You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 2 Next »

Genel Bölümü'nde, "Raporlar/Yardımcı Programlar" menüsünün altında yer alır. Uygulama genelinde alınan uyarıların veritabanına kaydedilmesi ve daha sonra tekrar raporlanması için kullanılan bölümdür. 

Uygulama Uyarı Raporu ekranı; Genel Kısıtlar, Sıralama ve Yazıcı Seçenekleri sekmesinden oluşur.


Genel Kısıtlar


Uygulama Uyarı Raporu Ekranı
Başlangıç/Bitiş TarihiUygulama Uyarı Raporu için başlangıç ve bitiş tarih kısıdının verildiği alandır.
Kullanıcı İsim

Uygulama Uyarı Raporu için kullanıcı ismi kısıdının verildiği alandır. Rehber butonu  ile, kullanıcı isimleri arasından seçim yapılır.

Login AdıUygulama Uyarı Raporu için login adı kısıdının verildiği alandır.
Modül

Uygulama Uyarı Raporu için modül kısıdının verildiği alandır. Rehber butonu  ile, modül seçenekleri arasından seçim yapılır.

Program

Uygulama Uyarı Raporu için modüle bağlı program kısıdının verildiği alandır. Rehber butonu  ile, program seçenekleri arasından seçim yapılır. 

Yukarıdaki alanlara girilen bilgiler doğrultusunda, rapor almak için kullanılan butondur. Butonun sağ tarafında yer alan aşağı ok tuşu, "Gelişmiş Rapor" seçeneğinin kullanılmasını sağlar. Kullanıcı, "Gelişmiş Rapor" seçeneği ile ekrana gelen tablo üzerinde hesaplama yapabilir. Bu seçenek sayesinde, 13684 satırın üstündeki raporlamaların da tek sayfa üzerinden raporlanması sağlanır. "Rapor" seçeneği Text Dosya, Excel Dosya, VTS Format, HTML kayıt türlerini desteklerken, "Gelişmiş Rapor" seçeneği Excel Workbook, Excel Template, Excel 97-2003 Workbook, Excel 97-2003 Template, Comma Delimited, Text Document, Web Page, XML Document, PDF Document kayıt türlerini destekler.

Daha önceden saklanan kısıtların aynısının ekrana getirilmesini sağlayan butondur.

Oku butonu ile sadece "en son saklanan kısıtlar" ekrana getirilir.

Genel Kısıtlar sekmesinde verilen kısıtlar ve işaretlenen tüm seçeneklerin saklanması için kullanılan butondur.

Uygulama Uyarı Raporu için kısıt verildikten sonra bu butona basıldığında, onaylama ekranı görüntülenir. Onaylama ekranında "Evet" butonuna basılması ile belirlenen kısıtlar bir sonraki Uygulama Uyarı Raporu alma işleminde kullanılmak üzere saklanır.

Uygulama Uyarı Raporu ekranı hakkında standart yardım bilgisi için kullanılan butondur.

Uygulama Uyarı Raporu için verilen kısıtların iptal edildiği butondur.


Sıralama


Uygulama Uyarı Raporu Ekranı
Sahalar

Uygulama Uyarı Raporu için kısıt verilirken sıralanması istenen alanlar yer alır.  butonu ile istenen alanlar "sıralama sahaları" kısmına eklenir.

Sıralama Sahaları

Uygulama Uyarı Raporu için kısıt verilirken sıralama yapılacak sahaların yer aldığı alandır.  butonu ile istenmeyen alanlar çıkarılır.

Sıralama

Sıralamanın ne şekilde yapılacağının belirlendiği alandır. Artan ve Azalan olmak üzere iki seçenekten oluşur.

Artan;

Artan seçeneğin işaretlenmesi halinde, bilgiler küçükten büyüğe sıralı şekilde listelenir.

Azalan;

Azalan seçeneğinin işaretlenmesi halinde, bilgiler büyükten küçüğe sıralı şekilde listelenir.

Değişimde ToplamBu alan işaretlendiğinde, sıralanan bilgi her değiştiğinde ara toplam alınır.
Birinci Saha Değ. Baş. Saha

"Değişimde Toplam" seçeneği işaretlendiğinde, sıralanan bilgi her değiştiğinde ara toplam alınır. Bu durumda raporda, sıralı alanın içerdiği bilginin aynı kaldığı kayıt grubu için, sıralı alanın değeri başlık olarak yazılır. Başlıkların daha anlamlı olması açısından, başlık olarak sıralı alan bilgisinden daha farklı bir bilginin yazılması sağlanır. Örneğin; Sıralı Saha - 1’de (grup koduna göre sıralatılan bir raporda), eğer grup kodlarının isimleri tanımlı ise (Grup Kodu Girişi bölümünden tanımlanmış ise) sıralama grup koduna göre yapılmasına rağmen, başlık olarak grup kodu bilgisi yerine, grup ismi bilgisi yazılır. Böylece grup kodlarına yabancı olan ya da bilmeyen bir kullanıcı için, raporun daha anlaşılır olması sağlanır.

Yapılan tanımlamaların onaylanması için kullanılan butondur.

Yapılan tanımlamaların iptal edilmesi için kullanılan butondur.
Kırılımda Kayıt Sayısı

"Değişimde Toplam" alanının işaretlendiği durumlarda, her ara toplam için listelenen satır kayıt sayısının alınmasını sağlayan seçenektir.

Kümüle Döküm

Raporda dökülecek bilgilerin toplam olarak tek kalemde görüntülenmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir. Sıralama alanlarında tanımlanan en son sahada kümülasyon yapılır.

Örneğin;

Stok hareket kayıtları ile ilgili bir rapor alındığında, "Kümüle Döküm" seçeneği işaretlenmezse o stoka ait kayıtlar hareket bazında satır satır listelenir. "Kümüle Döküm" seçeneği işaretlenirse, her bir stok koduna ait hareketler kümüle olarak tek satırda toplanır ve o şekilde listelenir.