You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Amaç

Logo Flow üzerinde başlatılan ve onayları tamamlandıktan sonra Tiger tarafında talep yönetimi --> talep fişi oluşturma sürecidir.

Senaryo

Talep sahibi rolündeki 'Demo' kullanıcısı portal üzerinden “Tiger Talep Yönetimi” bölümüne tıklayarak süreç başlatır. Gelen formda; firma seçimi ve malzeme türü seçimi yapılarak süreç başlatılır. Başlatılan süreç  Demo2 kullanıcıya onay düşmektedir. Demo 2 kullanıcısına onaya düşen süreç, 1000 TL veya eşit ise Demo 3 kullanıcısına onaya gitmektedir. Demo 2 kullanıcısı reddederse, talep eden (Demo1) kullanıcısına bilgilendirme gitmektedir. 

Demo 3 kullanıcısına gelen talep uygun görüldüğü taktirde Tiger ERP de talep fişi yönetimine form üzerinden otomatik oluşan talep numarası ile aktarım sağlanmaktadır. Demo 3 kullanıcısı, form üzerinden değişiklik isterse, talep eden (Demo1) kullanıcısına süreç geri gitmektedir. Eğer red işlemi uygularsa bilgilendirme gönderilerek süreç sonlanır.

Örnek bir senaryo üzerinden işletilen akış örneğine ait videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Tiger Talep Demo Video.mp4

Akış Dosyası (.xnm)

Aşağıdaki dosyayı indirerek uygulamaya aktarabilirsiniz. İçeri aktarma işleminin nasıl yapıldığına dair bilgi için Aktar bölümünü inceleyebilirsiniz.

Tiger_Talep_Formu.nxm

Form Şablonu

Tiger Talep formu için oluşturulmuş ekran tasarımı aşağıdaki gibidir.

 Görsel

Akış Şablonu

Tiger Talep formu için oluşturulmuş akış şablonu aşağıdaki gibidir.

 Görsel

Konfigurasyon

Formda bulunan "Malzemeler", “Birimler”, “Projeler” , “Bölüm”, ”İşyeri”, “Fabrika ”, “Ambar”, “Özel Kod” ve ”Döviz” bölümünde listelenmekte olan bilgiler için tasarım aracı üzerinden bir veritabanı bağlantısı oluşturulmuştur. Veritabanı işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirildikten sonra “Veri Kaynakları” bölümünde bulunan veri kaynakları işlemlerini "Malzemeler", “Birimler”, “Projeler”, “Bölüm”, “İşyeri”, “Fabrika”, “Ambar”, “Özel Kod” ve” Döviz” alanları için ilgili veri kaynakları seçilmelidir

Konfigurasyon Adımları;

  • SQL Bağlantısı

SQL bağlantı listesine yeni veya daha önceden bağlantınız varsa düzelt ile girilir. Burada dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Servername ‘ e SQL server isminizi, Username ve password alanlarına gerekli bilgiler girilmelidir. En son işlemde ise database isminizi eklemeniz gerekmektedir.




  • Rest Ayarları;

Ayarlar servisi içerisinden LFlow Servis ayarları bölümünde arama alanına Logo yazdıktan sonra Logo Rest Servis Ayarı gelmektedir. Tiger Rest servis ayarında Logo Rest Servis adres bilgisini doldurmanız gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifresi girişinden sonra bağlantıyı sına ile bağlantı durumunuz görüntülenmektedir.

En sonunda kaydet ile çıkış sağlayınız.

Not: Tanım yeni veya değiştiriliyorsa IIS restart edilmelidir. Sonrasında Designer açılıp, akış içeri aktarılmalıdır.



  • Sayaç Ayarı;

Genel TanımlaràSayaç Listesi bölümüne girilir. Sayaç listesi yeni ile örnek deki gibi “Talep No” girişi sağlanır. Amaç olarak formda bulunan Fiş numarasını otomatik olarak artırmayı sağlayacaktır.


  • Organizasyon ve Hiyerarşi Tanımlama;

Yönetici onay tanımlamalarında öncelikle Genel Tanımlar, Organizasyon ve Hiyerarşi tanımlama bölümünden Yeni düğüm ve yeni alt düğüm bağlanması gerekmektedir.