Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Filtrelenecek bilgilerin özelliklerine göre sınıflama yapıldığında filtreler

...

; Kart Filtreleri, İşlem Filtreleri

...

ve Hareket Filtreleri olarak gruplanabilir. 

Raporun içeriğine göre bu filtreler gruplarının biri veya hepsi aynı raporda yer alabilir. Örneğin hareket dökümü raporlarında kart, işlem ve hareket filtre türlerinin tümü yer alabilir. 

...

Kod ve Açıklama Alanı Boş Olan Kayıtların Listelenmesi: Rapor ve liste ekranlarında filtreleme yaparken herhangi bir alan kodu/açıklaması boş olan kayıtların listelenmesi isteniyorsa hiçbir değer girmeden filtreleme yapılır; filtre aktif hale getirilir ve boş bırakılır. Örneğin Satış Hareketleri dökümünde Malzeme (Sınıfı) Özel Kodu filtresi aktif hale getirilip filtre boş bırakıldığında, raporda, Malzeme (Sınıfı) Özel Kodu boş olan faturalar listelenir. 

Filtrelerin Dosyalanması

Bir raporun sürekli ya da çoğunlukla aynı filtre değerleriyle alınması söz konusu ise filtre satırlarında belirlenen koşulları dosyalamak ve daha sonra raporu yeniden alırken kullanmak mümkündür. Böylece hem zaman kaybının önüne geçilir hem de olabilecek kullanım hataları önlenmiş olur. 

Filtre dosyalama işlemi için rapor ekranında yer alan Filtre Kaydet seçeneği kullanılır. Dosya adı verilir ve belirlenen filtre değerleri kaydedilir. 

Kayıtlı Filtre Dosyalarının Kullanımı

Raporu, daha önceden belirlenmiş ve kaydedilmiş filtre değerlerine göre almak için ilgili rapor ekranında Filtre Yükle seçeneği kullanılır. Bu rapor için belirlenmiş değerleri içeren kayıtlı filtre dosyaları listelenir. Raporda kullanılacak filtre dosyası seçilir ve bu tanım dosyasında belirlenen koşullarda rapor alınır. İstenirse tanımlı koşullar üzerinde değişiklik yapılabilir. "Yükle" seçimi yapıldığında yalnızca alınan rapor için kayıtlı filtre dosyaları listelenecektir. 

Detaylı Filtre Kullanımı

Rapor, Kart ya da Fiş filtre ekranlarında metin tipindeki alanlarda birden fazla filtre aynı anda kullanılabilir. Bunun için filtre satırında yer alan Detaylı Filtre seçeneği tıklanır. Birden  Birden fazla filtrenin aynı anda kullanılması gerektiği durumlarda istenilen değerler yazılarak kullanılabilir. 

Genel Kullanım Tablosu
ABC          CODE = 'ABC'
ABC{*}         CODE LIKE 'ABC%'
-[ABC]       CODE <> 'ABC'
[ABC]..[HK]  CODE BETWEEN 'ABC' AND 'HK'
-[ABC]*      NOT(CODE LIKE) 'ABC%' 

Genel kullanım tablosunda belirtildiği gibi yazılmalıdır. 

Örnek: Malzeme kartları filtre ekranında malzeme kodu "00" ve "A" gibi filtre tanımlandığı zaman malzeme kodu "00" ve *A ile başlayan malzeme kartları listelenmektedir. 

...