Genel
1-EPOSTA\EPOSTASSL özel parametresinin kullanıldığı durumlarda, eğer ilgili özel parametre tüm şirketlerde aktif olsun isteniyorsa; EPOSTA\EPOSTASSL özel parametresinin DEGER alanına 0 yazılmalıdır. Eğer bu özel parametrenin geçerli olmaması istenen şirketler mevcutsa; örneğin şirket kodu SIRKETA1 olan bir şirket hariç bırakılacaksa DEGER alanına SIRKETA1=0 yazılabilir, ve eğer hariç tutulmak istenen birden fazla şirket varsa, aralarına noktalı virgül ; işareti konularak DEGER alanında tüm şirketler tanımlanmalıdır.
Dizayn
1-Dizaynda E-Devlet XML Tag alanına InvoicePeriod-StartDate , InvoicePeriod-EndDate , InvoicePeriod-Description elemanları eklendi. Belgelerde dönem kullanılması halinde dönem, InvoicePeriod elemanında gösterilir. Dönemin başladığı tarih için InvoicePeriod- StartDate ; dönemin bittiği tarih için InvoicePeriod-EndDate ; dönemin açıklaması için ise InvoicePeriod-Description elemanı kullanılmalıdır. Tarih formatı Gün Ay Yıl (GG.AA.YYYY) şeklinde olmalı, açıklama ise serbest metin olarak girilmelidir.
2-Dizaynda E-Devlet XML Tag alanına AdditionalDocumentReference.DocumentDescription elemanı eklendi. Referans verilen belgeye ilişkin girilen serbest metin açıklaması bu elemanda gösterilir.
3-Dizaynda E-Devlet XML Tag alanına AccountingCost elemanı eklendi. Mükellefin faturanın tipi olarak ilave bir ayrıma gitmesi gerekiyorsa kendi belirleyeceği farklı bir fatura tipini bu elemana serbest metin olarak yazabilir. Örneğin; Gider faturası gibi.
4-Dizayn yapılırken e-devlet XML tag alanına "PaymentMeans - PaymentDueDate" eklendi. İhracat e-fatura için ödeme tarihi bu alan ile girilebilir.
5-Fatura ve Talep/Teklif modülleri için e-posta gönderiminde görsel dizayn kullanılabilmesi desteklendi.
Cari
1-Borç-Alacak Yaşlandırma İcmali\Genel Kısıtlar-1 ekranına eklenen "Sıfır Bakiyeliler Dahil Edilsin" seçeneği işaretlendiğinde hem rapora sıfır bakiyeli cari hesapların dahil edilmesi hemde sıfır bakiyeli cari hesaplar için cari ek sahaların güncellenmesi desteklendi.
Dış Ticaret
1-İhracat dosya işlemleri/Faturalarım/Detay gösterme/Nakliye ekranında gümrük kodu rehberine tüm gümrük kodlarının gelmesi sağlandı.
Fatura
1-Teslim Detaylı Sipariş İcmali ve Teslim Bağlantılı Sipariş Raporlarına eklenen "DAT-Ambar Fiş Kayıtları teslimat kabul edilsin" seçeneği işaretlenerek rapor alındığında depolar arası transfer ve ambar fişi ile bağlantılı siparişlerin teslim edilmiş olarak gösterilmesi desteklendi.
2-Online e-fatura kullanıcıları için gönderilen ticari faturaya veya ihracat faturasına ait red yanıtı geldiğinde e-posta ile otomatik olarak bildirim yapılması desteklendi. Web servis kurulumu sırasında "E-Posta Gönder" seçeneği işaretlenerek ilgili bilgiler doldurulmalıdır. E-posta, uygulama yanıtı yalnızca red olduğu zaman gönderilmektedir.
3-Sipariş açma / kapama ekranı için, SSO'da müşteri siparişinde düzeltme hakkı varsa tarih kilidi için siparişin(belge) tarihi kontrol edilmesi, sipariş açma / kapama SSO'da kayıt hakkı varsa tarih kilidi için açma / kapamanın yapılacağı tarihin kontrol edilmesi sağlandı. İki hakkı da varsa tarih kilidi için siparişin(belge) tarihi ve açma / kapamanın yapılacağı tarihin kontrol edilmesi sağlandı. Satıcı siparişi içinde aynı kontroller geçerli.
4-Siparişte mal fazlası kalem girildiğinde yükleme emri adımında mal fazlasının stok bakiyesi kadar yükleme yapılabilmesi sağlandı. Yükleme emrinin bu şekilde çalışması için sipariş kaleminde miktar girilmeden sadece mal fazlası girilmesi gerekiyor.
'SEVKYUKLEME', 'STOK_BAKIYE_KONTROL' özel parametresinin tanımlı olması gerekiyor ve satış parametrelerinde "Mal çıkışlarında eksi bakiye gösterilsin", "Eksi bakiyede işlem durdurulsun" ve depo tanımlarında kullanılan depo için "Eksi bakiye kontrol" işaretli olması gerekiyor.
5-"İletilmemiş Sistem Yanıtları" ekranına şube kodu kolonu eklendi. Böylece ekrandan şube koduna göre kısıt verilebilmesi desteklendi.
6-E-faturada 601 tevkifat kodu için 3/10 oranında tevkifat girişi desteklendi.
7-SGK'ya gönderilen e-faturaların fatura tipinin SGK olması desteklendi.
