Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Dövizli Hareket Dökümü Ekranı

Başlangıç Tarihi

Raporda listelenecek bilgiler için girilen başlangıç tarihidir. Girilen tarihten sonraki cari hareketler listeye dahil edilir.

Bitiş Tarihi

Raporda listelenecek bilgiler için girilen sınır tarihidir. Girilen tarihe kadar tüm hareketler listeye dahil edilir, bu tarihten sonraki hareketler dahil edilmez.

Normal/TFRS

Raporda listelenecek döviz cinsinin belirlendiği alandır.

“Normal Döviz” seçildiğinde, işlem yapılırken kayıt üzerinde girilmiş olan döviz bilgisi listeleye dahil edilir.

“TFRS” seçildiğinde döviz tipi ve otomatik çevrim alanlarına müdahale edilmez.

“TFRS” Şirket - Şube Parametre Tanımları  bölümünde belirtilmiş olan döviz tipidir.

Tarih Aralığı/Kayıt-Vade

Girilecek tarih aralığının "Kayıt Tarihi" veya "Vade Tarihi" seçeneklerinden hangisinin baz alınacağının belirlendiği alandır.

Döviz Tip

Cari hareket kayıtlarında işlem gören hangi döviz tipine ait hareketlerin listeye dahil edileceğinin belirlendiği alandır. Buradaki döviz tipi seçimine göre, sadece ilgili döviz tipine ait hareketler raporda listelenir. Döviz tip aralığı “Normal” seçildiğinde aktif hale gelir. Rehber butonu ile, döviz tipleri arasından seçim yapılır.

Hareket Tipi Aralığı

Bu alanda verilen Girilen hareket tip aralığına ait olan cari hareketler raporda listelenecektir.

Açıklama

Raporda cari hareket kayıtlarındaki Açıklama sahasına göre kısıtlama yapılabilecektir. Bu alanda girilen bilgilere uygun hareketler listelenecektir. Bu sahada hareketlerin raporda listelenmesi için kullanılan alandır. Alanın sağ tarafında yer alan aşağı ok butonu ile tipler arasından seçim yapılır.

Açıklama

Belli bir açıklamaya sahip kayıtlar için kısıtlama yapılması istendiğinde ilgili açıklamanın girildiği alandır. Bu alanda _ (alt çizgi) ya da % (yüzde) karakteri kullanılarak maskeleme yapılabilir.

Otomatik Döviz Çevrimi

Bu seçenek  işaretlendiğinde, cari hareket kayıtlarında kaydedilmiş olan, bütün kayıtlarından kaydedilen hareketlerin döviz fiyatları , Döviz Modülünde tanımlanmış olan (Döviz Modülünden tanımlanan 1. Döviz tipine göre,) hareket tarihlerindeki kur değerleri üzerinden ayrı ayrı hesaplanarak listelenir. Eğer, İşlemler bölümünde bölümündeki "Döviz Tutarları Oluşturma" işlemi çalıştırılarak kullanılarak döviz tutarları oluşturulmuş ise bu parametre işaretlenmemelidiroluşturulmuşsa işaretlenmesi gereken alandır. Cari kayıtlardaki işlemlerin bir kısmı döviz, bir kısmı ise TL üzerinden yapıldıysa veya farklı döviz türlerinden yapılan kayıtların tek bir döviz tipine göre alınmasının istenildiği durumda İşlemler bölümünde “Döviz Tutarları Oluşturma” işlemi çalıştırılmalı ve alınması isteniyorsa, İşlemler bölümündeki “Döviz Tutarları Oluşturma” işlemi çalıştırılır. “Firma” döviz bölümünde oluşan tutarlar genel kısıtlardaki firma dövizi "Genel Kısıtlar" sekmesinde yer alan "Firma Dövizi" seçeneği seçilerek rapor bu şekilde alınmalıdıralınması gerekir.

Faturada Detay

Raporu alınan cari harekette, var ise fatura hareketlerinin detaylarının da raporda çıkması için işaretlenmesi gereken alandır. Örneğin; raporda Bu seçenek işaretlendiğinde raporda ekrana gelen fatura bilgilerinin detay bilgileri (fatura kalemlerine ait bilgiler) faturada basılır.

Örneğin;

Raporda yer alan bir fatura hareketi, bu alan işaretlenmiş ise ilgili faturada kayıtlı olan stok kodu, stok ismi, miktarı ve fiyatı gibi detay bilgileriyle listelenecektir.listelenir.

