Widget | Parametre (Kısıt)

Tanım

Eklendiği sayfada bulunan diğer uygun widgetlardaki veriye kısıt gönderilmesini sağlayan widgettır.

Kullanımı

"Tasarım Modu" açıldığında "Sayfa Tasarımı Düzenle" özelliği ile sayfa layout üzerinden "Yeni Widget Ekle" ile eklenebilir.


Parametre widgetı, kısıt verilmesi istenen widgetların bulunduğu sayfaya eklenmeli ve ayarları yapılmalıdır. Advanced SQL widget ve Grafik Rapor widgetlarına kısıt verilebilmesini sağlayan parametre widgetı, widgetların data kaynaklarına göre haberleşme sağlar.


1) Bir Prosedüre kısıt gönderme: 

 

Örnek olarak aşağıdaki şekilde grafik rapor içerisinde tanımlı prosedüre tetiklenme aşamasında veri XML olarak gönderildiğinden, prosedür içerisi de buna uygun şekilde yapılandırılmalıdır.
*Parametreler içindeki *Name İsim alanı, prosedürlere gönderilen "FormData" xml inde gönderilen alan ismi için kullanılır. 

**Dinamik rapor ve Parametre (Kısıt) widget ayarlarında; verilen tarih kısıtları için "Parametreler" bölümünde "Name" alan isminin içinde büyük ya da küçük harflerle "TARIH" veya "DATE" kelimeleri geçmesi gerekmektedir. Aksi durumda, bu kısıtlar tarih formatında algılanmaz.
**Dinamik rapor ve Parametre (Kısıt) widget ayarlarında; verilen ondalık kısıtları için "Parametreler" bölümünde "Name" alan isminin içinde büyük ya da küçük harflerle "ONDALIK" veya "DOUBLE" kelimeleri geçmesi gerekmektedir. Aksi durumda, bu kısıtlar ondalık formatında algılanmaz.

 

String(Metin) = 1,
Int(Tamsayı) = 2,
Date(Tarih) = 3,
Boolean(Doğru/Yanlış) = 4,
CurrentAccount (Cari)= 5,
ResellerCode(Plasiyer Kodu) = 6,
ResellerId (Plasiyer ID)= 7,
Inventory(Stok) = 8,
ProjectCode (Proje Kodu)= 9,
Salesman (Satıcı)= 10,
Invoice (Fatura)= 11,
WarehouseCode(Depo) = 12,
ReturnInvoices (İade Faturası)= 13,
SpecialCode1(Özel Kod1) = 14,
SpecialCode2 (Özel Kod2)= 15,
ConditionalCode (Koşul Kodu)= 16,
AllCurrentAccounts (Tüm Cariler )= 17,
Double (Ondalık) = 18


şeklinde tanımlanmıştır.

Eşitlik=1,
BüyükEşit=2,
KüçükEşit=3,
İçerir=4
Örnek olarak cari kodu kolonunda "12" numarası geçen carileri aramak istiyorsanız operatör alanında 4'ü kullanırsak bu işlemi gerçekleştirecektir. Örneğimizde bitiş tarih kolonunda operatör=3 kullanılmıştır. Bu tarihe eşit ve küçük olan tarihleri getirmektedir. Başlangıç tarihinde ise büyük eşit görevi olan 2 numaralı alan başlangıç tarihine eşit ve büyük tarihleri getirmektedir.

"DataSource":[{"Text":"Hepsi","Value":""},{"Text":"Beklemede","Value":"Beklemede"},{"Text":"Faturalasmis", "Value":"Faturalasmis"},{"Text":"Kismi Yüklendi.", "Value":"Kismi Yüklendi."}]
Bu değerler kısıttaki dropdown ın verilerini oluşturuyor, "Hepsi" seçeneğinde ayrı bir kısıt verilmiyor, value alanı boş. Diğer seçenekler seçilirse o durumlara göre kısıt uygulanıyor.

Örneğin ekrana javascript alert basmak istenirse yaratılacak fonksiyonun ismi bu alana yazılmalıdır.


Bu işlemden sonra aşağıdaki gibi form özelleştirmede aynı isimde fonksiyon tanımlanması gerekmektedir.

 


Böylece yazılan script aşağıdaki şekilde çalışır.