KONFİGÜRASYON AYARLARI

Şekil 1. İlk olarak Ayarlar Servisini açın.

 

Şekil 2. Ayarlar servisi yukarıdaki şekildeki gibi bir arayüze sahiptir.

 

Şekil 3. Burada LFlow Servis ayarlarına tıklayın. “İlk form yetki listesine akışı başlatan kullanıcı” checkboxında tik olduğundan emin olun.

 

Şekil 4. Sonrasında “Logo Flow İş Akış Tasarım Aracı”nı açın. Buradan  Akış İşlemleri -> Akış Ayarlarına tıklayın.

 

Şekil 5 . “Akış Ayarları”ndan bekleyen işler listesinde gösterilecek değişkenler kısmının dolu olduğundan emin olun, boş ise yukarıda yazan şekilde doldurun.

 

Şekil 6. Eğer Logo Flow’u ilk defa kullanacaksanız ve henüz kullanıcı oluşturmadıysanız, şekildeki portal ekranından yeni kullanıcı butonuna tıklayın.

Şekil 7 . “Yeni Hesap Aç” sayfası ile ile kolayca yeni kullanıcı oluşturabilirsiniz.

Şekil 8. Sonrasında “Logo Flow İş Akış Tasarım Aracı”nı tekrar açın.Burada Genel tanımlamaların altında yer alan “Organizasyon ve Hiyerarşi Tanımlama” kısmına tıklayın.

 

Şekil 9. Organizasyon ve Hiyerarşi Tanımlama Ekranı karşınıza sol tarafı bomboş bir şekilde gelecek endişelenmeyin. Ama yaratmış olduğunuz kullanıcılar arayüzün sağ kısmında listelenmiş olacak. Buradan kırmızı ile işaretlediğim “Ekle” kısmına tıklayın.

 

Şekil 10 . Karşınıza “Organizasyon Grubu Girişi” ekranı açılacak. Buradan eklemek istediğniz organizasyon grubunu ekleyebiliyorsunuz. Biz kullanacağımız akış tasarımı için product owner, test ekibi(tester), analiz ekibi(analyst), geliştirme ekibi(coder) ve müşteri(customer) ekleyeceğiz.

 

Şekil 11. Organizasyon gruplarını tanımladıktan sonra örneğin müşteri olan kullanıcılarınıza soldaki organızasyon grubunda customer’ın üzerindeyken sağdaki kullanıcılara tik koyun. Bu şekilde test ekibindeki kullanıcılarınızı, geliştirme ekibindeki kullanıcılarınızı, analiz ekibindeki kullanıcılarınızı doldurun. Bu şekilde belirlediğiniz organizayon grubuna kullanıcı ataması yapmış olacaksınız.

Şekil 12 . Şekildeki “Müşteri İstek Talebi Formu”na bir kere tıklayın, Özellikler kısmının aşağısında Yetkilendirmenin altında yer alan Organizasyon Grupları kısmının bu süreçte boş olması gerekmektedir. “…” şeklinde görünen butona tıklayın.

Şekil 13. Organizasyon Grupları ekranı açılacak. Buradan yarattığmız Müşteri(customer) organizasyonunu seçin ve tamama basın. Sonrasında Organizasyon grupları kısmında “1 grup seçildi” yazısını göreceksiniz.

Şekil 14. Şekildeki “Tester Ekibi Formu”na bir kere tıklayın, Özellikler kısmının aşağısında Yetkilendirmenin altında yer alan Organizasyon Grupları kısmının bu süreçte boş olması gerekmektedir. “…” şeklinde görünen butona tıklayın.

Şekil 15. Organizasyon Grupları ekranı açılacak. Buradan yarattığmız Test Ekibi(tester) organizasyonunu seçin ve tamama basın. Sonrasında Organizasyon grupları kısmında “1 grup seçildi” yazısını göreceksiniz. Bu form ismine birebir sahip bir form daha bulunmaktadır. Aynı süreci o form için de uygulayınız.

Şekil 16. Şekildeki “Product Owner Formu”na bir kere tıklayın, Özellikler kısmının aşağısında Yetkilendirmenin altında yer alan Organizasyon Grupları kısmının bu süreçte boş olması gerekmektedir. “…” şeklinde görünen butona tıklayın.

