Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Ekleme

Poliklinik muayenesi eklemek için Revir Modülünde bulunan Poliklinik Muayeneleri seçeneği kullanılır. Yeni bir satır eklemek için, gelen liste ekranının sol üzerinde bulunan Ekle butonu kullanılır.

...

Ekleme listesinde, Lokasyon (İşyeri), Personel ve Muayene Tarihi alanlarına bilgi girişi zorunludur.

Ekranda, Protokol Numarasını Otomatik Almasın kutucuğu işaretlenirse, ilgili tanımlı protokol defterinde önceden verilmemiş olması kaydıyla, istenen protokol numarası yazılır.

...

Info

Ayrıntılı bilgi için doküman videosuna tıklayınız.

Poliklinik muayenelerine ulaşmak için uygulama menüsünden “İş Sağlığı Yönetimi” ana modülüne, bu modülden de “Poliklinik Mua.” tıklanır. “Poliklinik Muayenesi - Listeleme” ekranında önceki poliklinik muayene kayıtları görüntülenir. Yeni bir poliklinik muayenesi eklemek için ekranda yer alan “Ekle” butonu kullanılır.

 “Poliklinik Muayenesi - Ekleme” ekranında “Lokasyon” ve “Muayene Tar.” zorunlu alanlardır. “Protokol Numarasını Otomatik Almasın” yanında yer alan kutucuk işaretlenirse, protokol numarası manuel olarak yazılır fakat boş bırakılması halinde protokol numarası, ilgili protokol defterinden otomatik olarak atanır.

 “Reçete Türü”, “Reçete Alt Türü”, “Provizyon Tipi”, “Dr. Sertifika Kodu” ve “Branş Kodu” alanları e-reçete için gerekli olup en çok seçimi yapılan alanlar öndeğer olarak gelir ; ve istenirse değiştirilir.ConsultationPE_Create_01Image Removed

Teşhisler ve İlaçlar bölümleri, bilgi girişi zorunlu alanlar olup  birden fazla Teşhis ve İlaç eklenebilir.

Muayene Açıklamaları bölümü bilgi girişi zorunlu değildir. Kullanıcı isterse ekleme yapar.

Söz konusu tüm bilgiler girildikten sonra sol altta bulunan Kaydet düğmesine basılır.

ConsultationPE_Create_02Image Removed
E-Reçete / Reçete Bilgileri penceresinde söz konusu muayenenin “Teşhis” ve “İlaç” bölümlerine, personeli belirtmemizin ardından, önceki teşhis ve ilaç bilgilerinin sistemde kayıtlı olması halinde, önceki teşhis ve ilaç bilgileri bu alana otomatik olarak gelir.

Yeni teşhis eklemek için ekranda yer alan “Yeni Ekle” butonu kullanılır. Butona tıklanmasının ardından açılan çoktan seçmeli alandan hastaya ait teşhis belirtilir.

Yeni ilaç eklemek için ekranda yer alan “Yeni Ekle” butonu kullanılır. Butona tıklanmasının ardından açılan çoktan seçmeli alandan hastaya verilecek ilaç seçilir. İlaç seçimin yapılmasıyla ilacın kullanım dozu, periyodu, kutu adedi gibi alanlarda istenilen düzenlemeler yapılır.

 “E-Reçete – Reçete Bilgileri” bölümünde eklemesi yapılan poliklinik muayenesinin özeti görüntülenir. Tüm bilgiler doğru ise "E“E-İmza Durumu" Durumu” alanındaki imzalama imza kısmına gidilir. İşyeri Hekimi, E-İmza'sının Pin Kodu'nu girer ve İmzala düğmesine tıklar.

Eğer tüm bilgiler doğru ise Sağlık Bakanlığı tarafından bir E-Reçete Numarası döner.

Söz konusu personelin Cep Telefonu sistemde tanımlı ise cep telefonuna E-Reçete Numarası mesaj ile gönderilir.

Herhangi bir hata alınırsa ekranın sağ alt kısmında görüntülenir.

Reçete çıktısı alınmak istenirse, Verilen İlaçlar alanında bulunan Reçete düğmesi kullanılır.

...