8-Dış ticaret lisansı olduğunda fatura modülünde sipariş ekranları için yurt içi / yurt dışı seçimi yapılabilmesi sağlandı.
9-"Fiyat Farkı Faturaları Oluşturma" ekranına "E-Fatura Carileri Getirilsin" seçeneği eklendi bu seçenek işaretlendiği zaman yeni oluşacak belge için numaranın E-fatura serisinden verilmesi zorunlu tutulacaktır. Bu seçenek işaretlenmediğinde yeni oluşacak belge için E- fatura serisi verilmesine izin verilmeyecektir.
Banka
1-Kredi kartı tahsilat kayıtları oluşturulduğunda kesintinin zamanı vadeli ve brüt olduğunda kredi kartı masraf borç bacağında banka hesabının çalışması sağlandı.
Çek/Senet
1-Müşteri çekleri - Toplu Bordro Basımı işleminde çekin şubesi bilgisinin de basılması desteklendi.
2-Müşteri senetleri - Toplu Bordro Basımı işleminde senedin şubesi bilgisinin de basılması desteklendi.
Devir
1-Yeni yıla devir yapıldığında aktif olan fakat kullanılmayan koşul sabit kayıtlarının da devir şirketine aktarılması sağlandı.
Dekont
1-Toplu Çek / Senedi Ödentisi ekranına "Vade Tarihi" alanı eklendi. Senet / Çekler listelenirken girilen vade tarihi ve işlem tarihinden önceki tarihli belgelerin gelmesi sağlandı.
2-E-Fatura mükellefi olan carinin ihracat e-fatura gönderimi sonrasında ihracat kapatma yapılabilmesi sağlandı.
Sanayii Modülleri
1-Stok modülünde "Sayım Farkını Satış Hareket İşleme" ekranında yeni bir maliyet tipi olarak "Son maliyet muhasebesi fiyatı" desteklenmiştir. Bu maliyet tipi seçildiğinde yarı mamul ve mamul tipli ürünler için maliyet fiyatı getirilirken, ekrandan girilen maliyet sınır tarihinden önceki en yakın maliyet muhasebesi fiyatı kullanılacaktır.
2-Kalite kontrol kaydı ekranında ölçüm kayıtları sekmesindeki "Açıklama" alanında "açıklama + ölçüm kodu" şeklinde gösterim desteklendi.
3-Kalite kontrol kaydı ekranında üretim sonu kaydı belgesi için kayıt girilirken ölçüm kayıtları sekmesindeki seri rehberinde sadece yarı mamul ve mamuller için girilen serilerin gelmesi sağlandı.
4-Kalite kontrol kaydı ekranında ölçüm kayıtları sekmesindeki "Kontrol Edilen Miktar" alanı için ölçü biriminin seçilebilmesi desteklendi.
5-Kalite kontrol kaydı ekranında ölçüm kayıtları sekmesinde performans iyileştirmesi
6-İleri üretim planlama uygulamasında gant sonuç ekranında performans iyileştirmeleri ve görsel iyileştirmeler
7-Kapasite planlama uygulaması için rota tanımlama ekranında stok kodu, grup kodu, kod-1 vs. gibi alanlara göre filtreleme desteği getirildi. (Bu ekranın aktif olabilmesi için MRP modül parametrelerinde MRP-2 sekmesindeki planlama verisinin "kapasite planlama verisi kullanılsın" olarak seçilmesi gerekmektedir)
Netsis B2B
1-Slider widget desteklenmiştir.
(Tasarım Modu açık iken Slider widget eklemesi yapılır. Ardından widget ayarlarından resim ve yazı eklemesi yapılır.)
2-ERP Evrak Tipi Yurtdışı iken sipariş kaydedildiğinde KDV alanının sıfırlanmaması desteklenmiştir.
3-Diğer tipli kargo seçiminde sipariş detayındaki ekranlarda resim yerine yazı ile "Diğer" yazılmasının sağlanmıştır.
4-İşbankası 3D taksit bilgisi parametresi güncellenerek de gönderilmesi desteklenmiştir.
5-Sepet özeti widget sayfasına form özelleştirme desteği eklenmiştir.
6-Ürünler ana sayfasında sepete çoklu ürün ekleme işleminde iyileştirme yapılarak yaşanan donma sorunu giderildi.
7-ERP Ayarlarında tanımlı Özel Kod 1 seçili halde, sipariş kaydedilirken B2B'de gelen tutarla Netsis'ten gelen tutarın aynı olması sağlandı.
8-Minör hataların giderilmesi sağlandı, süreçlerde iyileştirmeler yapıldı.
Netsis Bordro
1-Personel paketine Döviz Rehberi eklendi.
2-Personel sabit bilgiler > Ek Bilgiler 1 ekranına "Kişisel E-Posta" eklendi. Bordro zarfı basımında "Kişisel E-Posta Adresine Gönderilsin" seçildiğinde personel sabit bilgilerinde kişisel e-posta alanında girilen e-postaya bordro gönderilmesi sağlandı.
3-Personel sabit bilgileri ekranında personel nüfus bilgileri sekmesine "Yabancı Kimlik No" alanı eklendi, 'PERSONEL', 'TCKIMLIKNOSERVISKONTROL' özel parametresi tanımlandığında personelin ad soyad ve doğum tarihi bilgisinin yabancı kimlik no ile eşleşmesinin iç işleri bakanlığı sistemi aracılığı ile kontrolü sağlandı.