Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Dinamik Depo Uygulaması ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu dokümandan ulaşabilirsiniz.

Depo içinde malların, tanımlı parametrelerin yardımıyla, kolayca yerleştirilmesini ve çıkış işlemi sırasında kolayca toplanmasını sağlayan modüldür. Bu modülde, hammadde veya mamullerin depo içinde izlenebilirliği, satınalma, yerleştirme, toplama ve gönderme işlemlerinin kolayca yapılabilmesi ve seri takibi ile malın depoda izlediği tüm yollara erişilebilmesi sağlanmıştır.
Mallar hacimlerine göre raflarla eşleştirilebilir. Akıllı hücre kodlaması ile malların toplanmasında ve yerleştirilmesinde çok kullanılan FIFO, LIFO, Ağırlık önceliği veya Frekans gibi metodlar uygulanabilir. Parametreler yardımıyla depo içindeki kurallar katılaştırılıp, kolaylaştırılabilir. Audit raporları ile, varsa depo-stok uyumsuzluğu izlenebilir. Dinamik depo uygulamasının hayata geçirilebilmesi için mutlaka Lokal Depo uygulamasının kullanılması gerekmektedir. Bunun nedeni dinamik depo takibinin yapılacak olduğu ambar(lar)ın, bir lokal depo olarak tanımlanma zorunluluğu olmasıdır. Ayrıca, dinamik depoda kullanılacak olan lokal depo kodları açılırken, Depo Tanımlama bölümündeki "Lokasyon Takibi Yapılacak Mı" parametresi mutlaka işaretlenmelidir.


...


Stok Kodu: Başka bir hücreye transfer edilecek stok kodunun girileceği sahadır.
Kaynak Hücre Kodu: Transferi yapılacak stoğunstokun, yerleştirilmiş olduğu hücre kodunun girileceği sahadır.
Virman İşlemi Yapılsın: Virman işleminin yapılması isteniyorsa işaretlenmesi gereken sahadır.
Kaynak Belge: Belirli bir belge kaydı için işlem gerçekleştirilecekse bu belge bilgisinin girileceği sahadır.
Hedef Hücre Kodu: Belirlenen stoğunstokun, transfer edileceği hücre kodunun girileceği sahadır.
Miktar: Belirlenen stoğunstokun, transfer edilecek miktarının girileceği sahadır.
Tarih: İşlemin gerçekleşeceği tarih bilgisinin girileceği sahadır.

...


Tarih: Sayımın yapıldığı tarihin girileceği sahadır. Sayımlar, tarih bazında saklandığı için farklı tarihli pek çok sayım
girilebilir.
Hücre Kodu: Sayım yapılan hücre kodunun girileceği sahadır.
Stok Kodu: Belirlenen hücre kodunda, sayımı yapılan stok kodunun girileceği sahadır.
Sayım Miktarı: İlgili stoğun stokun sayım sonucunun girileceği sahadır.

...


Sayım Tarihi: Hücrelerdeki stok bakiyeleri, hangi tarihte girilen sayıma eşitlenecek ise ilgili tarih bu sahaya girilmelidir.
Hücre Kodu: Sayıma eşitleme işlemi belli hücre kodları için yapılacak ise ilgili hücre kodları bu sahaya girilebilir. Boş bırakılması durumunda, hücre kodu kısıtı olmaksızın işlem, bütün hücreler için yapılacaktır.
Hücre Grup Kodu: Belli grup koduna sahip hücreler için işlem yapılacak ise ilgili grup kodu aralığı bu sahalara
girilmelidir.
Fiş No: Oluşturulacak kayıtta kullanılacak fiş numarasıdır.
Stok Hareketler İşlensin: Hücrelere stok bakiyeleri işlenirken aynı zamanda stok hareketlere işlenmesi de istenirse bu parameter işaretlenmelidir. Bu durumda ekranda kapalı olan alan aktif hale gelecek ve stoklar için sayım kısıtları verilebilecektir.
Hareket Tarihi: Hücrelere yapılacak kayıt için kullanılacak olan tarihtir.
Hareket Türü: Hareket türü olarak, Sayım Farkı program tarafından otomatik getirilecek ve değiştirilemeyecektir.
(-)Eksi'ler Giriş İşlensin: Sayım bakiyesi, bilgisayardaki hücre stoğundan stokundan az ise, hücre stoğunustokunu, sayım bakiyesine eşitlemek için otomatik çıkış hareketi işlenecektir. Sayım bakiyesi, bilgisayardaki hücre stoğundan stokundan fazla ise, hücre stoğunu stokunu sayım bakiyesine eşitlemek için giriş hareketi işlenmesi gereklidir. Bu hareketin işlem sırasında otomatik yapılmasını istiyorsanız bu seçeneği işaretleyebilirsiniz. Giriş hareketlerinin işlenmeyip, daha sonra birtakım kontroller yapıp manuel işlenmesini istiyorsanız, bu seçeneği işaretlemeyin.

...