Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Ters Üretim Sonu Kaydı ekranı; Sabit Bilgiler ve Ek Bilgiler olmak üzere iki sekmeden oluşur.

Image Removed


Anchor
Sabit Bilgiler
Sabit Bilgiler

Sabit Bilgiler


Ters Üretim Sonu Kaydı Ekranı
Fiş No

Ters üretim sonu kaydının stok hareketlerine işlenecek fiş numarasının girildiği alandır. Ters üretim sonu kaydının herhangi bir nedenle iptal edilmesi gerektiğinde, yine bu bölümden işlem yapılması için fiş numarasının girilerek ekrana kaydın getirtilmesi gerekir. Fiş numarası olmayan bir üretim sonu kaydı iptal edilemez. Rehber butonu Image Modified ile, fiş numaralarına ulaşılır.

Tarih

Ters üretim sonu kaydının stok hareketlerine aktarılacak tarihin girildiği alandır. 

Lokal Depo

Üretim safhaları olarak lokal depoları kullanan firmalar için, üretilecek mamulün hangi lokal depoda üretildiği bilgisinin girildiği alandır. Özellikle lokal depoların, üretim safhaları olarak kullanıldığı durumda, her mamul ve yarı mamul üretiminin yapılacağı bir lokal deposu bulunur. Bu lokal depo kodu, ilgili mamul ya da yarı mamulün stok kartı ek bilgilerine işlenir. Ters üretim sonu kaydında ise mamul/yarı mamulün stok kartındaki lokal depo kodu kontrol edilir. Burada girilen lokal depo koduyla aynı değilse kullanıcılar uyarılır. İsteğe bağlı olarak üretime devam edilebilir. Rehber butonu Image Modified ile, lokal depo kodlarına ulaşılır. 

Giriş Depo

Üretim safhaları ya da ambarlarını lokal depo olarak tanımlayan firmalar için, üretilecek mamuldeki bileşenlerin girişinin yapılacağı depo kodunun girildiği alandır. Rehber butonu Image Modified ile, depo kodlarına ulaşılır.

Mamul Kodu

Ters üretim sonu kaydı ile üretimi yapılacak mamul kodunun girildiği alandır. Kaydedilecek mamullerin reçetelerinin mutlaka girilmiş olması gerekir. 

Rehber butonu Image Modified ile, stok kodlarına ulaşılır.

Yapılandırma Kodu

Ters üretim sonu kaydı için yapılandırma kodunun girildiği alandır. Rehber butonu Image Added ile, tanımlanan yapılandırma kodlarına ulaşılır.

Yapılandırma AçıklamaYapılandırma  koduna ait açıklama bilgisinin otomatik olarak ekrana girildiği alandır.
MiktarÜretim sonu kaydında, ilgili mamulün üretileceği miktar bilgisinin girildiği alandır.
2.Miktar

Üretim → Kayıt → Üretim Parametreleri → “2. Miktar Girilecek” parametresinin işaretlenmesi ile aktif hale gelen alandır. Üretilen mamule ait 2. miktar takibi yapılması için kullanılır.

Örneğin;

10 kg. üretilen bir mamulün 1 çuval yaptığı varsayıldığında, çuval miktarı 2. Miktar alanına kaydedilebilir.

Fire Uygulaması kullanılacaksa, 2. Miktar alanı fire miktarlarının takibi için de kullanılır.

Proje Kodu

Yardımcı Programlar → Kayıt → Şirket/Şube Parametreleri → “Proje Uygulaması Var” parametresinin işaretlenmesi ile aktif hale gelen alandır. İlgili üretim hareketi için mutlaka proje kodu girilmesi gerekir. Yapılan üretim, "İş Emri bağlantılı" ise bu kez iş emrinden girilen proje kodu bu alana otomatik olarak yansıtılır ve istendiği zaman üzerinde değişiklik yapılabilir. Girilen proje kodları, stok hareket kayıtlarına aktarılır. Rehber butonu Image Added ile proje kodları arasından seçim yapılır.

ÖncelikBileşenler için alternatif malzeme tanımlanması durumunda herhangi bir öncelik kodu girildiğinde, reçete kayıtlarında “Belgede Öncelik Değişebilsin” parametresi işaretli iken, mamule ait her kalem için alternatif politikası "Öncelik" seçilmiş gibi düşünülerek, seçilen önceliğe sahip malzemelerin getirilmesini sağlayan alandır. Diğer alternatif politikalar dikkate alınmaz.
İş Emri/Sipariş No

Sipariş No: Sipariş modülünde "Müşteri Siparişleri" bölümü çalıştırılıyor ve "Üretim Sonu Kayıtlarının" sipariş bağlantılı takip edilmesi istendiği zaman ilgili siparişin numarasının girildiği alandır.

İş Emri No: Üretimde iş emirleriyle çalışılıyor ve üretim sonu kayıtlarının iş emri bağlantılı takip edilmesi istendiği zaman, ilgili iş emrinin numarasının girildiği alandır.

