Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

View file
nameNakliye Uygulaması.pdf
height250

Nakliye Uygulaması ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu dokümandan ulaşabilirsiniz.

Stokların sevkiyatı sırasında belgelerde girilen nakliye masrafları stok hesaplarından bağımsız olarak gider hesaplarında gösterilebilir. Fatura modülünde Alış/ Satış İrsaliyelesi/Faturası veya Depolar Arası Transfer kayıtları girildikten sonra nakliyesi gerçekleşen stoklar için nakliye masrafları, İrsaliye, Fatura veya Depolar Arası Transfer kayıtlarının toplamlar sayfasında bulunan Ek Maliyet-1 sahasında takip edilmektedir.

Fatura Parametrelerinde Ek Maliyet sekmesinde yer alan "Ek Maliyet(1)=Birim Ağırlık Nakliye* Katsayısı Hesaplansın " parametresi işaretlendiğinde, nakliye masraf tutarının program tarafından hesaplanması sağlanmaktadır.

Image Added

Ek Maliyet [1]

Ambalaj, nakliye gibi belge tutarına ilave olan değerlerin girilmesi isteniyorsa ek maliyet parametreleri kullanılabilir. Bu parametrenin işaretlenmesi durumunda, belge kaydı sırasında birinci ek maliyet değeri girilebilecektir.

Ek Maliyet [1] İsmi

Ek Maliyet [1] parametresi işaretlendiğinde bu maliyete ait isim bilgisi girilir.

Ek Maliyet [1] =Birim Ağırlık*Nakliye Katsayısı Hesaplansın Mı

Ek Maliyet [1] parametresi işaretlendiğinde, ilgili parameter aktif olmaktadır.

Nakliye Tutarı=Stok Sabit Kayıtlarındaki Birim Ağırlık* Stok Sabit Kayıtlarındaki Nakliye Tutarı* Cari Hesap Kayıtlarındaki Nakliye Katsayısı alanlarına giriken değerlerle çarpılarak bulunup program tarafından Ek Maliyet [1] alanına getirilir. Hesaplanan değer üzerinde düzenleme yapılabilir.

Ek Maliyet [1] KDV Oranı

Maliyet tutarının KDV’sinin, toplam KDV tutarına yansıtılması isteniyorsa, bu parametreye, ek maliyet üzerinden, % olarak hesaplatılacak KDV oranı girilir.

Image Added

Image Added

Yukarıdaki Stok Kartı Kayıtları ve Cari Hesap Kayıtları ekranlarında görüldüğü gibi Birim Ağırlık: 2, Nakliye Tutar: 5 ve Nakliye Katsayısı: 2 girilmesi durumunda, girilen belge sonrasında Toplamlar sekmesinde Ek Maliyet [1] alanında Nakliye Masraf tutarının otomatik olarak 20 geldiği görülmektedir.

Hesaplanan nakliye tutarı: 2*5*2=20 TL olarak gelmektedir.

Ayrıca Ek Maliyet [1] için parametrelerde bir KDV oranı girilmişse bu nakliye tutarı üzerinden KDV hesaplaması yapılır. Örneğe göre KDV oranı:8 ise, hesaplanan KDV tutarı: 20*0,08=1,6 TL’ dir.

Image Added