmesi istenen başlık isminin girildiği alandır.

Uzunluk (Karakter)"Kod Üretme" ekranında, tanımlanan kod bölümünün uzunluğunun, kodun toplam görünüm uzunluğuna oranını gösterir. 

Hesaplama kısmındaki tanımlamalar ise, kod bölümünün içeriğini belirler.

Akıllı Kod Tasarım Girişi - Kod Bölümleri Tanım Ekranı Hesaplama
Tür

Sabit, SQL ve Script olmak üzere üç tür seçenek yer alır.

Sabit seçeneği, sabit değerlerin;

SQL seçeneği, programın başka alanlarında bulunan kodlara göre belirlenen değerlerin;

Script seçeneği ise, script yoluyla hesaplanan değerlerin kodda kullanılmasını sağlar.

Önceki Bölüm Değerlerinden EtkilenecekSQL ve Script türleri seçildiğinde aktif olan bu seçenek, mevcut bölüm değeri hesaplanırken, daha önceki pozisyon değerlerinin de etkili olacağını gösterir.
Ekrandan Sorulacak

"Ekrandan Sorulacak" seçeneği işaretlenmediğinde üretilen kod "Akıllı Kod Üretme" ekranında sadece başlık olarak görünür. İşaretlendiğinde ise, "Akıllı Kod Üretme" ekranında kod başlığı alanının altına seçenek listesinin de yer aldığı bir hücre eklenir. Böylece, kullanıcının kodlar arasından seçim yapması sağlanır.

Örnek

SQL türündeki bir kod bölümü için yazılmış SQL cümlesiyle, ilk kod bölümündeki (DIV[0]) grup koduna benzeyen kodlar ekrana getirilerek, bunlar arasından kullanıcının seçim yapması sağlanabilir.

SELECT GRUP_KOD,GRUP_ISIM  FROM STOKKOD1 WHERE GRUP_KOD LIKE '{$DIV[0]}%'

Script türündeki bir kod bölümü için yazılmış script örneği, Akıllı Kod için oluşturulmuş olan "SMARTCODE" nesnesini kullanır. Bu nesne ile, istenen kod bölümü scriptte hesaplamaya kolayca dahil edilebilir. Yazılan script ile oluşturulan kod bölümü, "SONUC" adlı değişkene atanır.

if SMARTCODE.Divs(1)=1 then   

sonuc=11

else sonuc=22 

end if

Akıllı Kod Eşleme

"Akıllı Kod Tasarımı" yapıldıktan sonra, akıllı kodlama yapılması istenen alanın üzerine gidilerek "Akıllı Kod Eşleme" programı çalıştırıldığında, bu alan için "Akıllı Kod" üretilmesi sağlanır.

Örnek

Stok kodu alanındayken "Akıllı Kod Eşleme" ekranı açıldığında, "Stok Kodu" alanına tanımlı akıllı kodlardan birisi eşlenebilir. Kullanıcıya hangi alanın eşlenme aşamasında olduğunu ekran başlığı gösterir. 

 

Ekranın alt kısmında hem içinde bulunulan şube, hem de diğer şubelerde bu kod için eşlenmiş olan akıllı kodlar görünür.

Akıllı Kod Üretme

İstenen alan için bir "akıllı kod" eşlendikten sonra, kayıt girişi aşamasında iken  "Akıllı Kod Üretme" (Ctrl-J) programı çağrıldığında, eşlenmiş akıllı kod tanımı çalışır. Aşağıda, yeni bir stok kaydı girilirken, stok kodu alanına eşlenmiş bir akıllı kod üretme ekranının görüntüsü yer alır. ("Akıllı Kod Tasarım" ekranında, tasarım tamamlandıktan sonra "Test" butonuna basılarak da bu ekran çağrılabilir ve çalışması test edilebilir.)

"Akıllı Kod Üretme" ekranında seçimler yapılıp Tamam  butonuna basıldığında, oluşturulan kod ilgili alana yazılır.  Test  butonuyla kod üretme test edildiğinde, oluşan kod ekrana gelir.


Tanıtım Turu

Ekranın üst kısmında yer alan "Diğer" adlı menünün listesinde bulunan özelliktir. "Tanıtım Turu" özelliği sayesinde, masaüstü kullanımının kısa bir tanıtımı yapılarak kullanıcının bilgilendirilmesi sağlanır.

Ön Tanımlı Masaüstü

Ekranın üst kısmında yer alan "Diğer" adlı menünün listesinde bulunan özelliktir. "Ön Tanımlı Masaüstü" özelliği sayesinde, tercih edilen modülün tüm uygulamaları masaüstünde listelenir ve yetki dahilinde işlem yapılabilir.

Menü Ağacı

Ekranın üst kısmında yer alan "Çalışma Alanı" adlı menünün listesinde bulunan özelliktir. "Menü Ağacı" özelliği sayesinde programda yer alan tüm modüller ve modül içindeki uygulamalar liste şeklinde görünür.

"Masaüstlerim" ve "Eklentiler" 

Ekranın üst kısmında yer alan "Çalışma Alanı" adlı menünün listesinde bulunan özelliklerdir. İsteğe göre bu özellikler masaüstünde yer alabilir/almayabilir.

LOGO Store - Plugin

Plugin teknolojisiyle Logo Store’dan eklenti (plug-in) indirilerek,Logo Netsis ERP ürünü içinde kullanılabilir. Onaylı uygulama geliştiriciler tarafından üretilen eklentiler, Logo Store’da yayınlanarak satışa sunulur. Ekranın sağ alt köşesinde yer alan  "Eklenti Ekle" simgesine tıklandığında açılan Netsis App ekranındaki "LOGO Store'dan Yükle" sayfası ile eklenti listesine erişilebilir.