Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Tarih: İşlemin yapıldığı günün tarihidir. Fiş tarihi bilgi girilmesi zorunlu bir alandır.

Warning

İrsaliyenin kanuni faturalanma süresi irsaliyenin kaydedildiği tarihten itibaren 7 gündür, fatura tarihi olarak 8. günden itibaren uyarı alınır.

Zaman: İşlemin kaydedildiği saati gösterir. 

Image Removed
Belge Numarası: İşleme ait belgenin numarasıdır. Farklı firmalardan gelen belgeler aynı numaraya sahip olabilmektedir. Fişler belge numarasına göre sıralı değildir. Bu nedenle aynı belge numarasına sahip birden fazla fiş olabilir.

...

İşyeri: Firma ya da kurumun merkezine bağlı olan, ancak ticari işlemlerini dışarıya karşı bağımsız yürüten işyerlerinden her birisidir. Bu alan, yapılan satınalma/satış işleminin ya da verilen/alınan siparişin firmanın kayıtlı iş yerlerinden biriyle ilişkilendirilmesi için kullanılır. Seçilen işyerinin e-fatura Fatura kullanıcı olması durumunda, (cari hesap e-fatura Fatura kullanıcısı ise) faturada yer alan e-fatura Fatura seçeneği otomatik olarak seçili duruma geçer.

...

Tip

Programda, ticari sistem tarafındaki tüm işlemlerde proje bilgisi girilerek, raporlar proje bazlı alınır ve muhasebeye entegrasyon  proje bazında yapılabilir. Muhasebe hesapları ile kaydedilen bir hareket birden fazla masraf merkezi ile ilişkili olabilir. Örneğin toplu olarak yapılan alımlar firmanın değişik bölümlerinin ihtiyacını karşılıyor olabilir.  Bu gibi durumlarda masraf merkezlerine dağılımın ne şekilde yapılacağı proje tanımları ile kaydedilir.  Projeler Genel Muhasebe bölümünde proje kartları seçeneği ile tanımlanır.

İşlem Statüsü: Otomatik banka işlemi yapılması durumunda (otomatik fatura ödemeleri) fatura için işlem statüsünün belirlendiği ya da izlendiği alandır.

Lot No: Fiş geneline ait lot numarasının görüntülendiği alandır. Tedarikçi esaslı izleme sözkonusu ise bu alanda fiş geneline verilen lot numarası yer alır. Tedarikçi bazlı izlemenin yapılacağı Ticari Sistem Yönetimi program bölümünde Satınalma Parametrelerinde belirlenir.

Banka Hesap Kodu: Bu alan Finans modülü banka işlemleri üzerinden kesilen Banka Alınan/Verilen Hizmet Faturasında yer alır. Hizmet faturasının kesildiği bankanın hesap kodudur. Banka hesap kodu faturada yer alan tüm satırlar için geçerlidir. Banka hesap kartlarına F10 tuşu ile ulaşılarak seçim yapılır.

...

Fatura Tipi: Bu alan ilgili faturanın e-fatura Fatura olup olmadığını belirtir. Cari Hesap alanında ve İşyeri alanında seçilen cari hesabın ve işyerinin e-fatura seçilen cari hesabın ve işyerinin e-Fatura kullanıcı olması durumunda, e-Fatura seçeneği otomatik olarak seçili duruma geçer.

İrsaliye Tipi: İrsaliyenin ne şekilde kesileceği bu alandan belirtilir. Seçenekler şunlardır:

...

İrsaliye Tipi seçenekleri şunlardır; Kağıt İrsaliye ve e-İrsaliye

Kağıt İrsaliye: İrsaliyeye seçilen cari hesap ehesap e-İrsaliye kullanıcısı değil ise değil ise kağıt fatura kesilebilir.

e-İrsaliye: İrsaliyeye seçilen cari hesap ehesap e-İrsaliye İrsaliye kullanıcısı ise bu seçenek otomatik olarak gelir. Cari hesap e-İrsaliye kullanıcısı değilse öndeğer olarak Kağıt irsaliye seçeneği alana gelir ve değiştirilemez.

 Cari hesap e-İrsaliye kullanıcı olduğunda,

...

; manuel irsaliye eklenebilir

...

, irsaliye içinde F9- Sipariş aktar,

...

 irsaliye içinde F9- Sipariş hareketi aktar

...

ve irsaliye içinde F9- Sözleşme aktar işlemlerini yapabilir.

Kur Farkı: Kur farklarını fatura olarak kaydetmek için kullanılan alandır. Bu alan yalnızca hizmet faturalarında yer alır ve manuel kesilen kur fakı faturaları için kullanılır.

...