Diğer varlıklar miktarsal olarak toplu satın alınabilen ve toplu takip edilebilen varlık türleridir. Bu varlıklar aynı varlık kartını kullanacak şekilde farklı bir zamanda tekrar işletmeye alınabilir ya da farklı bir zamanda tekrar satılabilir. Bunun için diğer varlığın amortisman takibinin yapılmaması gerekir. 

Bir varlık kartının amortisman takibinin yapılıp yapılmayacağı, varlık tanım kartı içerisinde yer alan "Sabit Kıymet" kutucuğunun işaretli olmasına bağlıdır. Sabit kıymet kutucuğu işaretli olup amortisman takibi yapılacak olan ve tekrar işletmeye alınmak istenen diğer varlıkların yeni bir varlık tanım kartı kullanması gerekir.

Diğer Varlıkların tekrar işletmeye alınabilmesi ya da satılabilmesi için aşağıdaki seçenekler kullanılır: 

Sabit kıymet olarak takip edilmeyen ve seri/lot izleme takibi yapılan diğer varlık kartlarının tekrar girişi yapılacağı zaman seri/lot kontrolleri yapılır. Örneğin; daha önce işletmeye alınmış ve seri izlemeli bir diğer varlık farklı bir dönemde tekrar satınalındığında/devir veya projeden girişi yapıldığında/işletmeye alma fişi ile tekrar giriş yapıldığında, daha önce girişi yapılmış bir seri numarası ile tanımlanamaz. 

Farklı Dönemlerde Yapılan Satınalmaların Varlık Giriş Maliyetine Etkisi 
Varlığın farklı dönemlerde satınalınması sonucu, giriş maliyeti ve dolayısıyla toplam maliyet ve KDV'si değişir. Her giriş işlemindeki maliyet bilgisi, varlığın mevcut giriş maliyetine eklenerek hesaplanır. Bu bilgi ile varlığın Toplam Maliyeti ve KDV tutarı tekrar hesaplanır.

Varlık satışının muhasebeleşmesi esnasında hesaplanan varlık dönem sonu değeri, varlığın birim maliyeti kullanılarak hesaplanır. Satışı yapılan miktar bulunan birim maliyet ile çarpılarak hesaplanır. Her satınalma işleminde varlığın toplam maliyeti artacağı için, hangi dönemde satınalınan varlığın satışının yapıldığına bakılmaksızın ortalama bir maliyet hesaplanır ve dönem sonu varlık değeri olarak muhasebeleştirilir.