You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Üretim Bölümü'nde, "Raporlar/Üretim,Akış Kontrol" menüsünün altında yer alır. "İş Emri Kaydı" ile üretim akış kontrole girilen kayıtların karşılaştırılmasını sağlayan rapordur. Bu rapor ile, hem miktar hem de kapasite karşılaştırmaları yapılır. Miktarsal karşılaştırmalarda,  iş emrinde üretilmesi gereken miktar ile üretim akışa girilen miktarların ne olduğu ve varsa fark bilgileri izlenir. Kapasite karşılaştırmalarında da, reçetede bulunan operasyona ait üretim süresi, hazırlık süresi ve transfer süreleri ile üretim akışta girilen süreler karşılaştırılır.

İş Emri Üretim Karşılaştırma Raporu ekranı; Genel Kısıtlar, Üretim Akış Kısıtları, Kısıt, Ölçekleme ve Yazıcı Seçenekleri sekmesinden oluşur.


Genel Kısıtlar


İş Emri Üretim Karşılaştırma Raporu Ekranı
Stok Kodu

İş emri üretim karşılaştırma raporu almak için stok kodu kısıdı verilen alandır. Rehber butonu  ile, stok kodları arasından seçim yapılır.

Grup Kodu

İş emri üretim karşılaştırma raporu almak için grup kodu kısıdı verilen alandır. Rehber butonu  ile, grup kodları arasından seçim yapılır.

Kod-1,2,3,4 ve Kod-5

İş emri üretim karşılaştırma raporu almak için kod-1,2,3,4 ve kod-5 kısıdının verildiği alandır. Rehber butonu  ile, kodlar arasından seçim yapılır.

Sadece Esnek Yapılandırılabilir Stoklar Dökülsün

İş emri üretim karşılaştırma raporu almak için verilen kısıtların haricinde sadece esnek yapılandırılabilir stokların listelenmesi için kullanılan seçenektir.

Özellikler

Stoka ait özellikler,  butonu ile esnek yapılandırma özellik rehberinden belirlenerek, toplu basım için kısıt verilmesini sağlar.

"İleri seviyede kısıt vermek için burayı kullanabilirsiniz." yazısının üzerine tıklandığında, aşağıdaki ekranda belirtilen alanlar doldurularak detaylı kısıt verilmesi sağlanır.

Yukarıdaki alanlara girilen bilgiler doğrultusunda, rapor almak için kullanılan butondur. Butonun sağ tarafında yer alan aşağı ok tuşu, "Gelişmiş Rapor" seçeneğinin kullanılmasını sağlar. Kullanıcı, "Gelişmiş Rapor" seçeneği ile ekrana gelen tablo üzerinde hesaplama yapabilir. Bu seçenek sayesinde, 13684 satırın üstündeki raporlamaların da tek sayfa üzerinden raporlanması sağlanır. "Rapor" seçeneği Text Dosya, Excel Dosya, VTS Format, HTML kayıt türlerini desteklerken, "Gelişmiş Rapor" seçeneği Excel Workbook, Excel Template, Excel 97-2003 Workbook, Excel 97-2003 Template, Comma Delimited, Text Document, Web Page, XML Document, PDF Document kayıt türlerini destekler.

Daha önceden saklanan kısıtların aynısının ekrana getirilmesini sağlayan butondur.

Oku butonu ile sadece "en son saklanan kısıtlar" ekrana getirilir.

Ön Sorgulama, Seçenekler ve Kısıt sekmelerinde verilen kısıtlar ve işaretlenen tüm seçeneklerin saklanması için kullanılan butondur.

İş emri üretim karşılaştırma raporu almak için kısıt verildikten sonra bu butona basıldığında, onaylama ekranı görüntülenir. Onaylama ekranında "Evet" butonuna basılması ile belirlenen kısıtlar bir sonraki iş emri üretim karşılaştırma raporu alma işleminde kullanılmak üzere saklanır.

İş Emri Üretim Karşılaştırma Raporu ekranı hakkında standart yardım bilgisi için kullanılan butondur.

İş emri üretim karşılaştırma raporu almak için verilen kısıtların iptal edildiği butondur.


Üretim Akış Kısıtları


İş Emri Üretim Karşılaştırma Raporu Ekranı

Süre Değerleme 

Hazırlık, Geçiş, İşlem, Toplam

Seçilen süre tiplerine göre kapasitede verilen süreler değişir.

Örneğin;

"Hazırlık" seçilmişse, ihtiyaç kapasitede reçetelerdeki hazırlık sürelerinin toplamı verilir.

Duruş Değerleme

Brüt Süre, Net Süre

Süre değerlemede İşlem ve Toplam seçildiğinde aktif hale gelen alandır. Diğer süre değerlemelerinde default Net Süre işaretli gelecek ve müdahale edilemeyecektir.

Brüt Süre seçildiğinde, bu sürelere arıza kayıtlarında geçen sürelerde ilave edilmektedir. Fakat, tüm arıza süreleri değil, sadece  arıza tanımlamada “süre hesaplamasına dahil edilsin” işaretli olan arıza kayıtlarının süreleri  raporlanan kapasite sürelerine dahil edilmektedir. Eğer Net Süre seçilmiş ise raporlanan kapasite sürelerine arıza kayıtlarında geçen süreler dahil edilmemektedir.

Raporunuz, İş Emri No, Stok Kodu, Stok Adı, Operasyon Kodu, İş Emri Miktarı, Gerçekleşen Miktar, Fire Miktarı, Net Miktar, Kalan Miktar, İhtiyaç Kapasite, Onaylanan Kapasite, Kullanılan Kapasite, Kullanılacak Kapasite, Kullanılan Fark, Kullanılacak Fark, Fark Kap.Oran (%) başlıkları altında listelenir. Sahaların formülleri aşağıda verilmiştir.

İhtiyaç kapasite

Süre tipi hazırlık ise: reçete kayıtlarındaki hazırlık süreleri toplamı

Süre tipi işlem ise: iş emri miktar * reçetedeki üretim süresi toplamları

Süre tipi geçiş ise: iş emri miktar * reçetedeki transfer süresi toplamları

Süre tipi toplam ise: yukarıdaki formüllerin toplamıdır.

Onaylanan Kapasite

Süre tipi hazılık ise   : reçete kayıtlarındaki hazırlık süreleri toplamı

Süre tipi işlem ise     : üretim akış kaydı miktarı * reçetedeki üretim süresi toplamları

Süre tipi geçiş ise     : üretim akış kaydı miktarı * reçetedeki transfer süresi toplamları

Süre tipi toplam ise  : yukarıdaki formüllerin toplamıdır.

Kullanılan Kapasite

Süre tipi hazılık ise   : üretim akış kaydındaki hazırlık süre toplamları

Süre tipi işlem ise     : üretim akış kaydındaki işlem süre toplamları

Süre tipi geçiş ise     : üretim akış kaydındaki transfer süre toplamları

Süre tipi toplam ise  : yukarıdaki formüllerin toplamıdır.

Kullanılacak Kapasite

(kullanılan kapasite/onaylanan kapasite) * ihtiyaç kapasite

Kullanılan Fark       

kullanılan kapasite – onaylanan kapasite

Kullanılacak Fark  

kullanılacak kapasite – ihtiyaç kapasite

Fark Kap.Oran (%)

kullanılacak kapasite/ ihtiyaç kapasite * 100