Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Rapor modülü, “Rapor Menüsü” ile kullanıcı tarafından istenen içerikte bir raporun formatını, kıstaslarını , ve sıralama tanımlamalarını yapıp raporun alınabileceği ve bu tanımlanmış olan formatın ileride tekrar aynı listelemeyi alabilmek için saklanabileceği bölümdür. Bu modüldeki menülerden rapor alınmasını sağlar. Tanımlanan formatın, gelecek zamanda tekrar aynı listeyi almak için saklanması için kullanılır.

Info
Rapor modülündeki menülerden, entegre programdaki bilgileri içeren çok çeşitli

...

ve değişik amaçlara yönelik raporlar düzenlenebilir.

Rapor hazırlanabilmesi hazırlanması için hangi , ilgili modülde , hangi sahadan ne tür bilgilerin tutulduğunun biliniyor olması gerekmektedir. Bu modülden hazırlanan raporlar, yapıları itibarıyla 4 ana grup altında toplanmaktadır. Bunlar;·       bilinmesi gerekir.

Rapor modülünden hazırlanan raporlar şunlardır;

  • Sabit ve Hareket Raporları,

...

  • Ek Analizler,

...

  • Serbest

...

  • Raporla

...

  • İlişkisel Serbest Rapor.

 

Sabit ve Hareket Raporları

Sabit bilgi raporlarıBilgi Raporları; Stok, Cari ve , Muhasebe ve diğer modüllerde bulunan sabit kayıtlarından kayıtlardan hazırlanan raporlardır. Sabit kayıtlarda, tarih bazında kayıt tutulmadığı için bu tür raporlarda tarih aralığı verilemezgirilmez. Sabit kayıtlardan bakiye bilgileri bilgilerinin alınması istendiği takdirde size zaman, son bakiye bilgisini verecektirbilgisi verilir.

Hareket bilgi raporları Bilgi Raporları ise, hareket bilgilerinin girildiği yerlerden alınabilecek alınacak raporlardır. Örn:

Örneğin;

Stok Hareket, Cari Hareket, Fatura/İrsaliye Raporları, Sipariş Hareket Listesi vb. Bu tür gibi raporlarda, işlem kayıtları tarih bilgileriyle birlikte verildiği için, tarih aralığı verilerek girilerek rapor alınabilmesi mümkündüralınabilir.

Stok cari analiz raporu, Diğer -Cari Analiz Raporu, diğer rapor sahalarından tümüyle farklı bir rapor alanıdırrapordur. Diğer raporlarda sadece kaydın girildiği bölümdeki bilgiler alınabiliralınır. Örn

Örneğin; “Stok sabit listesi” stok

“Stok Sabit Listesi”, Stok modülünde sabit kartlar bölümünden girilen kayıtları verecektirverir.

Stok cari analiz raporu -Cari Analiz Raporu ise, stok hareketlerindeki sahalardanalanlardan, bağlantılı olarak stok sabit ve cari sabit bilgilerindeki sahaları alanları içeren detaylı raporlar tanımlayabileceğiniz bölümdür. Tarih ve tip aralıklarında raporların tanımlandığı rapordur. "Tarih" ve "Tip" aralıklarında, cari hesap bazında hareket dökümleri düzenleyebilirsiniz. Fatura parametrelerinde teslim yeri sahasını dökümlerinin düzenlenmesini sağlar.

Info
Alış/Satış Parametrelerinde "Teslim Yeri" alanını kullanan firmalar için

...

, teslim yerine göre stok/cari analiz raporu bu bölümden alınabilir.

Cari, Stok stok ve fatura bilgilerini bilgilerinin detaylı olarak bir arada alabilirsinizalınmasını sağlar.

Info
İlgili modüllerden alınan raporlarda, tüm bu bilgileri bir arada bulunduran bir rapor mevcut değildir

...

.

Ek Analiz Raporları

Programda bulunan bilgi dosyalarının bir veya birkaçının birleşmesiyle ve bazı hesaplamaların yapılmasıyla oluşacak raporlara ihtiyaç duyabilirsinizduyulabilir. Bu tür detaylı raporlar sizler için ek analizler bölümünde hazırlanmıştır, "Ek Analizler" bölümünde yer alır. Ek Analizlerdeki raporların tanımlanması için öncelikle, ilgili bölümün "Ek Analiz Sorgulama bölümdeki Ek Analiz Hazırlığını çalıştırmalısınız" sekmesinde yer alan "Rapordan Önce Ek Analiz Hazırlığı Çalıştırılsın" seçeneğinin işaretlenmesi gerekir. Analiz hazırlığı çalıştırılmadan sağlıklı raporlar alamayacaksınızrapor alınamaz. Her bir rapora girişte rapor için ilk olarak "Ek Analiz Sorgulama ekranı karşınıza gelecektir" sekmesi ekrana gelir. Bu sorgulama ekranının kullanılması ile program, diskinizde istenilen diskte istenen bilgilerden oluşan bir dosya yaratmaktadıryaratır. Listelenen bilgilerde de oluşturulan bu dosya baz alınmaktadıralınır. Dolayısıyla, ek analizlerden alınan raporların güncel olabilmesiolması, sizin bu raporları her kullanımınızda tekrar analiz hazırlığı çalıştırmanızla raporların her kullanımda analiz hazırlığının yapılması ile mümkündür.

Serbest Rapor

Programın var olan bütün tüm raporlarının (view (rapor) ’larının bulunduğu raporlama rapor seçeneğidir. Bu seçenek ile; hem var olan rapor seçenekleri kullanılarak kullanılır, hem de sizin hazırlamış olduğunuz hazırlanan raporlar kullanılarak bilgi alınabiliralınır.

İlişkisel Serbest Rapor

Birden fazla tablo ya da görüntü birbirleriyle ilişkilendirilerek, kapsanan kayıtların raporlanmasına yönelik uygulamadır. . raporlanmasını sağlayan rapor seçeneğidir. Şöyle ki, ; İlişkisel Rapor, bir ana tablo/görüntü (örneğin, stok sabit kayıtları, cari sabit kayıtları, personel sabit bilgileri gibi), Stok Sabit Kayıtları, Cari Sabit Kayıtları, Personel Sabit Bilgileri gibi) ve bu ana görüntüye bağlı tablo/görüntü(ler) (örneğin, stok hareketleri, cari hesap hareketleri, personel kartoteks kayıtları görüntüler (Stok Hareketleri, Cari Hesap Hareketleri, Personel Kartoteks Kayıtları gibi) şeklinde bağlantılarla oluşturulur. Rapor dökülürken listelenirken de ana kayıtlar (örneğin stok sabit bilgisiStok Sabit Bilgisi) ve her bir ana kayda bağlı alt kayıtlar (örneğin, ilgili stok kaydının hareketleri) şeklinde dökülürkaydın hareketleri olarak listelenir.