You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Belirlenen vade tarihleri aralıklarında kalan, borç/ alacak tutarlarının yaşlandırma mantığı ile icmal şeklinde, tek veya çok tarih aralığı seçeneğinde listelendiği rapordur. Tarih aralıklı yaşlandırma listesi, günlük, haftalık, aylık veya istenilen gün aralığında  ödeme veya tahsilat planı çıkarabilme amacını taşımaktadır.

Genel Kısıtlar

Tarih Aralı Yaşlandırma İcmali EkranıGenel Kısıtlar

Başlangıç/Bitiş Tarihi

Belli bir başlangıç ve bitiş tarihi verildiğinde, yaşlandırma icmalinde sadece verilen vade tarih aralığındaki kayıtlar listelenecektir.

Sınır Tarihi

Yaşlandırma için belirlenen sınır tarihidir. Program cari hareketleri verilen sınır tarihine kadar yaşlandırır ve çıkan sonuçları verilen vade tarih aralığındaki hareketler için listeler.

Borç/Alacak

Yaşlandırma işleminin borç hareketleri için mi, alacak hareketleri için mi yapılacağının belirleneceği parametredir. Aynı anda her iki hareket tipi için yaşlandırma işlemi yapılamaz.

Önceki Toplam Yazılsın

Başlangıçtan ilk vade tarih aralığına kadar olan hareketlerde yaşlandırma yapılarak bulunan toplamın raporda “Önceki”  kolonunda gösterilmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken alandır.

Cari Hesap Tutma Şekline Göre Döküm

Cari sabit kayıtlarında açıklandığı gibi, cari hesaplar bazında yaşlandırma ve özel hesap kapatma olmak üzere iki ayrı hesap tipi belirlenebilmektedir. Dolayısıyla bazı cari hesaplarda yaşlandırma metodu ile kayıt girilebilmekte, bazılarında ise özel hesap kapatma metodu ile kayıtlar yapılabilmektedir.

Cari Hesap Kayıtlarında, hesap tipinde Özel Hesap Kapatma kullanan, tahsilat ve tediye işlemlerini bu yöntemi kullanarak kayıt yapan firmalar, yaşlandırma listelerinde Cari Hesap Tutma Şekline göre döküm sorgusunu işaretleyerek, liste almalıdırlar.
Karşılık Hesaplar Baz Tarihine Kadar

Yaşlandırma işleminde, yaşlandırmaya dahil edilecek karşı kayıtlar için  baz tarihi kontrolünün yapılması için işaretlenmesi gereken parametredir. Karşı kayıtlar, yaşlandırma işlemi borç hareketleri için yapılıyor ise ALACAK, alacak kayıtları için yaptırılıyor ise BORÇ kayıtları anlamındadır. Örneğin; Bir cari hesabın borç hareketleri için yaşlandırma yapılıyor ve baz tarihi için 01/06/2001 verilmiş olsun. Bu durumda, borç hareketleri alacak hareketleri ile kapatılarak yaşlandırma yapılacaktır. Fakat, bu sorgulama işaretlendiğinde, yaşlandırma işlemine vade tarihi baz tarihinden büyük olan alacak hareketleri dahil edilmeyecektir.

Döviz Tipi

Bu seçenek işaretlendiği zaman rapor, Cari/Cari Hesap Kayıtları/Cari Kart2 bölümünde  Cari Döviz Tipi alanındaki döviz tipine göre çevrim yapılarak listelenmektedir.

Yaşlandırma İşlemi Tarihi

Yaşlandırmanın cari hareket kayıtlarındaki kayıt tarihi veya vade tarihi baz alınarak yapılmasını sağlayan  sorgulamadır.

Tarih Aralığı/Kayıt-Vade

Verilecek tarih aralığının Kayıt Tarihimi yoksa Vade Tarihi olarak mıbaz alınacağının belirlendiği alandır.

İçinde Bulunduğunuz Şube Har. Göster.

Raporda sadece içerisinde bulunulan şubenin hareketlerinin listelenmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken alandır.

Plasiyer Kodu Aralığı

Yardımcı Programlar/Şirket/Şube Parametre Tanımları’ndaki “Plasiyer Uygulaması Var” sorgulaması işaretlenerek plasiyer takibi yapılıyorsa raporda  plasiyer koduna ait kısıt verilebilmektedir.


Genel Kısıtlar - 1