Düzenleme

Resim 5'deki 1 ve 2 No'lu bölgelerde ilgili personellerin temel bilgileri görülebilinir. (burayı değiştirmeliyim ama net olarak bu alana nereden ulaşıldığı bilgisi gerekiyor.)

İlgili personelin bilgilerini düzenlemek için Personel – Düzenleme düğmesi kullanılır.

Personelin kişisel sağlık bilgileri pencerenin sağ alt kısmından görüntülenir. Düzenlemek için Düzenle düğmesi kullanılır.

...

Resim 6'deki 1, 2 ve 3 No'lu bölgelerde E-Reçete oluştururken girmiş olduğumuz bilgileri, eğer E-Reçete Numarası almadı isek, düzenleyebiliriz.

...

  • Resim 7'deki 1 ve 2 No'lu bölgelerde Tedavi eklenebilinir.
  • Resim 7'deki 3 No'lu bölgede Tedavi bilgileri düzenlenebilinir.

...

  • Resim 8'deki 1 ve 2 No'lu bölgelerde Tetkik eklenebilinir.
  • Resim 8'deki 3 No'lu bölgede Tetkik bilgileri düzenlenebilinir.

...

  • Resim 9'daki 1 No'lu bölgede Sevk bilgileri düzenlenebilinir.

...

  • Resim 10'daki 1 ve 2 No'lu bölgelerde İstirahat eklenebilinir.
  • Resim 10'daki 3 No'lu bölgede İstirahat bilgileri düzenlenebilinir.

...

  • Resim 11'deki 1 No'lu bölgede İşitme eklenebilinir.
  • Resim 11'deki 2 No'lu bölgede İşitme bilgileri düzenlenebilinir.

ConsultationPE_Edit_07Image Removed
İş yeri hekimi, e-imzasının “Pin Kodu”nu girerek “İmzala” butonuna basmasıyla e-reçete tamamlanır.

Poliklinik muayenesi bilgileri üzerinde düzenlemeler yapmak için ekranda yer alan “Image Added” butonuna basarak “Poliklinik Muayenesi – Düzenleme” ekranına geçilir.

“Detay” sekmesinden poliklinik muayenesine ait detay bilgiler görüntülenebilmekte ve bu bilgiler üzerinde değişikler yapılabilir.

 “Teşhis” sekmesinden yeni teşhis eklenir. Yeni bir teşhis eklemek için ekranda yer alan ekleme butonu “+” kullanılır. “Muayene – Teşhis – Ekleme” ekranında gerekli alanlar doldurularak “Kaydet” butonuna basılır. Böylece yeni bir teşhis eklenir. Teşhisler üzerinde düzenlemeler yapmak için ekranda yer alan “Düzenleme” butonu kullanılır. “Muayene – Teşhis - Düzenleme” ekranında gerekli düzenlemeler yapılarak “Kaydet” butonuna basıldığında yapılan değişiklikler kaydedilir. Eklenen teşhislerden silinmesi gereken olduğunda ekranda yer alan “Silme” butonu kullanılır. “Muayene – Teşhis - Sil”ekranından “Sil” butonuna tıklanmasıyla ilgili teşhis silinir.

 “İlaç” sekmesinden ilgili poliklinik muayenesi için yeni ilaç eklemesi yapılır. Yeni bir ilaç eklemek için ekranda yer alan “+” butonu kullanılır. “Muayene – İlaç - Ekleme” ekranında gerekli alanlar doldurulduktan sonra “Kaydet” butonuna basılır. İlaç bilgileri üzerinde düzenlemeler yapmak için ekranda yer alan “Düzenleme” butonu, silmek içinse “Silme” butonu kullanılır.

 E-Reçete çıktısını almak için “E-Reçete” butonuna tıklayarak yeniden “E-Reçete – Reçete Bilgileri” ekranına dönülür. Bu ekranda “Verilen İlaçlar” bölümünde yer alan “Reçete” butonuna tıklanmasıyla personele yazılan tüm ilaçlara ait bir e-reçete çıktısı, “Geri Ödeme Kapsamında Olmayanlar” yanında yer alan “Reçete” butonuna tıklanmasıylaysa sadece geri ödeme kapsamında olmayan ilaçların e-reçete çıktısı alınır.