Şekil 17. Organizasyon Grupları ekranı açılacak. Buradan yarattığmız Product owner organizasyonunu seçin ve tamama basın. Sonrasında Organizasyon grupları kısmında “1 grup seçildi” yazısını göreceksiniz. Unutmayınız ki bu tasarımda tanımlı tek bir product owner kullanıcısı olmalıdır.

 

Şekil 18. Şekildeki “Coder Ekibi Formu”na bir kere tıklayın, Özellikler kısmının aşağısında Yetkilendirmenin altında yer alan Organizasyon Grupları kısmının bu süreçte boş olması gerekmektedir. “…” şeklinde görünen butona tıklayın

 

Şekil 19. Organizasyon Grupları ekranı açılacak. Buradan yarattığmız Geliştirme ekibi(coder) organizasyonunu seçin ve tamama basın. Sonrasında Organizasyon grupları kısmında “1 grup seçildi” yazısını göreceksiniz.

Şekil 20. Şekildeki “Analiz Ekibi Formu”na bir kere tıklayın, Özellikler kısmının aşağısında Yetkilendirmenin altında yer alan Organizasyon Grupları kısmının bu süreçte boş olması gerekmektedir. “…” şeklinde görünen butona tıklayın

 

Şekil 21 . Organizasyon Grupları ekranı açılacak. Buradan yarattığmız Analiz ekibi(analyst) organizasyonunu seçin ve tamama basın. Sonrasında Organizasyon grupları kısmında “1 grup seçildi” yazısını göreceksiniz.

 

Şekil 22. SQL Server Management Studio (SSMS) yazılımını açın Databases -> LFLOWTESTDB veritabanına girin. LFLOWTESTDB veritabanına girdikten sonra, aşağıda fotoğrafları bulunan dökümanla birlikte indirebileceğiniz kodları, o veritabanında çalıştırın.

 

Şekil 23 . Formumuzdaki Öncelik sırası açılır listesidir. Yüksek, Acil, Normal olmak üzere 3 tane seçenekten oluşur. Bu kodu yazmanıza gerek yoktur, dökümanın yanında indirip çalıştırmanız(execute’e basmanız yeterlidir.)

 

Şekl 24. Formumuzdaki Müşteri açılır listesidir. Yüksek, Acil, Normal olmak üzere 3 tane seçenekten oluşur. Bu kodu yazmanıza gerek yoktur, dökümanın yanında indirip çalıştırmanız(execute’e basmanız yeterlidir.)

Şekil 25. Formumuzdaki istek tanımı açılır listesidir. Yüksek, Acil, Normal olmak üzere 3 tane seçenekten oluşur. Bu kodu yazmanıza gerek yoktur, dökümanın yanında indirip çalıştırmanız(execute’e basmanız yeterlidir.)

Bu süreci tamamladıktan sonra tekrardan “ Logo Flow İş Akış Tasarım Aracı”na dönüyoruz.

 

Şekil 26. Tasarım aracımızın alt kısmında yer alan kırmızı ile işaretlenmiş veri kaynakları sisteminizde mevcuttur. Ama bu veri kaynaklarını kullanabilmek için bir SQL bağlantısı gerekmektedir.

 

Şekil 27. SQL Bağlantısı veri kaynaklarımızı kullanabilmek için gereklidir ve sizin ekranınızda da “requestTypes” görünmektedir. Buradan kırmızı ile gösterilen “Düzenle”ye tıklayın.

Şekil 28. Karşınıza veritabanı bağlantı bilgisi ekranı açılmaktadır. Kırmızı kutucuk içerisine alınan yere tıklayın.

 

Şekil 29. Karşınıza şekildeki ekran gelecektir. Buradan server isminizi girin. Sonrasına SQL Server Authentication’a tik koyun ve kullanıcı isminiz ile şifrenizi girin. Buradaki kullanıcı isminiz ve şifreniz SSMS’a bağlanmak için kullandığınz kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Br sonraki şekile bakarak, kullanıcı adınız ve şifrenizi kesinleştirebilirsiniz. Select or enter database name kısmında dökümanla birikte gönderdiğimiz SQL kodlarını LFLOWTESTDB’de  çalıştırdığınız için LFLOWTESTDB adını yazın. Sonrasında Test Connection diyerek bağlantınızı test edin. Sıkıntı yoksa OK diyerek sistemden Connection Properties(Bağlantı Özellikleri) sayfasını kapatın.

Şekil 30 . Kullanıcı adınız ve Şifreniz Şekil 25.teki kullanıcı adınız ve şifreniz ile aynıdır.