Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

e-Arşivden kimler yararlanabilir?

e-Arşivden yalnızca e-fatura Fatura mükellefi olanlar yararlanabilir.

e-Fatura mükellefleri kestikleri e-faturaları Faturaları e-fatura Fatura olarak arşivler.

e-Fatura kapsamında olmayan vergi mükelleflerine e-arşiv Arşiv faturası kesilir ve kağıt ortamında teslim edilir.

Vergi mükellefi olmayan müşterilere e-arşiv Arşiv faturası kesilir ve elektronik ortamda ya da kağıt ortamında teslim edilecek. (teslim şeklini müşteri belirler)

...

e-Arşiv Yöntemleri

Mükellefler e-arşiv Arşiv uygulamasını, kendi bilgi işlem sistemi veya Başkanlıktan izin almış özel entegratör bilgi işlem sistemi üzerinden olmak üzereiki yöntemle kullanabilirler.

...

Belgelerin Alıcılara Teslimi

Mükellefler e-arşiv Arşiv uygulaması kapsamında elektronik belge biçiminde oluşturdukları faturayı Mükellefi Olmayanlara Faturanın Teslimi başlığı altında belirtilen istisna haricinde alıcısına kâğıt ortamında teslim ederler.

...

Başkanlıktan özel entegrasyon izni alan mükellefler, bu Tebliğ kapsamında belge düzenlemek isteyen mükelleflere elektronik ortamda fatura ve e-arşiv Arşiv raporu oluşturma, mali mühürle onaylama, zaman damgası kullanma ve oluşturulan faturayı elektronik ortamda alıcıya iletme hizmeti verebilirler.
e-Arşiv hizmetini özel entegratör sistemi üzerinden alan mükellefler, fatura ve elektronik arşiv raporlarında özel entegratörün mali mührünün ve zaman damgasının kullanılmasını talep edebilirler.

...

e-Arşiv izni alan mükellefler ve e-arşiv Arşiv hizmeti verme konusunda Başkanlıktan izin alan özel entegratörler, elektronik ortamda oluşturdukları belgelere ilişkin olarak, Başkanlığın www.efatura.gov.tr İnternet adresinde yayımlanan veri formatı ve standardına uygun e-Arşiv Raporunu mali mühür ya da NES ile zaman damgalı olarak onaylamak aylık olarak ve e-Arşiv Kılavuzunda açıklanan yöntem veya yöntemlerle Başkanlık sistemine aktarmak zorundadır.