Bu numara, stok hareketlerinde "Sipariş Numarası" alanına kaydedilir. Hem sipariş hem iş emri takibi varsa, iş emri numarasının girilmesi gerekir. İlgili siparişin numarasının iş emri kaydına yazılması gerekir. 

Rehber butonu Image Added ile, iş emri/sipariş numaralarına ulaşılır.

Mamul Tek Kayıt AtılsınMamulün tek kayıt atılması için kullanılan seçenektir.
Açıklama

Ters üretim sonu kaydında raporlama amacıyla açıklama bilgisinin girildiği alandır.

Image Added

Ters Üretim Sonu Kaydı tamamlandıktan sonra, üretim sonu raporunun alınması ve istenirse kayıtların gerçekleştirilmesi için kullanılan butondur. Butona tıklandığında belirlenen mamul üretim miktarı için gerekli olan reçete kaydı ekrana gelir. Ekranın alt kısmına sıralanan mamul, yarı mamul veya hammadde kullanım miktarlarını, ilgili stok kodu üzerinde iken fare ile çift tıklayarak yukarıdaki ekrana getirterek miktar değişimi yapılabilir. İlgili mamul için kullanılan herhangi bir bileşen kodu, o anlık üretim için silinebilir ve reçetede olmayan bir bileşen kodu eklenebilir.

Butona tıklandığında belirlenen mamul üretim miktarı için gerekli olan reçete kaydı ekranınıza gelecektir. Ekranın alt kısmına sıralanan mamul, yarı mamul veya hammadde kullanım miktarlarını, ilgili stok kodu üzerinde iken farenizi çift tıklayarak yukarıdaki ekrana çağırabilir ve miktarını değiştirebilirsiniz.

İlgili mamul için kullanılan herhangi bir bileşen kodu, o anlık üretim için silinebilir ve reçetede olmayan bir bileşen kodu eklenebilir.

Yapılacak değişiklikler tamamlandıktan sonra tekrar "Fiş Üret" butonuna tıklanarak son hali ile üretim kaydı gerçekleştirilir.

Image Added

Fişe ait ters üretim kayıtlarının iptal edilmesi için kullanılan butondur.

Image Added

Ekran üzerindeki bilgilerin temizlenerek yeni kaydın girilmesi için kullanılan butondur.

Stok Kodu

Üretilecek mamul ya da yarı mamul için stok kodu girilen alandır. Reçetede yer alan bir stok kodunun ekrana getirilmesi sağlanarak başka bir stokla değiştirilmesi için kullanılır. Rehber butonu Image Added ile, stok kodlarına ulaşılır.

Asorti Kodu

Asorti kodunun girildiği alandır. Rehber butonu Image Added ile, tanımlanan özellik kodlarına ulaşılır.

Asorti Kodu AçıklamasıAsorti koduna ait açıklama bilgisinin otomatik olarak ekrana girildiği alandır.
Giriş/ÇıkışTers üretim sonu kaydı yapılan işlemin giriş/çıkış olarak seçiminin yapıldığı alandır.
MiktarÜretim sonu kaydında, ilgili mamulün üretileceği miktar bilgisinin girildiği alandır.
2.Miktar

Üretim → Kayıt → Üretim Parametreleri → “2. Miktar Girilecek” parametresinin işaretlenmesi ile aktif hale gelen alandır. Üretilen mamule ait 2. miktar takibi yapılması için kullanılır.

Örneğin;

10 kg. üretilen bir mamulün 1 çuval yaptığı varsayıldığında, çuval miktarı 2. Miktar alanına kaydedilebilir.

Fire Uygulaması kullanılacaksa, 2. Miktar alanı fire miktarlarının takibi için de kullanılır.

Lokal Depo

Üretim safhaları olarak lokal depoları kullanan firmalar için, üretilecek mamulün hangi lokal depoda üretildiği bilgisinin girildiği alandır. Özellikle lokal depoların, üretim safhaları olarak kullanıldığı durumda, her mamul ve yarı mamul üretiminin yapılacağı bir lokal deposu bulunur. Bu lokal depo kodu, ilgili mamul ya da yarı mamulün stok kartı ek bilgilerine işlenir. Ters üretim sonu kaydında ise mamul/yarı mamulün stok kartındaki lokal depo kodu kontrol edilir. Burada girilen lokal depo koduyla aynı değilse kullanıcılar uyarılır. İsteğe bağlı olarak üretime devam edilebilir. Rehber butonu Image Added ile, lokal depo kodlarına ulaşılır. 


Anchor
Ek Bilgiler
Ek Bilgiler

Ek Bilgiler

Üretim modülündeki Saha Tablo Eşleştirmesi ekranından Üretim Sonu Kaydı seçilerek yapılan tanımlamaların listelendiği sekmedir. Rapor amaçlı olarak kullanılan alanlar yer alır.