Fatura Detay Aynı Satırda"Fatura Detay" alanı işaretlendiğinde aktif hale gelen alandır. Bu seçenek ile rapora dökülen Stok Kodu, Stok Adı, Miktar, Fiyat gibi fatura ile ilgili detay bilgilerinin faturaya ait Borç, Alacak ve Bakiye bilgileri ile aynı satırda gösterilmesi sağlanır.İşaretlenmediğinde faturaya ait detay bilgiler ayrı satırda listelenir.

Sadece Dövizli Sahalar

Bu alan “Faturada Detay” alanı işaretlendiği zaman işaretlendiğinde aktif gelmektedirhale gelir. Rapor alınırken alırken fatura hareketleri için detay bilgilerinden bilgilerde sadece döviz bilgisi içeren alanların görülmesi istendiğinde istendiği durumlarda işaretlenmesi gereken alandır.

Girilen Miktar ve Fiyat Basılsın

Fatura/Kayıt/Satış Parametreleri/Genel1/Farklı birimlerden mal çıkışı yapılsınmı parametresi işaretlenerek faturada farklı birimlerden işlem yapılıyorsa; girilen ölçü birimine göre miktar ve fiyatın listelenmesi için işaretlenmesi gereken parametredir. (birinci ölçü birimine çevrilmeden). Detay bilgi için bakınız Fatura/Kayıt/Satış Parametreleri/Genel1.

Senet/Çek Detay

Raporu alınan cari harekette, var ise senet/çek hareketlerinin detaylarının da raporda çıkması için işaretlenmesi gereken alandır. Örneğin; harekette yer alan bir çek hareketi, bu alan işaretlenmiş ise ilgili çeke ait çek numarası, asıl borçlu adı ve vade tarihi gibi detay bilgileriyle listelenecektir.

Fatura Açıklama

Satış ya da alış faturalarında açıklama parametresi kullanılıyor ise açıklama sahasına girilen kayıtların, raporda  görülebilmesi için işaretlenmesi gereken sahadır.

Cari Kırılımında Sayfa Başı

Raporun birden fazla cari hesap için alınması durumunda, her cari hesabın başka bir sayfaya listelenmesi için işaretlenmesi gereken parametredir. Bu parametre işaretlenmediğinde, listelenen cari hesaplar arka arkaya, sayfa başı yapılmadan raporlanacaktır.

E-Posta Gönderilsin

E-Posta uygulamasını kullanan firmalar için geçerli bir parametredir. Bu alan  işaretlendiğinde listesi alınan cari hesaplar için tanımlanmış e-mail adreslerine rapor e-posta ile gönderilecektir.

Operasyon Dövizi Basılsın

Bu alan “Firma” sahası seçildiği zaman aktif gelmektedir. Rapor firma döviz tipine göre listelenirken, o cari harekete ait operasyon yani cari hesap kartındaki döviz tipi ile kaydedilen hareketlerin de görülmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

Muhasebe Detay

İlgili cari hareket kaydı entegrasyondan muhasebeye aktarıldı ise  o hareketin Muhasebe modülündeki yevmiye fişi bu alanın işaretlenmesi ile raporda listelenebilecektir.

Döviz Tipine Göre Kırılım

Farklı Döviz Tipleri bazında kırılım yapılarak rapor alınması istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

TL Hareketler Dökülsün

Raporda dövizli olmayan TL hareketlerinde dökülmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken seçenektir.

İçinde Bulunduğunuz Şube Har. Göster.

Raporda sadece içerisinde bulunulan şubenin hareketlerinin listelenmesi istendiğinde işaretlenmesi gereken alandır.

Proje Kodu Kırılımı

Proje Kodu Takibi uygulaması kullanılıyorsa aktif gelen alandır. Raporda proje koduna göre kısıt verilmek ve proje kodu bazında rapor alınmak istendiğinde işaretlenmesi gereken alandır.

Proje Kodu Aralığı

Burada verilen proje koduna sahip olan cari hareketler raporda proje kodu bazında  listelenecektir.

Raporda bulunan Kısıt, Sıralama, Ölçekleme, Yazıcı Seçenekleri sayfalarında bulunan sahalar ve raporun genel kullanımı hakkında detaylı bilgi için bakınız Giriş/Standart Rapor Kullanımı.