Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Yürüyen Bakiyeli Stok Raporu Desteği ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu dokümandan ulaşabilirsiniz.

Yürüyen Bakiyeli Stok Raporu sayesinde belirlenen tarih aralığı içindeki stok bakiyesi değişimi izlenir. İleri tarihe yönelik yapılan planların, stok bakiyesini ne şekilde etkileyeceği raporlanır. Bu uygulama sayesinde, üretim planlama sürecinin daha etkin takibi amaçlanır. Rapor ekranına Üretim modülü altındaki Raporlar menüsünden ulaşılır.

Kısıt Girişi: Rapor ekranı açıldığında ilk olarak Kısıt Girişi sekmesi ekrana gelir. Kısıt Girişi sekmesi üç bölümden oluşur:, Stok Kodu Kısıt Girişi, İleri Kısıt Girişi ve Rapor Parametre Girişi olmak üzere üç bölümden oluşur.

Stok Kodu Kısıt Girişi: Stok Kodu Kısıt Girişi bölümünde Stok Kodu için, stok kartlarında tanımlı Kod-1, Kod-2, Kod-3, Kod-4, Kod-5, Grup Kodu gibi değerlere göre rapor kısıtlaması yapılır. Bu bölümde "Sadece Mamuller/Yarı Mamuller Getirilsin", "Sadece Bileşenler Getirilsin", "Hepsi Getirilsin" gibi seçenekler yardımıyla kısıt girişi daha ayrıntılı bir şekilde yapılabilir.

...

MRP Sonuçları Kontrol Edilsin: MRP sonucuna göre açılacak iş emirleri ve satıcı siparişleri dikkate alınarak rapolanırraporlanır.

Siparişler Kontrol Edilsin: Satıcı Siparişi ve Müşteri Siparişi dikkate alınarak bu belgelerin teslim tarihinde stok giriş ve çıkış hareketleri raporlanır. Planlanan ve Kesinleşen parametreleri ile rapor sonuçları kısıtlanabilir.

Rapor

Rapor sekmesinde "Grafik Gösterimi" ve Rapor bölümü bulunur. Grafik Gösterimi bölümü açılır-kapanır özelliğe sahiptir. Rapor kısmına yer kazandırmak amacıyla kapatılabilir. Rapor görünümü otomatik olarak Stok Kodu ve onun altında tarih bazında kırılımlı olarak gelir. Birden fazla stok kodu için rapor alınmışsa, stok kodu kırılımına tıklanarak grafik gösterimi ilgili stok için güncellenir. Grafik gösteriminde mavi renkle taralı alan, stok bakiyesinin zaman eksenindeki değişimini ifade eder. Grafik gösterimindeki kırmızı çizgi, Stok Planlama Kayıtlarında tanımlanan asgari stok miktarını, yeşil çizgi ise azami stok miktarını gösterir. Grafikte istenen alan üzerinde seçim yapılarak yakınlaştırma yapılabilir.
Rapor bölümünde stok kodu için, ilk satırda verilen başlangıç tarihinde, tüm depolar dikkate alınarak stok bakiyesi verilir. Ardından ileri tarihlerdeki planlara göre stok bakiyesindeki değişimler tarih bazında yürüyen bakiye usulüne göre raporlanır. Rapor kısmındaki alan başlıklarına tıklayarak, çoklu seçim ve akıllı filtreleme yapmak mümkündür. Bu bölümde stok ile ilgili giriş çıkış hareketlerine yönelik oluşturulan belgelerin belge tipi, cari kodu, cari adı, depo kodu, depo adı, hareket miktarı ve tarih bazında bakiyesi gösterilir.
Rapor kısmında "Belge Tipi" alanı sayesinde ilgili hareketin hangi belgeye karşılık geldiği anlaşılır.

Raporda hareketlere geçecek belge tipleri aşağıdaki şekilde listelenir:

...